SPORTURI  »  HANDBAL  »  AMICALE

Două amicale tari pentru naționala masculină » Pregătire cu gândul la EURO 2024, unde „tricolorii” revin după 28 de ani

Ante Kuduz în acțiune Foto Raed Krishan
Ante Kuduz în acțiune Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 16:39 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 16:52

Naționala masculină de handbal a României va juca două partide de pregătire în această săptămână cu Muntenegru și Franța în perspectiva participării la Campionatul European de anul viitor

Selecționerul Xavi Pascual a convocat pentru aceste meciuri 22 de jucători, cei mai mulți, 7, de la Dinamo, 5 de la Constanța, 4 de la Steaua și câte unul de la Minaur, Turda, CSM București, Timișoara și Sighișoara. Singurul jucător care vine dintr-un campionat străin este interul dreapta Demis Grigoraș, care joacă la Benfica Lisabona.

Din lotul obișnuit lipsesc Javier Humet (Dinamo) și Călin Căbuț (CSM Constanța), care sunt accidentați, dar a apărut tânărul inter dreapta de la Sighișoara Alex Căpățână. 

În lot fusese chemat și Dragoș Hanțaru de la Turda, dar el s-a accidentat și a fost înlocuit de băimăreanul Tudor Botea.

28 de anivor fi între prezența la EURO 2024 și precedenta calificare, cea din 1996

„Echipa națională e visul oricărui sportiv”

Dinamo și Constanța, cu prestații solide în grupele cupei EHF European League, dau la lot cei mai mulți jucători, 7, respectiv 5. Tânărul coordonator al dobrogenilor, Andrei Drăgan, consideră că munca și rezultatele avute cu echipa de club i-au fost răsplătite prin această convocare.

Echipa națională cred că este visul oricărui sportiv, este recompensa muncii sale, iar faptul că suntem calificați la Campionatul European este cea mai mare motivație. 

Suntem pregătiți pentru a juca un handbal de calitate, iar meciurile cu Muntenegru și Franța ne vor oferi ocazia unui exercițiu eficient pentru tot ce va urma. Sperăm ca și suporterii să fie pregătiți pentru ce le vom oferi cu muncă și cu suflet”, a declarat internaționalul constănțean.

Două amicale tari pentru naționala masculină » Pregătire cu gândul la EURO 2024, unde „tricolorii” revin după 28 de ani
Antrenorul Xavi Pascual în timpul unui meci al naționalei Foto Imago

„Puterea noastră o să fie jocul colectiv”

Unul dintre veteranii lotului, dinamovistul Nicușor Negru, este conștient de importanța partidelor de pregătire cu Muntenegru și Franța, în perspectiva lui EURO 2024.

„Începem pregătirea pentru EURO și sper să facem două meciuri bune cu Muntenegru și Franța prin respectarea tacticii gândite de antrenor, pentru că doar așa putem progresa. Cred că puterea noastră o să fie jocul colectiv, pentru că dacă vom evolua ca o echipă, o să avem mult de câștigat”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Nicușor Negru.

2 aparițiianterioare la Campionatul European are naționala masculină, în 1994, ediția inaugurală, și 1996

Lotul este în pregătire la București din 26 octombrie și se antrenează în sala Dinamo. „Tricolorii” vor pleca marți în Muntenegru, iar pe 2 noiembrie vor juca împotriva naționalei muntenegrene. Pe 3 noiembrie România se deplasează în Franța, iar a doua zi va juca la Toulouse superamicalul cu tripla campioană olimpică. 

Un prim ”7” posibil România: Iancu, Negru, Kuduz, Drăgan, Grigoraș, Nistor, Rotaru.

Lotul României pentru dubla cu Muntenegru și Franța:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alexandru Tărâță (Steaua), Tudor Buguleț (Dinamo), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Valentin Neagu (Steaua), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Dan Racoțea (Dinamo), Ante Kuduz (Dinamo), Robert Militaru (Dinamo), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Liviu Caba (CSM Constanța), Cristian Ghiță (Potaissa Turda), Demis Grigoraș (Benfica), Alexandru Căpățână (CSM Sighișoara), Tudor Botea (Minaur), Marius Sadoveac (Poli Timișoara).

Citește și: 

Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni
LIGA CAMPIONILOR
Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni
Diana Ciucă, entuziasmată după prestația fabuloasă în fața celor de la Krim: „A fost ziua mea!”
RAPID
Diana Ciucă, entuziasmată după prestația fabuloasă în fața celor de la Krim: „A fost ziua mea!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  02 Noiembrie 2023, 10:43

Ma bucur sa vad ca e in lot Demis Grigoras, e fara discutie un jucator de care avem mare nevoie si care nu am inteles de ce nu a mai jucat o lunga perioada de timp pentru nationala. Din pacate nu prea avem coordonator de joc. Cu putina truda, dupa acest stagiu de pregatire poate mergem la Euro nu chiar ca cea mai slaba echipa de la acea competitie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează