SPORTURI  »  HANDBAL  »  BARAJ CM

VIDEO + FOTO 7 detalii de la România - Portugalia » Ce nu s-au văzut la TV: atmosfera electizantă, unitatea echipei și bijuteria din Pitești + Politicienii n-au ratat ocazia să facă o baie de mulțime

Foto: Sorin Pană
Foto: Sorin Pană

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 11:37 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 13:25

A fost sărbătoare la Pitești sâmbătă seara, unde naționala feminină de handbal a României a făcut instrucție cu Portugalia în barajul preliminariilor Campionatului Mondial, scor 35-20.

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!

România este ca și calificată la Mondialul de la finalul anului, organizat de Norvegia, Danemarca și Suedia, în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie. Naționala noastră nu a lipsit de la niciun turneu final și nu o va face nici acum. 

Iată câteva din momentele petrecute în sala Pitești ce nu s-au văzut la TV:

1. Atmosfera electrizantă

A fost o emulație uriașă în rândul fanilor pentru meciul „tricolorelor”. Partida a fost sold-out, peste 4.200 de oameni venind la Pitești pentru a le vedea pe Neagu, Pintea, Grozav sau Laszlo în acțiune. În tribune a fost un adevărat „vulcan” făcut de fani veniți din toată România pentru naționala de handbal. 

Vâlcea, Brașov, București, Buzău, sunt câteva din orașele care au „trimis” suporteri la Pitești. Aceștia au cântat pe toată durata partidei și le-au încurajat neîncetat pe fete. Nu au lipsit și valurile în tribună, acestea fiind folosite în repriza a doua când handbalistele noastre făceau spectacol pe parchet. 

Atmosfera a fost superbă, condițiile de la Pitești au fost extraordinare. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest meci

- Florentin Pera, selecționer România

2. Bijuteria din Pitești

Partida s-a disputat în noua sală a sporturilor din Pitești, inaugurată la finalul anului trecut. La primul eveniment mare găzduit, Pitești Arena s-a umplut până la refuz. Condițiile au fost excelente, lucru remarcat și de jucătoare.

„Oamenii care au venit la meci au fost senzaționali, sala a fost minunată. Să tot ai meciuri din astea”, a sups Crina Pintea după meci.

Construită cu 100 de milioane de lei, sala poate găzdui atât meciuri de handbal, baschet și volei, dar poate organiza și alte evenimente.

3. Show de lumini la pauză

Spectacolul a continuat și la pauza meciului, atunci când România conducea cu 19-12. Organizatorii au pus în scenă un joc de lumini în cele 15 minute de odihnă. 

De asemenea, o echipă formată din tinere majorete a intrat pe parchet și au dansat spre deliciul fanilor. 

4. Nevoia politicului

Meciul nu a reprezentat un interes major doar în rândul fanilor, ci și în rândul politicienilor, care au ținut să asiste „pe viu” la succesul „tricolorelor”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD și Cristian Gentea, primarul orașului Pitești, tot membru al PSD, au asistat împreună la meci, ambii aflați lângă Constantin Din, președintele Federației, în lojă.

7 detalii de la România - Portugalia » Ce nu s-au văzut la TV:  atmosfera electizantă, unitatea echipei și bijuteria din Pitești + Politicienii n-au ratat ocazia să facă o baie de mulțime
De la stânga la dreapta: Constantin Din, Marcel Ciolacu și Cristian Gentea

5. Unitatea echipei

Dacă la fotbal suntem obișnuiți ca la națională să existe așa numitele „bisericuțe” între fotbaliștii care evoluează la aceeași echipe de club, la handbal nu este cazul. Naționala României are în componență jucătoare de la cele mai importante echipe din Liga Florilor: CSM București, Rapid, Bistrița sau Vălcea.

Rivale mari în campionat, dar o familie când îmbracă tricoul naționalei. Asta se observă și în modul în care celebrează împreună după fiecare reușită, dar și cum se bucură la final pentru succesul uriaș.

6. Iubirea fanilor

Handbalul a atras toți mai mulți simpatizanți în ultimii ani, iar faptul că CSM București și Rapid reușesc performanțe incredibile în Liga Campionilor, acolo unde ambele s-au calificat în „sferturi”, face ca handbalul să devină din nou unul dintre cele mai iubite sporturi din România. 

Acest lucru s-a observat și după partidă, când jucătoarele naționalei României pur și simplu au fost blocate pe parchet de zecile de fani, majoritatea copii, care au intrat pe teren să-și facă poze și să ia autografe. 

Cea mai solicitată a fost vedeta Cristina Neagu, care a avut nevoie de un coridor creat de forțele de ordine pentru a putea ajunge la vestiare.

7. Florentin Pera

Un alt aspect pozitiv după acest meci este selecționerul Florentin Pera. Adus în vara anului trecut, Pera a reușit să schimbe fața naționalei în mai puțin de 12 luni. După un Campionat European decent, Pera și-a impus filozofia în jocul echipei și chiar a remediat una dintre marile probleme ale României în utlimii ani: apărarea

Fanii au remarcat acest lucru, iar Florentin a devenit unul dintre favoriți, fiind iubit atât de către jucătoare, cât și de către suporteri. La finalul partidei, nici el nu a scăpat de poze și autografe cu fanii în drumul spre vestiare. 

7 detalii de la România - Portugalia » Ce nu s-au văzut la TV:  atmosfera electizantă, unitatea echipei și bijuteria din Pitești + Politicienii n-au ratat ocazia să facă o baie de mulțime

A fost un meci foarte reușit, sunt foarte mulțumit de prestație. Sigur, după rezultat putem spune că a fost un meci la îndemână, dar am muncit și nu ne-am relaxat. Când ne-am văzut le-am transmis să lupte până la ultima picătură de energie, să creștem pe faza de apărare. Asta mă bucură mult. Una peste alta, apărarea a funcționat foarte bine

-Florentin Pera, selecționer România

Citește și: 

Cristina Neagu a avut nevoie de forțele de ordine pentru a părăsi sala din Pitești: „E visul meu!”
Baraj CM
Cristina Neagu a avut nevoie de forțele de ordine pentru a părăsi sala din Pitești: „E visul meu!”
Cea mai sexy antrenoare din România a transmis un mesaj clar: „Asta e regula numărul 1”
INEDIT
Cea mai sexy antrenoare din România a transmis un mesaj clar: „Asta e regula numărul 1”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează