SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Arbitre de elită » Cristina Lovin și Simona Stancu vor oficia la al treilea Campionat Mondial consecutiv

Cristina Lovin și Simona Stancu Foto Sorin Pană
Cristina Lovin și Simona Stancu Foto Sorin Pană

Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 11:16 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 11:55

Cel mai bun cuplu de arbitre din handbalul românesc, Cristina Lovin și Simona Stancu, a fost confirmat de federația internațională pentru Campionatul Mondial feminin care începe în 29 noiembrie

România va fi reprezentată la Campionatul Mondial feminin, programat între 29 noiembrie și 17 decembrie, și de cele mai bune arbitre din campionat, Cristina Lovin și Simona Stancu.

Ele oficiază împreună din anul 2004, din 2011 sunt arbitre EHF, iar din 2015 au ecuson IHF, ceea ce le-a dat dreptul să arbitreze partide la turneele mondiale și olimpice.

Arbitrele române, experiență bogată

Pe plan european, ele au condus peste 50 de meciuri în Liga Campionilor, apogeul fiind finala competiție din 2021, câștigată de Vipers Kristiansand în fața lui Brest Bretagne.

În România, doar în acest an cele două au condus finalele din Cupa României și din Supercupă și în total au peste 120 de partide în perioada 2006 – 2022.

Pe plan mondial, cele două arbitre române au fluierat în peste 130 de partide, având în palmares participări la toate competițiile majore de junioare, tineret și senioare, totul culminând cu înfruntările arbitrate la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

„Am muncit mult pentru a ajunge aici"

Arbitre de elită » Cristina Lovin și Simona Stancu vor oficia la al treilea Campionat Mondial consecutiv
Simona Stancu și Cristina Lovin sfătuindu-se în timpul unui meci Foto Sorin Pană

În noiembrie, Cristina Lovin și Simona Stancu vor arbitra pentru a treia oară la un Campionat Mondial de senioare, după precedentele ediții din 2019 și 2021.

Fiecare participare internațională este o confirmare a valorii noastre în arbitraj, a efortului și muncii depuse zi de zi. Pentru noi este o onoare să fim din nou la o competiție de asemenea anvergură. 

Am muncit mulți ani pentru a ajunge în acest punct al carierei și ne bucurăm de faptul că suntem apreciate prin aceste nominalizări. 

Ne dorim foarte mult ca toți care fac parte din acest sport, și nu numai, să înțeleagă faptul că și arbitrii aduc performanțe Românei!", au declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Cristina Lovin și Simona Stancu.

La a 26-a ediție a Campionatului Mondial feminin, care va fi găzduită în Danemarca, Suedia și Norvegia, vor arbitra 23 de cupluri.

Citește și: 

Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni
LIGA CAMPIONILOR
Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni
Două amicale tari pentru naționala masculină » Pregătire cu gândul la EURO 2024, unde „tricolorii” revin după 28 de ani
AMICALE
Două amicale tari pentru naționala masculină » Pregătire cu gândul la EURO 2024, unde „tricolorii” revin după 28 de ani

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
andrei_ion
andrei_ion  •  01 Noiembrie 2023, 20:08

Pacat ca actuali sefi de la comisia centrala de arbitri isi bat joc de ele. Sunt delegate din an in paste si uneri la misto pe la baieti de la Baia Mare, ceva de genul dealul cu valea. Acum iera de asteptat sa arbitreze derbiul CSM cu Bistrita. Bataie de joc se promoveaza nonvalori, gen Constantin - Gall sau Cazan - Suliman.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează