SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / CSM BUCUREȘTI-ȚSKA MOSCOVA (SÂMBĂTĂ, ORA 17:00, DIGI, LOOK, TELEKOM)

De la ruși vine calificarea. CSM București față în față cu ȚSKA Moscova

Articol de - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 15:54 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 16:07

CSM București speră să meargă din nou în Final Four-ul Ligii Campionilor, după o pauză de trei ani. În 2018 a ajuns ultima dată la Budapesta

CSM București trebuie să treacă de ȚSKA Moscova în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru a ajunge în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta (29-30 mai 2021).

"Tigroaicele" au în față o echipă extrem de puternică. Înființată doar în 2019, ȚSKA își dorește să ajungă principala forță a Rusiei și să ia fața celor de la Rostov Don. A avut un sezon excelent în Liga Campionilor. Pe teren propriu nu a pierdut niciun meci, având 7 victorii și un egal cu campioana Europei, Gyor. Rusoaicele par mai vulnerabile în meciurile din deplasare, o bună oportunitate pentru CSM București de a câștiga în Sala Polivalentă și a lua o opțiune serioasă la calificare.

Au schimbat antrenorul

Nemulțumiți de ultimele prestații ale echipei, calificarea cu mari emoții în "optimi", în fața celor de la Krim Ljubljana, după 20-25 și 27-21, oficialii clubului au hotărât schimbarea antrenorului. Danezul Jan Leslie a plecat, iar în locul său a avansat Olga Akopian, fostul secund. Akopian are doar 36 de ani, e cel mai tânăr tehnician din Liga Campionilor. A fost însă un inter dreapta de mare valoare, câștigând titlul olimpic cu naționala Rusiei la Rio de Janeiro în 2016. Socrul său, Eduard Akopian, este președintele clubului moscovit, șeful său direct!

"Nu este o surpriză că ȚSKA a ajuns aici. Au jucătoare cu multă experiență, inclusiv la echipa națională, sunt campioane olimpice. Jucătoarele de la linia de 9 metri sunt bune individual, cu aruncări variate, din săritură, de la șold, din alergare"
Adi Vasile, antrenor CSM București

"Nu se poate decide nimic după primul meci. Este o fază a competiției în care inclusiv nivelul de stres crește foarte mult, cred că fiecare minut va conta și această calificare se va juca în fiecare minut" 
Adrian Vasile, antrenor CSM București

Cazuri de COVID-19? Ești eliminat!

Federația Europeană de Handbal a anunțat ce se întâmplă dacă la o echipă apar cazuri de COVID-19. Dacă acestea se regăsesc înainte de primul meci, atunci dubla din "sferturi" urmează să se joace în a doua săptămână, pe terenul echipei care a avut testele în regulă. Dacă o echipă nu poate juca al doilea meci, atunci aceasta este eliminată, indiferent de rezultatul din prima partidă.

CSM BUCUREȘTI

Buget3,5 milioane euro
Rezultatele sezonului9 victorii, un egal, 6 înfrângeri
Cel mai mare contractCristina Neagu 17.000 euro/lună
GolgeterCristina Neagu 100 goluri

"7-le" de bază CSM București

Portar: Jelena Grubisici 
Extremă stânga: Siraba Dembele 
Inter stânga: Cristina Neagu 
Centru: Elizabeth Omoregie
Inter dreapta: Barbara Lazovici 
Extremă dreapta: Carmen Martin 
Pivot: Crina Pintea

ȚSKA MOSCOVA

Buget4 milioane euro
Rezultatele sezonului12 victorii, un egal, 3 înfrângeri
Cel mai mare contractDaria Dmitrieva 14.000 euro/lună
GolgeterEkaterina Ilina 62 de goluri

"7-le" de bază ȚSKA Moscova

Portar: Anna Sedoikina 
Extremă stânga: Polina Gorșkova 
Inter stânga: Polina Vedekina 
Centru: Daria Dmitrieva 
Inter dreapta: Antonina Skorobogacenko 
Extremă dreapta: Marina Sudakova 
Pivot: Kathrine Heindahl

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

CSM București joacă pentru a 6-a oară în sferturile Ligii Campionilor. Anul trecut meciurile cu Gyor au fost anulate

Transfer-bombă la Dinamo! » Un medaliat cu aur la Jocurile Olimpice a semnat cu campioana României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează