SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Transfer de marcă reușit de Dinamo: Eduardo Gurbindo vine la echipa lui Xavier Pascual

Eduardo Gurbindo
Eduardo Gurbindo

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 17:00 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 17:04

Dinamo, revenită în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, continuă transferurile spectaculoase.

Clubul alb-roșu a anunțat pe pagina de facebook că a ajuns la un acord cu Eduardo Gurbindo (32 de ani). Interul dreapta va semna pe trei ani cu Dinamo și va lucra din nou alături de antrenorul Xavier Pascual, cu care a colaborat și la Barcelona.

Dinamo l-a adus pe Eduardo Gurbindo

Interesul lui Dinamo pentru spaniol este mai vechi, echipa alb-roșie încercând să profite de de situația incertă în care se afla Vardar, la care evolua Gurbindo. Presa din Macedonia nota că cele două echipe au purtat negocieri intense. Vardar cerea 100.000 de euro, dar Dinamo era dispusă să ofere doar 30.000 de euro. În cele din urmă, cele două cluburi au ajuns la o înțelegere, iar ibericul va semna cu Dinamo.

Transfer de top pentru EHF Champions League: Eduardo Gurbindo vine la Dinamo!

Campioana României la handbal se întărește printr-un nou transfer de top, perfectat de managementul echipei și de antrenorul Xavier Pascual. Interul dreapta Eduardo Gurbindo sosește azi la București pentru a semna un contract pe trei ani cu Dinamo.

În vârstă de 33 de ani, Eduardo Gurbindo deține un palmares de-a impresionant. Ibericul are 122 de meciuri și 167 de goluri pentru naționala Spaniei, alături de care a cucerit bronzul olimpic la Tokyo 2020, bronzul mondial în Suedia 2011, dar și un aur, un argint și un bronz la Campionatele Europene.

Gurbindo a mai lucrat cu Xavier Pascual la FC Barcelona în perioada 2012-2016, când a câștigat EHF Champions League (2015). După perioada ”blau-grana”, el a mai jucat la HBC Nantes (Franța / 2016-2021). În primăvara acestui an a semnat cu RK Vardar (Macedonia de Nord), de unde a ales acum să se transfere la Dinamo. Eduardo Gurbindo este specializat pe postul de inter dreapta, dar poate juca oriunde la linia de 9 metri. Jucător inteligent, excelent om de echipă, ibericul este și un apărător eficient.

Gurbindo va putea evolua în EHF Champions League după ce va primi dreptul de joc din partea EHF.

Bine ai venit, Eduardo! 
– comunicat Dinamo

Eduardo Gurbindo este un inter dreapta în vârstă de 33 de ani. Are în palmares un titlu european cu naționala Spaniei, un bronz olimpic și alte 3 medalii majore cu naționala. La nivel de club, Gurbindo a evluat pentru San Antonio, Torrevieja, Valladolid, Barcelona, Nantes și Vardar. A cucerit o Ligă a Campionilor alături de clubul catalan.

 

79 de goluria înscris Gurbindo în sezonul 2017/2018 din Liga Campionilor, pentru Nantes.

Pe lângă antrenorul Xavier Pascual, tehnicianul care a lăsat Barcelona ca să vină la Dinamo, alb-roșiii au adus în România patru jucători care au câștigat Liga Campionilor: portarul algerian Ghebane, neamțul Dissinger sau spaniolul Alex Garcia Pascual, fiul tehnicianului catalan.

În total, fără Gurdbindo, au alte fost 10 transferuri la Dinamo, o echipă care-și propune să ajungă la un alt nivel în Liga Campionilor. Dinamoviștii au nimerit însă într-o grupă infernală, cu Barca, PSG, Veszprem, Flensburg sau Kielce capete de afiș. Sunt trei foste câștigătoare de Ligă (Barca, Kielce, Flensburg) și alte două finaliste (PSG, Veszprem).

Citește și: 

Sală polivalentă de peste 5 milioane de euro, inaugurată într-un oraș cu 30.000 de locuitori: „E cea mai modernă din țară”

HC Podravka Vegeta - CSM București 31-36 » „Tigroaicele” obțin prima victorie a sezonului în Liga Campionilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează