SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR / ETAPA A 17-A

Dinamo a 16-a victorie consecutivă, Steaua acuză arbitrajul cu Turda!

Articol de - Publicat joi, 04 februarie 2021 21:18 / Actualizat joi, 04 februarie 2021 21:44

Dinamo nu are rival în România. A câștigat al 16-lea meci al sezonului, 28-23 cu CSM Focșani. Potaissa Turda a învins Steaua, 28-26, dar ”militarii” se plâng de arbitraj

Etapa și victoria pentru Dinamo. Joi "alb-roșiii" au ajuns la cea cu numărul 16, în fața celor de la CSM Focșani. Trupa antrenată de Constantin Ștefan nu are rival în România. La Sf. Gheorghe, "câinii" au învins cu 28-23, deși moldovenii au făcut un meci foarte bun și au încercat să le pună multe probleme. Au reușit, mai ales în prima parte. 

Evoluție foarte bună pentru portarul Makrem Missaoui, dar și pentru Javier Humet și Nicu Negru. Extrema stânga Filip Marjanovici a fost cel mai bun om al Focșaniului, autor a 8 goluri.

7 eliminări într-o repriză

Cel mai tensionat meci al zilei a fost cel dintre Potaissa Turda și Steaua. Ardelenii nu au uitat că în etapa a 2-a, în tur, au pierdut în fața Stelei, 27-28. Elevii lui Marius Stavrositu au jucat și de această dată cu multă ambiție. Turda venea după egalul cu Timișoara, de miercuri, și avea nevoie de victorie pentru a reveni pe locul 2 în clasament și să depășească Dobrogea Sud Constanța. A reușit în cele din urmă, a învins 28-26, dar a fost un meci cu foarte mulți nervi. 

Steaua a primit din partea arbitrilor Moldoveanu și Georgescu, din Constanța, nu mai puțin de 8 eliminări de două minute, dintre care 7 în repriza a doua! Au fost momente în care steliștii au jucat 3 contra 6, pe teren. Raportul eliminărilor a fost, de altfel, 8-3. La finalul meciului, pe stelistul Ionuț Georgescu l-au lăsat nervii și le-a spus câteva vorbe de duh "fluierașilor". A văzut cartonașul albastru, semn că ar putea fi suspendat. Prestație excelentă pentru Cristi Ghiță și Milos Dragas, pentru turdeni. De partea cealaltă s-au remarcat Krsto Milosevici și Andrei Mihalcea.

Buzăul a făcut surpriza

CS HC Buzău a produs surpriza etapei, trecând cu 29-28 de Minaur Baia Mare. Echipa antrenată de Adi Petrea a condus în minutul 40 cu 22-17, dar în 10 minute a marcat un singur gol și a primit 7. În ultimele secunde, maramureșenii au avut în două rânduri șansa egalului, dar au greșit de fiecare dată. În rest, victorii la scor pentru favoritele CSM București, Dobrogea Sud Constanța și Poli Timișoara.

Ar mai fi de notat faptul că fiul președintelui de la Dobrogea Sud Constanța, Ionuț Stănescu junior a marcat primele sale goluri în Liga Națională la 17 ani și 10 zile. Motiv de mândrie pentru tatăl său: "Primul gol înscris de Ionuț la 17 ani și 10 luni. Mi-a luat-o înainte la capitolul ăsta: a marcat primul lui gol mai devreme decât l-am primit eu pe primul (19 1ni). Ce simt eu acum e asemănător cu ridicarea unui trofeu. Mă bucur că mi-a călcat pe urme și sper să mă depășească", a declarat fostul mare portar al Constanței și al echipei naționale.

REZULTATELE ETAPEI A 17-A

CSM București-CSM Reșița 34-22 
Dobrogea Sud Constanța-Magnum Botoșani 28-23 
Minaur Baia Mare-CS HC Buzău 28-29 
CSM Făgăraș-CSU Suceava 22-29 
Dinamo-CSM Focșani 28-23 
Steaua-Potaissa Turda 26-28 
Poli Timișoara-CSM Vaslui 31-26

CLASAMENTUL DUPĂ 17 ETAPE

Dinamo a 16-a victorie consecutivă, Steaua acuză arbitrajul cu Turda!

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Rostov-CSM București nu se mai joacă. Federația Europeană programase meciul la Ljubljana!

Destinație-surpriză pentru Crina Pintea » Echipa de la noi care continuă să aducă jucătoare de „națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
103206481785778
Aurel Danila  •  05 Februarie 2021, 14:15

Socant sa vezi ca cele doua unitati militare sovietoide, ale armatei si militiei, continua sa existe doar in Romania si sa polueze si capuseze sportul de performanta! Pana cand abuzul, risipa, rusinea???

1745flo
1745flo  •  05 Februarie 2021, 13:21

Hai Dinamo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează