SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Dinamo și CSM Constanța își încep traseul european al sezonului

Ali Zein și colegii lui încep un nou drum european Foto Cristi Preda
Ali Zein și colegii lui încep un nou drum european Foto Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 21:50 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 22:00

Dinamo și CSM Constanța debutează marți, 17 octombrie, în grupele EHF European League, contra lui HC Izvidac, acasă, respectiv Tatabanya, în deplasare

La startul competiției, a doua ca valoare după Liga Campionilor, s-au aflat 32 de echipe, repartizate în 8 grupe de câte 4. Primele două clasate din fiecare se califică pentru grupele principale, unde vor fi patru serii de câte patru formații. Apoi prima merge direct în sferturile de finală, în timp ce formațiile de pe locurile 2 și 3 vor juca în play off-ul pentru „sferturi”.

Câștigătoarele din faza primelor 8 se vor bate pentru trofeu în turneul Final Four din 25-26 mai. Printre favoritele pentru calificarea în F4 se numără: Fuchse Berlin, Lowen, Flensburg, Hannover, Nantes, Dinamo, Silkeborg și Benfica.

Dinamo e superfavorită cu campioana Bosniei Herțegovina

Refuzată de Federația Europeană în grupele Ligii Campionilor, Dinamo a fost cap de serie pentru EHF European League, fiind repartizată în grupa G, alături de Fuchse Berlin, Chamberry și HC Izvidac. Are ca obiectiv calificarea în semifinale și din acest motiv s-a întărit considerabil în vară prin transferurile lui Luka Cindric, Vladimir Cupara, Miklos Rosta sau Aleksandr Cenic.

În meciul de marți cu formația bosniacă HC Izvidac, campioana din Bosnia Herțegovina, Dinamo este superfavorită, echipa adversă având jucători tineri și fără experiență, cu vârste cuprinse între 16-24 de ani. 

Și din acest motiv Dinamo nu este cotată la casele de pariuri, iar Izvidac are o cotă de 16 la victorie și 35 la scor egal. Alb-roșiii abia așteaptă debutul în competiție, mai ales că va fi în sala Dinamo, unde fanii lor fac o atmosferă originală.

10 meciurifără înfrîngere are Dinamo în acest sezon, două în Supercupă și 8 în campionat. În ultima partidă, a câștigat cu 34-26 împotriva lui HC Buzău

„Suntem fericiți că debutăm în competiție în fața fanilor și abia așteptăm să jucăm din nou în cupele europene. Întâlnim o echipă tânără, ambițioasă și cu mare dorință de luptă. Am pregătit foarte bine meciul și o să abordăm partida 100% concentrați fiindcă nu ne permitem niciun pas greșit”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor căpitanul dinamoviștilor, Robert Militaru.

Prim „7” posibil la Dinamo: Ciupara, Negru, Kuduz, Cindric, Humet, Akhimenko, Rosta.

Deplasare dificilă pentru CSM Constanța

CSM Constanța va juca pentru prima dată în grupele EHF European League, dobrogenii fiind repartizați în seria H, alături de Sporting Lisabona, Tatabanya și polonezii de la Glogow. După ce a eliminat-o în preliminarii pe finalista de anul trecut, formația spaniolă Granollers, Constanța se bate cu șanse reale la calificarea între primele 16 formații.

Pentru meciul de marți din Ungaria cu Tatabanya, Constanța a plecat duminică din localitate, a dormit seara în București, iar luni dimineață și-a continuat drumul cu avionul pe ruta Otopeni-Budapesta, iar din capitala maghiară încă o oră și jumătatea cu autocarul.

Luni, la ora 17:30, jucătorii antrenați de George Buricea au făcut un prim antrenament de acomodare la sala din Tatabanya, care a fost precedat de o ședință video. Antrenorul George Buricea este conștient că gazdele sunt favorite pe teren propriu, dar speră ca echipa sa să joace la nivel maxim și să producă o nouă surpriză europeană.

Dinamo și CSM Constanța își încep traseul european al sezonului
Antrenorul George Buricea și handbaliștii constănțeni au ajuns la Tatabanya Foto Facebook CSM Constanța

Știm că Tatabanya este o echipă importantă în handbalul maghiar, noi avem mulți jucători fără experiență internațională, dar vom juca cât putem de bine, ca să facem cinste României și să ne ridicăm la nivelul competiției. 

Vom practica un handbal modern și vom încerca să ne întoarcem cu puncte de la Tatabanya”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor George Buricea.

Tatabanya este pe locul 3 în campionatul maghiar, cu 5 victorii și două înfrângeri, adversara Constanței pierzând doar la echipele de Liga Campionilor din Ungaria, Veszprem și Pick Szeged. În campionatul României, CSM Constanța este pe locul 2, după 8 etape, cu 6 victorii, un egal și o înfrângere.

Un prim „7” posibil la CSM Constanța: Vasile, Ravnic, Komogorov, Căbuț, Aliokhin, Nistor, Nikolic.

Televizare

  • Digi Sport, Prima Sport, Orange
  • Ora 19:45 Tatabanya – CSM Constanța
  • Ora 21:45 Dinamo – HC Izvidac

Citește și: 

Avertisment viral de la impresarul lui LeBron James: „200 de milioane de dolari nu sunt bani mulți”
CÂȘTIGURI
Avertisment viral de la impresarul lui LeBron James: „200 de milioane de dolari nu sunt bani mulți”
Cedric Sorhaindo, pivotul lui Dinamo, cvadruplu campion mondial: „Mulți ani mi-a fost frică de întuneric, dar cred că era mai degrabă frica de lumină”
INTERVIU
Cedric Sorhaindo, pivotul lui Dinamo, cvadruplu campion mondial: „Mulți ani mi-a fost frică de întuneric, dar cred că era mai degrabă frica de lumină”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează