SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Daniel Stanciuc, mezinul lotului de handbal al României, își trăiește visul cu ochii: „Abia aștept să joc la EURO!"

Daniel Stanciuc evoluând pentru Dinamo Foto Imago
Daniel Stanciuc evoluând pentru Dinamo Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 18:31 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 19:01

Coordonatorul de joc Daniel Stanciuc, în vârstă de doar 19 ani, poate fi surpriza lui Xavi Pascual la Campionatul European din Germania. România revine în competiția continentală după o pauză de 28 de ani și se află la a treia participare

  • Campionatul European de handbal masculin este programat între 10 și 28 ianuarie 2024, în Germania;
  • România face parte din grupa B la Campionatul European de handbal masculin. Adversare vor fi Austria, Croația și Spania;
  • Toate meciurile României de la Euro 2024 vor fi liveTEXT pe GSP.ro. Competiția este televizată pe Prima Sport și Digi Sport.

România va debuta la turneul final vineri de la ora 19:00 împotriva Austriei. Promovat încă de la 18 ani la naționala mare de selecționerul Xavi Pascual, tânărul sucevean Daniel Stanciuc își trăiește aievea visul la care nu a avut putere să spere, acela de a juca la un Campionat European. El a povestit pentru GSP cum se simte la națională, cum a petrecut Sărbătorile de iarnă și ce așteptări are la EURO 2024.

Daniel Stanciuc: „În sport este loc de surprize!"

Daniel Stanciuc crede că România poate arăta un handbal bun, un handbal modern la turneul din Germania.

„Am avut zile foarte bune de pregătire, dar în meciurile de pregătire au fost momente pe care trebuie să le evităm la partidele de la EURO și trebuie să intrăm bine în meciuri, să fim echilibrați. Ne-am găsit echilibrul în unele partide, dar este mult de muncă pentru a ajunge la nivelul dorit.

Cu siguranță la Campionatul European putem juca mai bine și motivația este alta. Va fi și un alt gen de presiune, noi fiind echipa cu șansa a doua. Sper să surprindem, să ne iasă jocul ca la antrenamente și sunt convins că va fi bine. În sport este mereu loc pentru surprize", a declarat pentru GSP tânărul internațional Daniel Stanciuc.

Daniel Stanciuc: „România poate juca un handbal de calitate!"

Transferat vara trecută de la CSU Suceava la Dinamo, Stanciuc a progresat la echipa campioană, dar recunoaște că în urmă cu un an, când a debutat la națională, nu avea curajul să se gândească la situația din prezent. Tânărul bucovinean are acum puterea să viseze că România va face un turneu european bun, practicând un handbal modern.

Daniel Stanciuc, mezinul lotului de handbal al României, își trăiește visul cu ochii: „Abia aștept să joc la EURO!
Daniel Stanciuc, pe când evolua la Suceava Foto: Facebook CSU Suceava

Este un vis pentru mine ca la 19 ani să joc la un EURO. Adevărul este că anul trecut, când am debutat la națională, nici nu m-am gândit că voi ajunge aici. Viața m-a adus, sunt foarte bucuros, dar trebuie să facem un pas înainte, să arătăm un handbal de calitate și să progresăm în continuare. 

Cu siguranță că nu va fi ușor, dar pentru asta muncim zi de zi la cluburi și la națională. Vrem să fim mai buni și să arătăm că România poate practica un handbal de calitate. Am emoții constructive, abia aștept să jucăm la turneul final, să văd nivelul și îmi doresc ca lumea să fie alături de noi", a declarat Stanciuc.

La Campionatul European din Germania, România va juca în grupa B, alături de Spania, Croația și Austria, iar primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Grupele de la EURO 2024

  • Grupa A: Franța, Germania, Macedonia de Nord, Elveția
  • Grupa B: Spania, Austria, Croația, România
  • Grupa C: Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru
  • Grupa D: Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe
  • Grupa E: Suedia, Olanda, Bosnia Herțegovina, Georgia
  • Grupa F: Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia

Programul României în Grupa B

  • 12 ianuarie, ora 19:00 » România - Austria
  • 14 ianuarie, ora 19:00 » România - Spania
  • 16 ianuarie, ora 19:00 » România - Croația
  • Televizare Digi Sport, Prima Sport

Lotul României pentru Campionatul European

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 m: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan( CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Tot despre CE de handbal:

Ionuț Nistor, extrema naționalei, privire lucidă înainte de startul Campionatului European: „Suntem departe de handbalul mare, dar putem ajunge și noi în elită!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Ionuț Nistor, extrema naționalei, privire lucidă înainte de startul Campionatului European: „Suntem departe de handbalul mare, dar putem ajunge și noi în elită!”
George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța, echipa care dă 5 jucători la națională: „La European vor arăta și mai bine, sper să facă un turneu bun!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța, echipa care dă 5 jucători la națională: „La European vor arăta și mai bine, sper să facă un turneu bun!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează