SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Destinație-surpriză pentru Crina Pintea » Echipa de la noi care continuă să aducă jucătoare de „națională”

Crina Pintea, în negru, foto: Imago
Crina Pintea, în negru, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 februarie 2021 11:10 / Actualizat marti, 02 februarie 2021 12:11

Bistrița a adus deja două jucătoare din echipa națională a României: Laura Chiper și Sonia Seraficeanu. Pivotul de la CSM București a tratat, la un moment-dat și cu Gyor

Crina Pintea, pivotul CSM București și al "naționalei" României, tinde să dea curs ofertei venite de la Gloria Bistrița pentru sezonul viitor. Crina a fost contactată de gruparea ardeleană care și-o dorește foarte mult. Presedintele Consiliului Județean Bistrita, Radu Moldovan a fost la meciul direct cu CSM București, din Sala Polivalentă, în etapa a 8-a, iar la finalul disputei a stat de vorbă mai multe minute cu pivotul bucureștean, încercând să o convingă.

Crina Pintea a tratat și cu campioana Europei, Gyor, acolo unde a mai jucat jumătate de sezon în 2019. Gyor a preferat-o se pare pe Linn Blohm, suedeza care joacă tot în campionatul României, la Minaur Baia Mare. Mai există însă o portiță ca ambele jucătoare să fie transferate de campioana Europei, iar Crina ezită în momentul de față să spună «DA» ofertei, de altfel foarte bune, de la Bistrița!

Colega de cameră a Crinei Pintea de la CSM București, Laura Chiper Moisă a semnat deja cu echipa antrenată de Horațiu Pașca. Bune prietene, cele două ar putea să se întâlnească și la Bistrița. Gloria a început o campanie de achiziții foarte interesantă. A transferat-o de la Minaur Baia Mare pe Jovana Kovacevici, interul stânga sârb, care a impresionat în primele ei meciuri în România. Tot de la Minaur, Bistrița o va lua și pe Sonia Seraficeanu, extrema dreapta care a făcut parte din lotul României la Mondialul din 2019 și la Europeanul de anul trecut!

Destinație-surpriză pentru Crina Pintea » Echipa de la noi care continuă să aducă jucătoare de „națională”
Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița, încearcă să o convingă pe Crina Pintea să semneze cu Gloria. FOTO Cristi Preda

CSM București a luat o jucătoare de la Bistrița

În ultimul timp, în baza restanțelor financiare de patru luni la jucătoare, s-a vehiculat faptul că CSM București se va destrăma din sezonul viitor. De altfel, mai multe jucătoare vor pleca de la gruparea finanțată de Primăria Capitalei, iar conducerea actuală a clubului întâmpină dificultăți în transferurile altor handbaliste din cauza stării de incertitudine de la echipă. "Ne dorim, în primul rînd, să păstrăm câteva dintre fetele din echipa actuală. Ne dorim să continuăm proiectul început și să concretizăm și alte discuții pe care le-am avut în privința transferurilor", a declarat antrenorul Adrian Vasile.

CSM le va pierde sigur, la vară, pe Dragana Cvijici, Laura Moisă, Bianca Bazaliu și Jelena Grubisici și foarte probabil pe Crina Pintea. Grubisici vrea să se întoarcă acasă, în Croația, Cvijici a semnat cu Krim Ljubljana, Laura merge la Bistrița, iar Bianca Bazaliu a fost prezentată deja la Podravka Koprivnica. CSM București a tratat cu mai multe handbaliste, dar a ratat câteva nume sonore. Mai sunt discuții cu norvegianca Emilie Arntzen sau cu Lorena Ostase. În momentul de față, singura venire certă este cea a Dziyanei Ilina, de la Gloria Bistrița. S-a pus la un moment-dat problema chiar a unui schimb imediat între Ilina și Gabi Perianul, dar părțile nu s-au înșeles.

Gheorghe Tadici, reacție acidă: „România are acum doi antrenori secunzi. Antrenorul principal este în teren!”

FOTO Danemarca își apără titlul mondial la handbal masculin, după o prestație stelară a lui Landin! Superlativele turneului: echipa ideală, golgeterul și recordul uluitor al danezilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează