SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

CSM Focșani, exclusă din turneul de la Sf. Gheorghe! Federația încasează o amendă de 40.000 de lei!

FOTO CSM Focșani 2007
FOTO CSM Focșani 2007

Articol de - Publicat marti, 06 octombrie 2020 18:24 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 19:54

Valentin Mocanu, jucătorul plecat din cantonamentul echipei fără acordul DSP Covasna și al FR Handbal, a fost testat pozitiv la Focșani. În acest caz, echipa moldoveană urmează să nu mai poată juca restul partidelor, urmând să piardă meciurile cu 10-0. CSM Focșani a primit și 40.000 de lei amendă

CSM Focșani a fost exclusă de la turneul Ligii Zimbrilor de la Sf. Gheorghe, Comisia de Disciplină considerând că gruparea moldoveană nu a informat federația asupra stării de sănătate a sportivilor, conform Protocolului medical de organizare a meciurilor de handbal. Astfel, CSM Focșani a avut două persoane din lot depistate cu COVID-19, dar acestea nu au fost declarate. În plus, extrema Valentin Mocanu a părăsit cantonamentul de la Sf. Gheorghe, având simptome de coronavirus. Federația a fost anunțată ulterior.

Jucătorul în cauză a fost retestat, iar buletinul de analiză a fost pozitiv. Astfel, CSM Focșani a primit 20.000 de lei amendă și a fost exclusă din turneu. Va pierde cele 5 meciuri rămase de disputat cu 10-0.

CSM Focșani, exclusă din turneul de la Sf. Gheorghe! Federația încasează o amendă de 40.000 de lei!
Valentin Mocanu, jucătorul aflat în mijlocul scandalului dintre FRH și CSM Focșani

Federația și-a umplut conturile!

CSM Focșani a fost penalizată cu încă o amendă de 20.000 de lei pentru că la retestarea lotului de jucători, de la Sf. Gheorghe, au fost depistați mai mult de trei jucători cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului! Nu se specifică însă numărul exact de cazuri de coronavirus din lotul focșănean. ”Mai mult de trei jucători testați RT-PCR cu rezultat pozitiv” pot fi și 4, dar și 16!

”Turneul continuă, nu contează sănătatea sportivilor!”

Surprinzător sua nu, DSP Covasna și-a dat avizul ca turneul să continue, deși Focșaniul a apucat să joace în prima zi, cu CSU Suceava. Apoi, CSU Suceava a întâlnit în ziua a doua, pe Potaissa Turda. În plus, cu CSM Focșani, în același hotel, a stat și CS HC Buzău! ”Federația va fi răspunzătoare de toate cazurile de coronavirus apărute. Pe ei îi interesează doar să încaseze amenzi și să se joace în orice condiții, nu și starea de sănătate a sportivilor”, a declarat unul dintre președinții echipelor de primă ligă.

Cluburile au cerut în mai  multe rânduri ca etapele să nu se mai joace în sistem turneu, ci să se treacă la partidele tur-retur, așa cum se joacă handbal în toată Europa. FRH a explicat însă că Ordinul ministrului Tineretului și Sportului nu permite acest lucru. 

CSM Focșani este a treia echipă care va pierde meciurile cu 10-0, după ce CSM Bacău și Magnum Botoșani nu au putut alinia o echipă la acest al doilea turneu. Bacăul a avut 15 jucători depistați pozitiv, iar Botoșaniul 12!
CSM Focșani poate face apel la hotărârile Comisiei de Disciplină în termen de 5 zile!

”Ce înseamnă mai mult de trei sportivi depistați pozitiv? Sunt 4 sau 10, 12, 16? Transparența FRH e desăvârșită, ca de fiecare dată!”
Membru al Consiliului de Administrație al FRH

EXCLUSIV Cristina Neagu are coronavirus » Care este starea jucătoarei + ce urmează pentru CSM București

Adi Vasile confirmă GSP.RO: „Cristina Neagu e în izolare. Activitatea echipei a fost întreruptă!” » Ce se întâmplă cu CSM București în Liga Campionilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  06 Octombrie 2020, 19:59

Daca la FCSB s a putut de ce la CSM Focsani nu se poate ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează