SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

DINAMO - DOBROGEA SUD CONSTANȚA 24-21. Dominația „câinilor”: Dinamo a câștigat pentru a 5-a oară Cupa României

Dinamoviștii au de ce să se bucure. Au început sezonul cu două trofee noi FOTO Raed Krishan
Dinamoviștii au de ce să se bucure. Au început sezonul cu două trofee noi FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 13 septembrie 2020 21:27 / Actualizat duminica, 13 septembrie 2020 22:53

După ce i s-a refuzat titlul de campioană, sezonul trecut, deși era lider detașat, Dinamo și-a demonstrat supremația în România și a cucerit Cupa și Supercupa României, 24-21 cu Dobrogea Sud Constanța. 

Dinamo-Dobrogea Sud Constanța, finala Cupei României jucată în această seară, la Sf. Gheorghe, a demonstrat încă o dată decalajul dintre echipa din Ștefan cel Mare și celelalte competitoare. Cu un lot numeros și valoros, călit în ultimele ediții ale Ligii Campionilor, Dinamo s-a impus clar, deși Constanța a dat o replică excelentă. De altfel, până în minutul 40 cele două echipe au mers cap la cap. A fost 11-10 la pauză și apoi 15-15 în minutul 39, ultima dată când a mai fost consemnată egalitatea. Antrenorul Constantin Ștefan a avut mereu oameni proaspeți pe banca tehnică, în timp ce Djordje Cirkovici nu a mai găsit soluții de rezervă.

DINAMO - DOBROGEA SUD CONSTANȚA 24-21. Tripletă explozivă

Omul meciului a fost, fără îndoială, portarul iranian Sajed Heidarirad, care, mai ales în partea a doua, exact în momentul în care Dinamo s-a desprins, a apărat dumnezeiește. Paradele sale au dat aer echipei, iar în atac, "câinii" au contat prin jucătorii de la 9 metri. Tripleta Ante Kuduz - Javier Humet - Stefan Vujici a semnat 17 din cele 24 de reușite ale dinamoviștilor. De la 15-15, în doar 9 minute, Dinamo s-a desprins la 21-15, marcând de șase ori consecutiv. Au fost momentele de magie ale lui Heidarirad, explozia aruncărilor lui Kuduz și Humet și istețimea conducătorului de joc Stefan Vujici.

Pe final, Dinamo a redus motoarele, Constanța a revenit pe tabelă, dar totul venea prea târziu. Trofeul Cupei României și cel al Supercupei României ajung la București, în Ștefan cel Mare. În finala mică, Poli Timișoara a trecut de CSM Bacău cu 30-28. 

Dinamo - Dobrogea Sud Constanța 24-21


Dinamo: Kuduz 6, Humet 6, Vujic 5, Ghionea 4, Negru 1, Mamdouh 1, Szasz 1. Antrenor: Constantin Ștefan 
Dobrogea Sud: Komogorov 6, Nikolic 5, Șandru 3, A. Andrei 2, Chikovani 1, Nistor 1, G. Ilie 1, Radojevic 1, Susanu 1. Antrenor: Djordje Cirkovici

Start în campionat

Marți, 15 septembrie, tot la Sf. Gheorghe, sub formatul turneelor de sală, va debuta și noua ediție de campionat, la masculin. Dinamo și Dobrogea Sud Constanța se numără, cu siguranță, printre echipele favorite. La Sf. Gheorghe se vor disputa primele trei etape de campionat, pe 15, 16 și 17 septembrie. Va fi o ediție în care la start se vor afla 16 formații. Ultimele două formații care au obținut biletele pentru prima ligă sunt Magnum Botoșani și CSU Suceava.

Citește mai multe știri din handbal: 

„Tigroaicele” au început furtunos noul sezon din Liga Campionilor! Cristina Neagu, MVP

Vâlcea, înfrângere categorică în Franța, după egal la pauză! Gyor s-a încurcat în Rusia, cu ȚSKA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
486296171535958
Nelu Stanciu  •  16 Septembrie 2020, 08:33

Păi, dacă nu câştiga dinamo, trebuia să se schimbe regulamentele şi-n liga ***, făcută cu dedicaţie de la bun început.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno
creeperno  •  13 Septembrie 2020, 22:39

Augh augh augh!

1745flo
1745flo  •  13 Septembrie 2020, 22:32

Oricât încearcă neavenitul de Dedu sa se pună de-a curmezișul, Dinamo nu poate fi oprită!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează