SPORTURI  »  HANDBAL  »  GOLDEN LEAGUE

Curaj și dăruire » România a pierdut și al doilea meci de la Golden League, 27-31 cu Norvegia, dar a jucat mai bine

Iulia Dumanska // FOTO: Marius Ionescu
Iulia Dumanska // FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2019 15:54

România a pierdut în fața Norvegiei vicecampioanei mondiale, 31-27, la Golden League,  dar a jucat infinit mai bine decât în primul meci cu Franța.

Naționala feminină a României a arătat o cu totul altă față în al doliea joc susținut în Franța, la puternicul turneu Golden League. Învinse în prima întâlnire de Franța, campioana mondială și europeană, 28-18, „tricolorele” au jucat cu mult mai mult curaj și determinare. Nordicele și-au dorit revanșa după înfrângerea categorică suferită la Euro 2018, 23-31, dar au fost uluite de prestația adversarelor. 

Iulia Dumanska a prins o seară incredibilă, portarul de la SCM Rm. Vâlcea dând mult curaj coechipierelor. În lipsa Cristinei Neagu, a Elizei Buceschi sau a Valentinei Elisei Ardean, e clar că rolul de lider la naționala României l-a preluat Crina Pintea, pivotul care a jucat iar fără greșeală. 8 goluri din tot atâtea încercări pentru Crina, care a fost imposibil de ținut pe semicerc. Nicoleta Dincă, Daria Bucur, Cristina Boian au lăsat și ele o bună impresie, dând senzația că se poate conta pe ele, pe viitor.

După 15-16 la pauză, România a preluat conducerea în partea a doua, 24-23.  Experiența unor jucătoare care au urcat pe podium la Europene sau Mondiale a făcut însă diferența pe final și Norvegia s-a impus cu 31-27.

Pentru "tricolore" urmează duminică ultimul meci la Golden League, contra Danemarcei, de la ora 16:00, în direct TVR 1.

România 27

Pintea 8, Dincă 4, Perianu 4, Laslo 3, Bucur 2, Boian 2, Seraficeanu 2, Pristăvița 1, Polocoșer 1. Antrenor: Martin Ambros

Norvegia 31

Arntzen 8, Herrem 5, Waade 4, Solberg 3, Aune 2, Ingstad 2, Hoghdahl 2, Bakkerud 2, Fauske 1, Jacobsen 1, Tomac 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează