SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE 2018

Denisa Dedu, realistă înaintea Europeanului de handbal: "Să nu mergem cu medaliile la gât în Franța, dar să le uităm acolo"

Articol de - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 02:08

Denisa Dedu (24 de ani) este unul dintre cei doi portari aleși de Ambros Martin pentru Campionatul European de handbal feminin din decembrie.

"Portarul "naționalei" României crede că echipa României are valoare să bată pe oricine, numai că trebuie să ia fiecare meci în parte, nu să se gândească direct la medalii.

- Denisa, sunteți pregătite pentru Campionatul European?
- Eu cred că suntem pregătite. Mai avem câteva zile până la plecarea în Franța. Am folosit aceste două meciuri de la "Trofeul Carpați" pentru a exersa ceea ce am pregătit la antrenamente. Totdeauna mai e ceva de îmbunătățit, dar sper ca la ora startului să fim gata pentru prestații cât mai bune. 

- Pare o grupă bună și un traseu favorabil, nu?

- Grupa pare bună, dar adversarii sunt dificili. Trebuie să tratăm serios fiecare meci în parte și să jucăm ca atare. Dacă vom respecta ceea ce ni se cere, cred că avem șanse de reușită.

- Vă gândiți la răzbunare pentru meciul cu Cehia?

- Înfrângerea de la Mondiale în acel meci cu Cehia ne-a adus multă tristețe. Dar vreau să cred că nu ne ducem cu gândul de răzbunare cu orice chip. Vreau să fim lucide, să gândim ceea ce avem de făcut.

 - Poate fi momentul vostru acum, la Euro?

- De fiecare dată s-a plecat cu multă încredere, echipa României a fost mereu cotată cu șanse, a plecat cu speranțe la un rezultat bun. Îmi doresc din suflet la final să tragem linie și să spunem, da, ăsta a fost momentul nostru! Dar nu să plecăm acum cu medaliile la gât și apoi să le uităm pe acolo, prin Franța!

- Cum e atmosfera în echipa națională?

- Noi între noi ne înțelegem foarte bine, asta s-a văzut sper și din evoluții, dar îmi doresc din suflet să întărim relațiile. Și să fim cu adevărat o echipă.

- Apărarea și poarta vor conta enorm în evoluția naționalei, nu?
- Se spune că apărarea câștigă campionate. Normal că e foarte important ca noi, portarii, să ne înțelegem cu fetele în defensivă, să colaborăm. Am și lucrat foarte mult la antrenamente, am avut anumite relații de respectat. Îmi doresc foarte mult să ajutăm și să ne ridicăm la valoarea așteptărilor. 

Vezi si: Lotul României pentru Europeanul de handbal feminin a fost anunțat! Care sunt surprizele lui Ambros Martin

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează