SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - IFK KRISTIANSTAD

Dinamo, primul meci acasă în Liga Campionilor » „Câinii” sunt gata de duelul cu IFK Kristianstad: „O echipă puternică”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 septembrie 2019 12:02

Dinamo joacă primul meci pe teren propriu împotriva campioanei Suediei, IFK Kristianstad. „Câinii” vor să repete parcursul din sezonul trecut, când au obținut 5 victorii din 5 meciuri în faza grupelor Ligii Campionilor la handbal. 

  • Dinamo - IFK Kristianstad se joacă de la ora 18:00. Meciul va fi în direct pe TV Digi Sport 2, TV Telekom Sport și Look Sport. 

Punctul obținut în deplasarea din Elveția, 28-28 cu Kadetten Schaffhausen, în meciul de debut din grupa D a Ligii Campionilor, a adus și mai multă încredere în Ștefan cel Mare. „E un punct câștigat. Puteam să și batem, dar la fel de bine puteam și pierde. Acum trebuie să ne concentrăm doar pe ce urmează”, spune antrenorul lui Dinamo, Constantin Ștefan.  

Vicecampioana Suediei, IFK Kristianstad, vine în România după ce a pierdut la scor disputa de pe teren propriu cu GOG Gudme, 24-33.  

„Sincer, vedeam Kristianstad ca favorită la câștigarea grupei, dar văd că au pierdut clar cu danezii. Oricum, e o echipă foarte puternică, care în sezonul trecut a jucat în prima grupă valorică”, a adăugat tehnicianul „alb-roșiilor. În vară însă, clubul suedez a pierdut doi jucători de bază: Arnar Freyr Arnarsson și Stig Tore Moen Nilsen. În plus, IFK Kristianstad nu l-a putut folosi nici pe golgeterul ei, islandezul Olafur Gudmundsson. 

Dinamo nu se poate baza, nici la acest meci pe croatul Jakov Vrankovici și pe ungurul Iman Jamali. Vor fi, în schimb, pe teren, căpitanul Dan Savenco și golgeterul tunisian Amin Bannour, care nu au jucat în meciul de campionat cu Dobrogea Sud Constanța. „Am încredere în echipa mea. Pe teren propriu avem suporterii alături de noi, ne mobilizăm foarte bine. Sper să o facem și acum și să câștigăm, fie și la un gol diferență”, a subliniat Constantin Ștefan.  

O legendă pe bancă 

IFK Kristianstad a pierdut în vară campionatul în Suedia după patru ani de supremație. Din martie 2019 echipa a fost preluată de fostul mare jucător al naționalei Suediei, Ljubomir Vranjes. Micuțul handbalist de doar 1,66 metri, a făcut istorie cu naționala scandinavă. Campion mondial, triplu campion european și vicecampion olimpic ca jucător, Vranjes a avut rezultate și ca manager.  

A pregătit 7 ani în Bundesliga, pe Flensburg, echipă cu care a câștigat Liga Campionilor în 2014. A stat și pe banca a două echipe naționale. Mai întâi Serbia, o scurtă perioadă în 2013, și apoi un an la Ungaria. Cât a condus reprezentativa maghiară, Ljubomir a antrenat, în paralel, și campioana din țara vecină, Telekom Veszprem.  

120 de anide la înființare împlinește clubul suedez în noiembrie, anul acesta. În istoria sa a câștigat de 8 ori titlul în Suedia

5 participăriare Dinamo în Liga Campionilor, între care 4 consecutive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close