SPORTURI  »  HANDBAL  »  LUPTA LA TITLU

Dinamo și Dobrogea Sud Constanța, marile favorite în lupta la titlu în handbalul masculin

Articol de , - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 11:36

Dinamo și Dobrogea Sud Constanța sunt mari favorite să-și dispute titlul la handbal masculin în acest sezon. Sunt echipele care au terminat pe primele locuri și în sezonul regular.

Dobrogea Sud Constanța și Dinamo București au câștigat partidele din etapa a doua din play-off și s-au distanțat la 5 puncte față de urmăritoare. Constănțenii au învins pe teren propriu cu 28-23 pe CSM București, la capătul unui meci în care oaspeții au contat doar în prima repriză.

Dobrogea Sud Constanța și Dinamo București au câștigat partidele din etapa a doua din play-off și s-au distanțat la 5 puncte față de urmăritoare. Constănțenii au învins pe teren propriu cu 28-23 pe CSM București, la capătul unui meci în care oaspeții au contat doar în prima repriză. Tot aproximativ o repriză a rezistat și Potaissa Turda în Ștefan cel Mare.

În partea a doua însă, Bannour, Alouini, Szasz și ceilalți „alb-roșii” și-au impus supremația și au câștigat lejer, 34-29. Cu patru etape rămase de disputat, Constanța și Dinamo mai au nevoie de victorii doar în meciurile de pe teren propriu și nu mai pot pierde finala. În seria B, Steaua speră să-i „sufle” Potaissei locul 2 și să joace finala pentru bronz. 

Noul sistem propus de FRH nu a adus mai mult spectacol competiției, suspansul lipsind clar atât în ultimele meciuri din sezonul regulat, dar și în ultimele etape din play-off. 

PLAY-OUT

Luptă aprigă la retrogradareEtapa a doua în play-out a adus două minisurprize. CSU Suceava a scos un punct în deplasarea de la Baia Mare cu Minaur (29-29), iar nașul Gabriel Armanu l-a învins pe finul Adrian Petrea în CSM Bacău-CSM Făgăraș, 23-19. CS HC Buzău a câștigat fără probleme la Cluj, 31-16. Lupta pentru evitarea ultimului loc retrogradabil rămâne deschisă, cele cinci echipe fiind separate de doar patru puncte. Clasament: 1. Minaur 9p, 2. CSM Bacău 7, 3. CSM Făgăraș 6, 4. CS HC Buzău 5, 5. CSU Suceava 5, 6. U Cluj 0p. 

FEMININ

Victorie la Slatina CSM București a egalat SCM Rm. Vâlcea în clasament după ce a învins miercuri, în deplasare, într-o restanță din etapa a 22-a pe CSM Slatina, 26-20. Bianca Bazaliu, jucătoare născută chiar la Slatina, a marcat de 9 ori pentru campioane. Antrenorul Dragan Djukici nu le-a folosit în acest meci pe Grubisici, Radicevici, Lekici și Manea. CSM București va participa sâmbătă și duminică, la Bistrița, la Final Four-ul Cupei României.

În semifinale, se vor întâlni SCM Rm. Vâlcea cu Măgura Cisnădie (ora 15:00) și CSM București cu HC Zalău (ora 17:30). Toată lumea vede o nouă întâlnire între Vâlcea și CSM București, reeditarea luptei la titlu din acest final de campionat. 

Citește și:

S-au stabilit semifinalele Ligii Campionilor! Ce a ratat CSM București? Două debutante și o singură echipă care a mai cucerit trofeul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Aprilie 2019, 13:23

Hai Dinamo !

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  19 Aprilie 2019, 12:57

CAMPIONII ROMANIEI 2016~2017~2018*****HAI DINAMO,SUCCES ȘI ANUL ĂSTA!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează