SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

FOTO Dinamo a câștigat și returul cu Chambery și merge în faza următoare din EHF European League » O va înfrunta pe CSM Constanța!

Articol de , , - Publicat marti, 05 decembrie 2023 21:21 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 21:51

Dinamo a învins-o Chambery Savoie, scor 36-33, și s-a calificat în faza următoare din EHF European League la handbal masculin. 

Dinamo a pornit partida de acasă cu Chambery având o țintă concretă: aceea de a nu pierde la mai mult de șase goluri în fața francezilor pentru a-și asigura astfel calificarea în grupele principale.

Handbalista trimisă acasă de Florentin Pera și-a găsit noua vocație: „Ești pregătit?”
CM de handbal feminin
Handbalista trimisă acasă de Florentin Pera și-a găsit noua vocație: „Ești pregătit?”

Ultimul meci al sezonului european nu putea pica mai bine de atât pentru o evoluție în fața propriului public, prezent din nou în număr mare în tribune, gălăgios, aplaudând și scandând coordonat.

Dinamo, victorie și calificare cu Chambery

+14 FOTO

Primele minute au fost echilibrate, alb-roșiii perforând poarta adversă prin artileria grea, Kuduz și Kasparek, interii de forță. De la oaspeți s-au remarcat Cesar Rodrigues și Alejandro Costoya Rodriguez prin execuții surprinzătoare, însă rezistența oaspeților a început parcă fază după fază să se fisureze.

Apărarea a rămas fermă, iar portarul Cupara a oferit încredere apărând câteva mingi-cheie, între el și aruncarea de la 7 metri executată în minutul 8 de Richert.

Pe măsură ce Xavi Pascual și-a început clasicul rulaj al jucătorilor, s-a mărit și numărul marcatorilor campioanei României. Au apărut pe listă Akimenko, sprinten, neobosit, Humet, cu aruncări diferite, Cindric, ca un solist care apare pe scenă, își rostește replica genială, apoi iese, Kukic, Bokhan, Zein, Rosta și Pascual.

Iar diferența a crescut, reflectând, de fapt, și diferența de valoare dintre cele două echipe. Avertismentul lui Pascual, că Chambery e mai bună în retur, având și trei accidentați recuperați, a funcționat ca un stimulent pur, Dinamo plecând la vestiare după prima repriză cu avantaj de 9 goluri: 23-14.

Dinamo merge mai departe în EHF European League

De cum a început jumătatea secundă, Cupara a livrat două parade de senzație, galeria scandându-i apreciativ numele. Dinamo a ajuns și la 10 goluri, un avantaj greu de recuperat, cu atât mai mult ca Chambery să se impună la 8 goluri.

Iar asta a transformat repriza a doua într-o întrecere de handbal depurat de durități, presărat, în schimb, cu faze frumoase și de o parte, și de alta. Oaspeții au speculat relaxarea alb-roșiilor și s-au apropiat, portarul Ivic având un rol important aici, dar i-a chemat Xavi Pascual la margine pentru a le aminti că nu pot lăsa garda jos.

Aeriana finalizată de Kukic din pasa lui Ali Zein în minutul 47 nu poate lipsi din rezumatul partidei, în timp ce galeria a salutat intrarea în apărare a legendarului Sorhaindo, 39 de ani.

Dinamo nu a mai atins însă nivelul de concentrare din prima parte, de aceea ideea de a-l introduce în poartă pe Heidarirad a fost bine venită – două parade spumoase au ținut-o pe Chambery la 3 goluri. Căci, da, s-au apropiat francezii, chiar dacă știau că nu mai au șanse la calificare.

În ultimele minute, când totul era parafat, alb-roșiii au fost atenți și s-au impus cu 36-33. Un meci tranșat din prima repriză, care o duce logic pe Dinamo mai departe. În grupa IV principală, acolo unde erau calificate deja Fuchse Berlin, CSM Constanța și Sporting Lisabona.

Prima clasată la finalul grupei principale avansează în sferturile de finală. Următoare două clasate merg într-un play-off.

VIDEO. Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”

Citește și alte știri din handbal: 

Alicia Gogîrlă duce numele mai departe la Campionatul Mondial: „Când am fost convocată la națională, imediat am sunat-o pe mama!”
CAMPIONATUL MONDIAL
Alicia Gogîrlă duce numele mai departe la Campionatul Mondial: „Când am fost convocată la națională, imediat am sunat-o pe mama!”
Cristina Neagu vorbește înainte de Danemarca - România: „Nu este cea mai fericită situație pentru mine”
CM DE HANDBAL
Cristina Neagu vorbește înainte de Danemarca - România: „Nu este cea mai fericită situație pentru mine”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
asinus
asinus  •  07 Decembrie 2023, 10:36

...frate, nici un roman...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează