SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Derby european între Gloria 2018 Bistrița Năsăud și CSM București în Liga Florilor » Cristina Neagu nu a făcut deplasarea

Grace Zaadi în acțiune în partida cu Gloria Bistrița Foto: sportpictures
Grace Zaadi în acțiune în partida cu Gloria Bistrița Foto: sportpictures

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 11:30 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 11:33

Miercuri la Bistrița se va juca derby-ul dintre Gloria 2018 și CSM București, partidă restantă din etapa cu numărul 21. Meciul va fi transmis în direct de la ora 17:30 de televiziunea Pro Arena și poate avea consecințe asupra luptei pentru locul 2 în clasament.

După o întrerupere de două săptămâni cauzată de meciurile din preliminariile Campionatului European 2024 și de amicalul cu Franța, campionatul feminin se reia cu derby-ul dintre Gloria 2018 Bistrița Năsăud și CSM București. În partida din turul campionatului CSM București a câștigat cu 31-28.

CSM București anunță că tatăl Cristinei Neagu s-a stins din viață: „Se mândrea mereu cu fiica lui, «Săgeata Albastră»”
DECES
CSM București anunță că tatăl Cristinei Neagu s-a stins din viață: „Se mândrea mereu cu fiica lui, «Săgeata Albastră»”

Bistrița visează la Liga Campionilor!

Gazdele se așteaptă la o sală plină, dar și la revenirile lui Laslo și Seraficeanu care nu au jucat la națională din diverse motive în meciurile cu Bosnia Herțegovina, Grecia și Franța.

„Suntem în fața unuia dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, cu principala candidată la titlu, CSM București. Gloria este neînvinsă de 21 de partide în toate competițiile, este în cea mai bună perioadă din istoria clubului și cu siguranță jucătoarele vor lupta până la ultima picătură de energie pentru a obține un rezultat pozitiv. Vom avea o sală arhiplină, aspect ce va genera încredere și motivație echipei”, a declara pentru GSP, antrenorul Florentin Pera.

Dacă Bistrița nu pierde cu CSM București, are șanse să termine campionatul pe locul secund și sezonul viitor să joace în Liga Campionilor.

Un prim „7” probabil pentru Gloria: Arruda, Dincă, Bazaliu, Laslo, Mbengue, Seraficeanu, Araujo.

„Trebuie să fim cât mai eficienți!”

CSM București a sosit marți la Bistrița cu autocarul de la Cluj-Napoca, unde venise cu avionul de la București.

La fel ca și Gloria Bistrița, bucureștencele au făcut un singur antrenament pentru derby, luni, când la formație au sosit toate internaționalele care au fost plecate la echipele naționale.

Cristina Neagu nu a făcut deplasarea în urma decesului tatălui ei. Constantin Neagu a încetat din viață la 68 de ani, după cum a informat clubul CSM București printr-un anunț pe pagina sa de Facebook.

„Întregul club CSM București este alături de Cristina Neagu în suferința provocată de pierderea celui care se mândrea mereu cu fiica sa, «Săgeata Albastră». Strângem rândurile alături de căpitanul nostru! Condoleanțe, Cristina!” a apărut pe pagina clubului.

„Intrăm în linie dreaptă către finalul sezonului și ne așteaptă meciuri importante și puternice. Vrem s-o luăm pas cu pas și să reconectăm cât mai repede modelul nostru de joc, mai ales după această pauză lungă. Avem un singur antrenament înaintea meciului de la Bistrița și vrem să fim cât mai eficienți în pregătirea partidei”, a declarat pentru GSP antrenorul Adrian Vasile.

Un prim „7” posibil pentru CSM București: Glauser, Gutierrez, Arntzen, Zaadi, Kobylinska, Ostergaard, Ingstad.

Înaintea partidei cu CSM București, Gloria Bistrița este pe locul 3 în clasament cu 48 de puncte din 19 partide, în timp ce oaspetele sunt pe primul loc cu 55 de puncte din 20 de meciuri, iar pe poziția secundă este Rapid cu 51 de puncte din 21 de jocuri.

Cele două formații se mai pot întâlni și duminică în finala Cupei României, dacă își vor câștiga meciurile din semifinale, unde CSM va juca împotriva lui Rapid, iar Bistrița o va întâlni pe Dunărea Brăila.

Citește și:

Jennifer Gutierrez, extrema de la CSM București: „Cristina Neagu este lider înnăscut, iar noi știm: Ultima minge, dați-i-o ei!
INTERVIU
Jennifer Gutierrez, extrema de la CSM București: „Cristina Neagu este lider înnăscut, iar noi știm: Ultima minge, dați-i-o ei!" + Cum s-a adaptat în România și ce pasiune surprinzătoare are în afara handbalului
CSM București anunță că tatăl Cristinei Neagu s-a stins din viață: „Se mândrea mereu cu fiica lui, «Săgeata Albastră»”
DECES
CSM București anunță că tatăl Cristinei Neagu s-a stins din viață: „Se mândrea mereu cu fiica lui, «Săgeata Albastră»”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
SuporterOr
SuporterOr  •  18 Aprilie 2024, 12:44

Jos cenzura

SuporterOr
SuporterOr  •  18 Aprilie 2024, 12:21

7. Nu asta era meciul de câștigat pentru Bistrița. Nici măcar F4 al Cupei României ci în F4 la European League e prilej de istorie. CSM a câștigat în primul rând la nivel mental, concentrare și încredere. Adică un psihic de campion.

SuporterOr
SuporterOr  •  18 Aprilie 2024, 11:25

1. Un CSM strălucitor, compact, dens, eficace, rapid, focusat. Fara Messi. 2. Rușine, din nou media din Romania care tratează un eveniment handbalistic cu indolenta și nepăsare. Inclusiv GSP, care in prima zi după meci are un balast de știri insipid, incolor și inodor și un derby european al handbalului feminin respectat spre zero. 3. Rușine ție care ai hotărât că Ștefania Stoica trebuie pedepsită probabil pentru că a semnat cu o altă echipă. De ce mai joaca atunci Glauser, Zaadi, Gutierrez, Davidsen, etc?! Pentru că nu au semnat cu Rapid?!. Mostra de caracter josnic care nu există în lumea normala. Loviți intr-o jucătoare de mare perspectiva, și pentru România, pe care o așteaptă un viitor în handbal și care nu va uita ce i-ați făcut. Dar viața nu iartă. Păcatele se plătesc mai devreme sau mai târziu. Sa nu vă întrebați de ce, cei cu sufletul hain. 4. Iată că nu trebuie sa te cheme Messi ca sa dai 6 goluri în prima repriza din inter stanga chiar și fara ca echipa sa joace pentru tine. A făcut-o Ștefania la Budapesta, a făcut-o și Arntzen la Bistrița.Se poate deci. Echipa te face mare. 5. Când ai 80% eficienta in primele 20 de minute se cheamă că ai înțeles cum se joacă handbalul modern. Chiar daca de musai. Indicele de performanta este suma acțiunilor pozitive MINUS suma acțiunilor negative. Daca dai 9 goluri și eșuezi 9 atacuri, la Krumbolz nu mai joci. Joci in Romania, in tara împăratului fara haine.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează