SPORTURI  »  HANDBAL  »  CS DINAMO

Dinamo dă lovitura! Echipa de handbal va fi pregătită de un antrenor uriaș + preia și naționala?

Xavi Pascual, noul antrenor al lui Dinamo // FOTO: Imago
Xavi Pascual, noul antrenor al lui Dinamo // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2021 13:30 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 14:11

Xavi Pascual, unul dintre cei mai importanți antrenori din handbal, a preluat-o pe Dinamo. Cel mai probabil, ibericul va antrena din nou și naționala României

Xavier Pascual (53 de ani) va fi din sezonul viitor noul antrenor al campioanei României, Dinamo București. Unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din lume, Pasqi e familiarizat cu handbalul din România după ce între 2016 și 2018 a antrenat în paralel cu Barcelona și naționala „tricoloră".

De numele lui Xavier Pascual se leagă multe rezultatele importante ale clubului catalan. Cu Pascual pe banca tehnică, din 2009, Barca a câștigat de 11 ori titlul național, de 10 ori Cupa Regelui, tot de 10 ori Cupa Spaniei și Supercupa Spaniei, dar și de două ori Liga Campionilor, în 2011 și 2015.

Și în acest sezon, Barcelona cu Pasqi la timona este în luptă pentru cel mai important trofeu, Barca fiind calificată în Final Four.

Xavi Pascual, noul antrenor al lui Dinamo! Vine împreună cu fiul

Xavier Pascual nu va veni singur la Dinamo. Fiul său, Alex Garcia Pascual (21 de ani), care evoluează pe postul de extremă stânga, va semna și el cu Dinamo și va îmbrăca în sezonul viitor tricoul „alb-roșu".

Dinamo a făcut această mutare și în eventualitatea în care va convinge Federația Europeană de Handbal să-i acorde un wild-card pentru Liga Campionilor în sezonul viitor.

Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult și vreau să mulțumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor. Pentru mine este o mare provocare și sper că această colaborare să fie de lungă durată și de mare succes. Aș dori, de asemenea, să îi trimit cele mai bune urări lui Javi Humet în aceste momente dificile pentru el. Am fost foarte impresionat de modul în care fanii dinamoviști l-au susținut în acele momente dificile", a declarat Xavier Pascual pentru site-ul clubului Dinamo.

Preia Xavi Pascual și naționala României?

Se zvonește și faptul că Xavier Pascual va prelua în paralel și naționala masculină a României. Catalanul a mai antrenat România și între 2016 și 2018, dar a ratat calificarea la Euro 2018.

Rareș Fortuneanu, actualul selecționer al României, mai are contract cu naționala până la 1 ianuarie 2022, dar sunt șanse mici ca acesta să rămână până atunci. De altfel, azi în Consiliul de Administrație al FRH, președintele FRH a spus că nu garantează că Fortuneanu va rămâne până la finalul mandatului.

VIDEO Cristina Neagu se gândește la retragere: „Ar fi bine să fac o pauză! Mă gândesc să mă apuc de antrenorat!”

Citește mai multe știri din handbal: 

Dinamo a luat tot! Victorie la pas în finala Cupei » Ce transferuri urmează la „câini”

Vipers Kristiansand a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin! Legenda Lunde, în lacrimi la final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  01 Iunie 2021, 22:44

Forta Dinamo!

e.moti.on
e.moti.on  •  01 Iunie 2021, 17:34
Postat de albub pe 01 Iunie 2021, 15:10

Nu stiu daca e' o veste asa buna si pana la urma ce poti sa-i reprosezi profesorului Stefan? Desigur vrei sa duci Dinamo la urmatorul nivel, in special in cupele europene,dar pe de alta parte risti sa strici ceva ce functiona foarte bine. Aceasta mutare e' o sabie cu doua taisuri

mergem inainte tata , pasul e facut !

ouroboros
ouroboros  •  01 Iunie 2021, 17:10
Postat de catalynn pe 01 Iunie 2021, 15:29

Lasand rivalitatea la o parte, nu pot decât sa ii felicit pe dinamoviști! Este o veste buna pt întregul handbal românesc, nu doar pt ei, e ca și cum Guardiola ar accepta sa antreneze Steaua. Poate marca un moment de cotitura. Succes!

like!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează