SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CUPA MONDIALA

"Cu capul sus!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 octombrie 2007 00:00

Selectionerul Gheorghe Tadici nu e suparat, chiar daca Romania nu s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus

O victorie, 28-17 cu Suedia, un egal, 26-26 cu Norvegia, si o infringere, 24-25 cu Franta, e bilantul Romaniei la GF World Cup de la Aarhus. Cu trei puncte, Romania a ratat calificarea in semifinale, dar selectionerul vicecampioanei mondiale, Gheorghe Tadici, nu e deloc nemultumit. Lucru mai rar, e chiar multumit de evolutia elevelor sale! Ultimul meci contra campioanei europene, Norvegia, l-a mai imbatrinit cu citeva luni, dar l-a si bucurat.
- Domnule Tadici, e un esec pentru Romania turneul din Danemarca? Am pierdut cu Franta si nu ne-am calificat in semifinale.
- Eu nu consider asta. Era turneu de pregatire, nu am urmarit numai rezultatele. Nu intelegeti acum ca nu am vrut sa cistigam! Dar am rotit jucatoarele, le-am dat tuturor posibilitatea sa arate ce pot. Da, ne-a invins Franta, care e vicecampioana europeana, dar am batut Suedia, iar contra Norvegiei am aratat ca ne putem lupta cu orice echipa din lume.
- La meciul cu Suedia ati luat rosu in ultimele secunde. Ati considerat ca nu a fost sapte metri la ultima faza?
- Doar nu eram nebun! A fost sapte metri, dar nu de asta am protestat. La faza de dinainte au eliminat-o pe Bradeanu gratuit, apoi la 25-25 Maier a scapat pe contraatac, a dat gol, dar arbitrii au anulat golul fara sa dea 7 metri si eliminare. Ne-au tocat tot timpul. La Gilca au mai fost trei situatii de 7 metri, doua dintre ele cu eliminare. Au inchis ochii. Pe final nu am mai rezistat. Ne-au calcat in picioare munca. Arbitrii din Polonia si Danemarca mi-au dat dreptate.
- Ati reusit sa schimbati biletele de avion?
- Nici nu am avut de gind. De cind am plecat am dorit sa facem cinci partide de pregatire. Acum, ca nu ne-am calificat in semifinale, am mai perfectat doua amicale cu Ucraina si vom veni in tara luni. Suedia a vrut si ea sa mai joace un amical cu noi, dar nu am mai avut cind pentru ca trebuie sa le ofer timp fetelor si pentru recuperare.
- La Mondiale va fi altceva?
- Cu siguranta. Eu zic ca tot raul e spre bine. Au vazut si fetele ca daca nu se mobilizeaza tot timpul, pot pierde. Ca echipele estice, cum sintem noi, Rusia, Ucraina, nu prea sint dorite. Sint fericit ca dupa un meci abordat neprofesionist de fete, cel cu Franta, a urmat cel cu Norvegia, in care au dat totul. Atitudinea lor a fost de apreciat. Le-am felicitat.


Invitati si la anul
Romania a fost prima formatie pe care federatia daneza a invitat-o si la anul, la Cupa Mondiala din 2008. "A fost o receptie la Primaria din Aarhus. In cadru oficial, reprezentantii federatiei daneze ne-au acordat invitatia pentru anul viitor. E un gest de apreciere a valorii acestei echipe. Brazilia, Ucraina si Suedia, spre exemplu, nu au mai primit invitatii", a declarat Tadici.

Filmati de Viborg
Antrenorul "nationalei" si al Oltchimului a dezvaluit faptul ca danezii de la Viborg au fost prezenti la Cupa Mondiala si au filmat jocurile Romaniei. "Au filmat cu patru camere. Din spatele portii, din fata, din lateral", a declarat Tadici. Campioana Romaniei, Oltchim se va intilni cu Viborg in Liga Campionilor pe 28 octombrie, la Rm. Vilcea. "Ma ingrijoreaza doar faptul ca handbalistele de la Viborg vor fi mai odihnite. Cu ajutorul publicului sper insa intr-un rezultat bun", a incheiat tehnicianul.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează