SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA

Dinamo și CSM Constanța se vor lupta pentru Supercupă

Mikalai Aliokhin în acțiune FOTO CSM Constanța
Mikalai Aliokhin în acțiune FOTO CSM Constanța

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 19:04 / Actualizat sambata, 19 august 2023 19:50

Dinamo și CSM Constanța și-au câștigat sâmbătă partidele din semifinalele Final Four-ului Supercupei cu CSU Suceava, respectiv Baia Mare. Duminică, de la 17:30, în sala din Ștefan cel Mare se vor confrunta pentru trofeu.

Dinamo, câștigătoarea campionatului, și CSM Constanța, învingătoarea din Cupă, vor fi din nou față în față în lupta pentru un trofeu. 

Federația a decis ca această competiție, care dă startul într-un nou sezon, să se joace sub formă de Final Four, cu semifinale și finale, nu ca până acum, când învingătoarele din cele două competiții, Liga Zimbrilor și Cupa României, se întâlneau direct pentru Supercupă.

„Introducerea formatului Final Four este un pas spre un viitor mai dinamic și mai competitiv pentru handbalul românesc, în care echipele, spectatorii și media sunt toți beneficiari. 

Suntem într-o perioadă în care inovația și adaptabilitatea sunt cruciale în sport și credem că această schimbare va aduce o serie de beneficii importante pentru handbalul românesc", a spus, pentru Gazeta Sporturilor, președintele FRH, Constantin Din.

Cel mai bun marcator, probleme de comunicare

Astfel, CSM Constanța a ajuns în finala Supercupei după ce a trecut sâmbătă de Minaur Baia Mare cu 27-24. Cel mai bun jucător al echipei antrenate de George Buricea a fost interul dreapta Mikalai Aliokhin cu opt reușite. 

Înaintea meciului din semifinale, George Buricea spunea că belarusul venit de la Meshkov Brest este în perioada de acomodare și  că are unele probleme de comunicare deoarece știe doar câteva cuvinte în engleză, dar că a început să învețe limba română.

Sunt încrezător, cum se angrenează băieții în efort, cum au răspuns la perioada de pregătire, este un grup unit. Țin foarte mult la unitatea echipei, pentru mine este pilonul principal al formației. Dacă nu ai unitate, spirit și determinare, dacă jucătorii nu sunt prieteni, dacă nu se ajută pe teren, dacă nu luptă unul pentru altul, poți să ai tu cel mai bun concept de joc, atac-apărare modern, este degeaba.

- George Buricea, antrenor CSM Constanța

Dinamo, dificultăți doar o repriză

În a doua semifinală, Dinamo a avut unele probleme cu CSU Suceava în prima repriză, unde a fost festival de goluri, ratări, lovituri de la 7m și eliminări. 

S-au înscris 39 de goluri, s-au adunat 9 lovituri de la 7m și 7 eliminări. Handbaliștii de la Suceava au condus în primele zece minute și apoi s-au ținut de campioană, scorul pauzei fiind 20-19 pentru echipa din Ștefan cel Mare. În minutul 19 a intrat pe teren pentru prima oară și Luka Cindric, vedeta lui Dinamo care a venit de la Barcelona.

După pauză, jucătorii de la Dinamo au strâns rândurile și s-au desprins, așa cum era normal. Campioana s-a impus cu 41-33. Cel mai bun marcator a fost egipteanul Ali Zein cu 10 goluri. Luka Cindric a înscris două goluri.

Duminică, în sala din Ștefan cel Mare mai întâi va avea loc finala mică, de la ora 15:00, între Minaur Baia Mare și CSU Suceava, apoi, de la 17:30 finala pentru trofeu între Dinamo și CSM Constanța. 

Rămâne de văzut dacă George Buricea va menaja jucătorii importanți pentru duelul din preliminariile EHF European League cu formația spaniolă Granollers, finalista din sezonul trecut a acestei competiții, prima manșă urmând a avea loc pe 27 august.

Citește și: 

Constanța renunță la Supercupă? George Buricea: „Mi se pare puțin ciudat modul de desfășurare, cu 4 echipe în loc de 2”
SUPERCUPA
Constanța renunță la Supercupă? George Buricea: „Mi se pare puțin ciudat modul de desfășurare, cu 4 echipe în loc de 2”
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează