SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

De ce nu mai joacă bine CSM București nici cu Neagu în echipă? 3 motive categorice pentru prestația reprobabilă de la Gyor

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2018 14:48

CSM București are unul dintre cele mai bune loturi din Liga Campionilor, dar echipa nu evoluează la nivelul așteptat. Egalul cu Rostov și înfrângerea de la Gyor au băgat în ședință conducerea echipei.

CSM București a pierdut luni seara al doilea meci al sezonului, 24-28 cu Gyor, în Ungaria. Înfrângerea vine după un alt semieșec al "tigroaicelor", care acum două săptămâni nu au scos decât un rezultat de egalitate cu Rostov Don, în Sala Polivalentă, din Capitală.

Jocul CSM-ului a lăsat mult de dorit în aceste ultime două jocuri, iar fanii se întreabă cum de nu poți să câștigi meciurile când le ai în lot pe Neagu, Gullden, Kurtovic, Niombla, Line Jorgensen, Ayglon, Manea, Frafjord, Mehmedovici, Hagman, Ungureanu sau Grubisici? CSM e printre singurele echipe care au câte două sau chiar trei jucătoare de aceeași valoare, pe post. Dar acest lucru nu oferă siguranța unui rezultat favorabil.

Ambros Martin- Helle Thomsen 1-0

Disputa de la Gyor a scos în evidență o mult mai bună organizare a campioanei Europei, în ciuda absențelor majore pe care antrenorul Ambros Martin nu s-a putut baza. La Gyor lipsesc Nora Mork și Eduarda Amorim, e ca și cum la CSM nu ar juca Neagu și Gullden. Și totuși, Gyor a câștigat meciul categoric, printr-o disciplină tactică extraordinară.

Gyor s-a apărat excelent în disputa cu bucureștencele, axul central al apărării format din Tomori-Hansen-Groot fiind foarte greu de trecut. CSM ar fi avut posibilitatea jocului cu pivotul sau cu extremele, dar nu a făcut acest lucru, distribuind toate mingile la linia de 9 metri.

Helle Thomsen nu a găsit soluții să suplinească absența Cristinei Neagu, scoasă din joc excelent de apărarea gazdelor. Soluțiile Niombla sau Bazaliu nu au dat satisfacție, pentru că, în ultimul timp, CSM a devenit ca și naționala României o echipă dependentă de Neagu, care nu știe să joace fără ea în teren.

În plus, Gyorul s-a repliat extraordinar în apărare, CSM nereușind să facă în cele 60 de minute nici măcar un contraatac! Jocul gândit de daneza Thomsen, fără portar, cu doi pivoți, a dat roade în atac, dar în defensivă a fost falimentar. Gyor a jucat rapid și a marcat trei goluri consecutive, pe finalul primei reprize, cu poarta goală, fără ca Ungureanu să mai aibă timp să ajungă între buturi.

Neagu nu e în formă

Cu un procentaj de doar 37% la Gyor, Neagu arată că nu trece prin cea mai bună formă. La fel a fost și în jocul cu Rostov Don. E clar că toți adversarii CSM-ului își iau măsuri la starul român, conștienți că dacă Neagu nu dă randament, atunci șansele de reușită ale CSM-ului scad simțitor. Problema e că nici o altă jucătoare nu prea își asumă responsabilitatea aruncărilor la poartă. Isabelle Gullden, cea care era responsabilă cu tot jocul CSM-ului, până la venirea Cristinei Neagu la echipă, nu mai dă randamentul din sezoanele anterioare.

Suedeza a și avut ceva probleme de sănătate în acest sezon, iar acest lucru se simte. La Gyor însă, Gullden a fost singura jucătoare de la 9 metri care a dat cât de cât satisfacție, dar mai ales în momentele în care a jucat pe teren cu Bazaliu și Niombla în inter stânga, și nu cu Neagu.

Acest lucru aduce iar în discuție zvonul unui conflict între Neagu și Gullden. Și dorința suedezei de a pleca de la CSM pentru că nu-și mai găsesște locul în echipă.

Dezinteresul jucătoarelor care pleacă?

CSM București a anunțat pentru sezonul viitor câteva transferuri sonore la echipă. Acest lucru nu a căzut însă deloc bine handbalistelor aflate în lotul "tigroaicelor". Sunt jucătoare care-și pun acum problema dacă vor rămâne sau nu la București. Și asta se vede în jocul lor.

E cazul pivotului Frafjord, al extremei dreapta Hagman, exact posturile pe care s-au anunțat transferuri. Niombla și Ayglon, dar și Gullden, care vor pleca și ele, nu mai au parcă același interes ca și până acum.

Criză? Final Four-ul nu e în pericol!

Chiar dacă trece clar printr-o perioadă de criză, CSM București nu ar trebui să-și facă griji în privința calificării în Final Four-ul de la Budapesta (11-13 mai).

Campioana României are un lot cu mult peste cel al Metzului sau Ferencvarosului, eventualele adversare din "sferturi". Campioana României trebuie doar să-și regăsească jocul de până acum și soluții în faza defensivă, acolo unde se insistă foarte mult pe suedeza Sabine Jacobsen. Fără rezultate. 

Miza locului 2

Înfrângerea de la Gyor a scos CSM-ul din cursa pentru câștigarea grupei. Gyor mai are două meciuri la îndemână, un punct avans față de CSM și Rostov, și e greu de crezut că va mai ceda locul 1. În aceste condiții, aflate la egalitate de puncte, 11, româncele și rusoaicele își vor disputa locul 2 în meciul direct de la Rostov, pe 10 martie. Cel mai probabil, în funcție de poziție, CSM va înfrunta ori pe Metz, campioana Franței, ori pe FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei. Dacă ar termina pe doi însă, CSM ar juca turul în deplasare și returul acasă, lucru considerat un atu în disputele eliminatorii, tur-retur. 

Gorbicz, nu avea meci fără gol marcat în Ligă!

În meciul tur de la CSM București, câștigat de românce cu 28-22, Gyorul a simțit din plin jocul extrem de slab al Anitei Gorbicz. Ajunsă la 34 de ani, vedeta maghiară nu a reușit să marcheze nici un gol! Niciodată, în meciurile de Ligă, nu se întâmplase acest lucru! Gorbicz, executantă și a aruncărilor de la 7 metri, marcase în fiecare meci, până atunci, cel puțin un gol! Anita și-a luat revanșa cu vârf și îndesat luni seara, în meciul retur, când a marcat de 10 ori în poarta româncelor. A fost cel mai bun joc al extremei stânga în acest sezon. 

3-0este scorul întâlnirilor directe dintre Gyor și CSM București, meciuri disputate în Sala din Gyor

CLASAMENT

1. Gyor Audi ETO 8 6 0 2 215-182 12
2. CSM București 8 5 1 2 229-197 11
3. Rostov Don 8 5 1 2 206-182 11
4. Nykobing 8 2 1 5 196-228 5
5. Krim Ljubljana 8 2 1 5 192-225 5
6. FC Midtiylland 8 1 2 5 178-202 4
* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Etapa viitoare: CSM-Midtiylland (4 martie), Nykobing-Gyor, Krim-Rostov (3 martie)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
ceaiuri
ceaiuri  •  28 Februarie 2018, 20:29

pfff si cred ca nu se poate...avem 2 portari ..ROMANCE

ceaiuri
ceaiuri  •  28 Februarie 2018, 20:26

dar cand am jucat?in grupe invingem poloneze ce joaca din placere,slovene ce au castigat destule trofee si joaca pt..istorie,daneze care ne si inving...iar mai departe exceptia..invingem gyor,pe ultimii metri egalam don..si de ce vorbim?club cu finantare de mil de euro..dar care nu promoveaza nici o romanca..daca tot avem locul 3asigurat in urmat meci,firea sau luca(angajat prima data cu jum de norma si acum...transfera jucatoare)as incepe numai cu ROMANCE

589949641156771
Mihai Mart  •  28 Februarie 2018, 11:45

S-a vazut si in pauzele solicitate de antrenori ca jucatoarele nu erau atente la indicatii ,poate nici nu o intelegeau. De unde au adus-o pe aceasta antrenoare ?.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close