SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Derby în EHF European League pentru Dunărea Brăila în deplasarea cu Thuringer, finalista ediției trecute

Kristina Liscevic de la Dunărea Brăila în acțiune Foto Facebook Dunărea Brăila
Kristina Liscevic de la Dunărea Brăila în acțiune Foto Facebook Dunărea Brăila

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 14:37 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 14:47

Astăzi în etapa a doua din grupele EHF European League, Dunărea Brăila joacă de la ora 19:00 în Germania cu Thuringer. Partida va fi transmisă în direct de televiziunile Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport.

Dunărea Brăila a plecat vineri în Germania pe ruta București-Frankfurt și apoi cu autocarul aproximativ 220 de kilometri până în orașul Gotha din regiunea Thuringer.

În prima etapă din grupă, Brăila a învins pe teren propriu formația franceză, Chambray cu 27-21, iar Thuringer a câștigat în Croația cu Lokomotiva Zagreb, scor 28-21.

Duel tactic danezo-german: Jan Leslie versus Herbert Muller

Thuringer este antrenată de profesorul de matematică Herbert Muller, german de origină română, care s-a născut la Timișoara în urmă cu 61 de ani. În campionatul german, Thuringer este pe locul 2 după 11 etape, cu 18 puncte, cu 3 mai puține decât liderul, Bietigheim.

Vedetele formației germane sunt portarul Dinah Eckerle și coordonatoarea Sonja Frey, a doua absentând azi, accidentată.

Pentru mine este întotdeauna ceva deosebit când jucăm împotriva echipelor din România, țara mea natală, unde îmi place întotdeauna să revin. Mai ales acum, cu Brăila, unde evoluează Meike Schmelzer, care a învățat la noi handbalul, s-a dezvoltat și urmăresc în continuare felul cum joacă”, a spus Muller pentru GSP.

”Brăila este o echipă experimentată, Liscevic conduce foarte bine jocul, dar sunt și altele care au multe merite pe plan internațional. Fiind meci acasă, o să facem totul ca să câștigăm, dar, din păcate pentru noi, am avut o săptămână grea, cu câteva jucătoare importante care sunt accidentate. 

Derby în EHF European League pentru Dunărea Brăila în deplasarea cu Thuringer, finalista ediției trecute
Herbert Muller pe margine la un meci al celor de la Thuringer Foto Imago

Nu vor juca Sonja Frey și Annika Lott, care fac diferența la echipă, ne duc jocul rapid. Mă bucur însă să întâmpinăm o echipă din România, sper să se simtă bine aici”, a încheiat el.

După victoria din prima etapă cu Chambray, Brăila a învins în campionat pe Știința București cu 40-22 și cu 25 de puncte este pe locul 4, înaintea etapei a 13.

Pentru derby-ul cu Thuringer, antrenorul danez al Dunării, Jan Leslie nu le are la dispoziție pe Liliana Venancio și Nicoleta Balog.

4este locul ocupat de Dunărea Brăila în clasamentul Ligii Florilor, cu 8 victorii, 1 egal și 3 înfrîngeri și un total de 25 de puncte

„Dacă nu vom pierde, ne apropiem de calificarea în sferturi!”

Conducătorii Brăilei sunt conștienți de importanța partidei și speră că împreună cu cei aproximativ 50 de suporteri care vor fi alături de formație în Germania, să se bucure de un rezultat pozitiv la sfârșitul meciului.

Întâlnim o echipă foarte bună, echilibrată, care sezonul trecut a jucat finala competiției. Este un meci extrem de important și dacă nu vom pierde, vom reuși să luăm o opțiune pentru calificarea în sferturile de finală. Sper să jucăm bine și chiar să câștigăm la Thuringer, așa cum am reușit cu Dortmund în turul preliminar”, a declarat pentru GSP președintele clubului Dunărea Brăila, Arian Manole.

Un prim „7” probabil pentru Dunărea Brăila: Șerban, Araujo, Kanaval, Liscevic, Gonzales, Udriștioiu, Jezic.

Clasament grupa B

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriGolaverajPuncte
1.Thuringer110028-212
2.Dunărea Brăila110027-212
3.Chambray100121-270
4.Zagreb100121-280

Citește și: 

Gloria Bistrița joacă la victorie în deplasarea de la Bensheim din grupele EHF European League
EHF EUROPEAN LEAGUE
Gloria Bistrița joacă la victorie în deplasarea de la Bensheim din grupele EHF European League
Programul zilei la Campionatul European de handbal masculin: ore de start + televizări » Marea favorită revine pe parchet
Euro 2024
Programul zilei la Campionatul European de handbal masculin: ore de start + televizări » Marea favorită revine pe parchet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  14 Ianuarie 2024, 23:12

Vezi bre, nea Costi Pruna, ca Thuringer a terminat pe 4 in editia trecuta, nicidecum finalista :))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează