SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Așteptare cu emoții pentru Dinamo » Când află dacă va primi wild card pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor

Dinamoviștii au sărbătorit al 19-lea titlu Foto Cristi Preda
Dinamoviștii au sărbătorit al 19-lea titlu Foto Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 16:28 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 16:55

Dinamo București, câștigătoarea titlului și la ediția recent încheiată a întrecerii interne, tremură pentru participarea în Liga Campionilor: a aplicat pentru un wild card, va afla răspunsul pe 21 iunie

Federația Europeană de Handbal a anunțat cele 10 echipe din 16 care au locul asigurat în sezonul următor al Ligii Campionilor. Dinamo nu se află printre ele și alături de alte 9 formații va aștepta până în data de 21 iunie decizia EHF cu privire la nominalizarea ultimelor 6 echipe care vor juca în ediția următoare a competiției supreme europene.

Promisiuni „vieneze” pentru Dinamo

Campioana României nu mai are locul asigurat în Liga Campionilor, deoarece coeficientul de țară nu se mai regăsește între primele 9 locuri ale clasamentului european pe națiuni. După prestația din ultimul sezon, când Dinamo s-a clasat între primele 12 formații, dar și pe baza conexiunilor clubului bucureștean la EHF, alb-roșiii au promisiuni că vor juca și sezonul viitor în Ligă.

Și din acest motiv Dinamo nu a anunțat toate transferurile recente și așteaptă decizia oficială a EHF, care va fi anunțată miercuri, 21 iunie. Înainte însă, grupul de evaluare va formula recomandările sale pe 19 iunie.

Cele 10 echipe care au locul fix asigurat sunt: Barcelona (Spania), Paris Saint-Germain (Franța), SC Magdeburg (Germania), Barlinek Kielce (Polonia), calificatele în Final 4-ul de anul acesta, care debutează vineri, dar și THW Kiel (Germania), Veszprem (Ungaria), HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), GOG (Danemarca), FC Porto (Portugalia) și RK Celje (Slovenia).

Așteptare cu emoții pentru Dinamo » Când află dacă va primi wild card pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor
Interul Ante Kuduz în meciul Dinamo-Kiel din ediția trecută Foto Raed Krishan

Dinamo se luptă pentru nominalizarea la cele 6 locuri vacante cu încă 9 echipe: Pick Szeged (Ungaria), Aalborg (Danemarca), Wisla Plock (Polonia), Zagreb (Croația), Kolstad (Norvegia), Montpellier (Franța), Sporting (Portugalia), IFK Kristianstad (Suedia) și Kadetten (Elveția).

Dinamo tremură până pe 21 iunie

Sursele Gazetei Sporturilor au confirmat că după valoare, prestigiu și interese, cinci echipe nu vor rata invitația EHF. Acestea ar fi: Pick, Aalborg, Wisla, Zagreb și Kolstad. Dinamo s-ar lupta pentru ultimul loc din cele 6 cu Montpellier și Kristianstad, deoarece Sporting și Kadetten sunt considerate „Cenușărese".

Competiția își păstrează sistemul de desfășurare cu două grupe a câte 8 formații, dintre care primele 6 vor merge mai departe, în sferturile de finală locurile 1 și 2, restul în play-off-ul pentru „sferturi". Tragerea la sorți pentru componența celor două grupe va avea loc pe 27 iunie la Viena.

Citește și alte noutăți din handbal: 

„Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania
LIGA ZIMBRILOR
„Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania
Sighișoara are din nou echipă în prima ligă de handbal: „Nu vrem să ne facem de râs!”
Liga Zimbrilor
Sighișoara are din nou echipă în prima ligă de handbal: „Nu vrem să ne facem de râs!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează