SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Diana Ciucă, desemnată portarul etapei în Liga Campionilor! A avut un procentaj senzațional al mingilor apărate: 48,65%

Diana Ciucă cu o paradă în meciul contra lui Krim Foto sportpictures
Diana Ciucă cu o paradă în meciul contra lui Krim Foto sportpictures

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2023 19:08 / Actualizat joi, 02 noiembrie 2023 19:08

La 23 de ani, rapidista Diana Ciucă a făcut în partida cu Krim Ljubljana, din weekendul trecut, câștigată de Rapid cu 27-22, cel mai bun meci al său din Liga Campionilor

Diana Ciucă a fost desemnată de Federația Europeană de Handbal cel mai bun portar din etapa a 6-a în Liga Campionilor. În meciul câștigat de Rapid cu Krim, 27-22, Ciucă a apărat 18 mingi din 37 de aruncări ale adversarelor, ceea ce înseamnă un procentaj fabulos pentru o partidă din Liga Campionilor: 48,65%.

Sentimentul este extraordinar, sunt foarte fericită pentru echipă, dar și pentru performanța mea personală, am reușit împreună să luăm aceste puncte importante. 

Ne-am pregătim pentru un meci foarte greu, de aceea suntem cu toții foarte fericiți pentru că am câștigat astăzi", a declarat după partida cu Krim Diana Ciucă.

România se bazează pe Ciucă la CM 2023

Portarul Rapidului a început handbalul la Craiova și s-a perfecționat la Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. Diana Ciucă a jucat între 2017-2021 la SCM Râmnicu Vâlcea și de două sezoane apără poarta Rapidului. 

Ea este unul dintre portarii pe care se va baza naționala României la Campionatul Mondial care se va disputa între 29 noiembrie și 17 decembrie în Danemarca, Suedia și Norvegia.

46 de intervențiireușite în 5 din cele 6 meciuri disputate de Rapid în ediția actuală a Ligii Campionilor

„Diana Ciucă este un exemplu pentru tânăra generație, este o sportivă care mereu s-a pregătit foarte bine, iar evoluția ei reprezintă o confirmare a seriozității în cadrul antrenamentelor. 

Sper că această evoluție excelentă din Liga Campionilor să devină o constantă în jocurile care vor urma”, a declarat pentru gsp.ro antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu.

Florentin Pera: „Are rată mare de progres”

„Evoluția foarte bună a Dianei a avut o contribuție decisivă în victoria obținută de Rapid cu Krim în Liga Campionilor. 

Îi doresc să confirme forma bună arătată și în următoarele meciuri, să fie constantă și să câștige din punct de vedere al încrederii. Este un portar tânăr de viitor care are rată mare de progres”, spune și selecționerul Florentin Pera.

La CM, România este în grupă cu Danemarca, Serbia și Chile, și are ca obiectiv calificarea la turneele preolimpice din 2024. Pentru îndeplinirea obiectivului, România trebuie să se claseze între primele 8 formații la turneul mondial.

Citește și: 

Ons Jabeur a plâns pe teren după victoria de la Turneul Campioanelor: „Am decis să donez o parte din premiu”
TURNEUL CAMPIOANELOR
Ons Jabeur a plâns pe teren după victoria de la Turneul Campioanelor: „Am decis să donez o parte din premiu”
Arbitre de elită » Cristina Lovin și Simona Stancu vor oficia la al treilea Campionat Mondial consecutiv
CAMPIONATUL MONDIAL
Arbitre de elită » Cristina Lovin și Simona Stancu vor oficia la al treilea Campionat Mondial consecutiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează