SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - STEAUA

DINAMO - STEAUA 23-22 // Derby încins! „Dulăii” au câștigat dramatic meciul cu marii rivali

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2020 13:52

Dinamo, echipă proaspăt calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, a învins marea rivală Steaua, scor 23-22, în Liga Națională de handbal masculin. 

Dinamo a avut meci mai greu decât în Liga Campionilor. Rivala i-a pus mari probleme într-un meci arbitrat pentru prima dată de două femei. Și au fost 15 eliminări de două minute plus un „roșu”

La trei zile de la calificarea în "optimile" Ligii Campionilor, Dinamo a întâlnit marea rivală, Steaua, în fața căreia pierduse în meciul tur. Alb-roșiii aveau nevoie de victorie mai ales că, pe neașteptate, Turda le-a luat fața "câinilor" în campionat. Ardelenii aveau două meciuri mai mult disputate!

Repriza lui Missaoui

Constantin Ștefan le-a dat credit acum lui Nicu Negru, Zulfici, Missaoui, Vrankovici, cei care nu jucaseră deloc cu Sporting. Steaua a fost extrem de motivată, dorindu-și s-o mai îngenuncheze o dată pe Dinamo. Elevii lui Sandu Iacob știau că oboseala meciului cu lusitanii se poate resimți și și-au jucat "cartea".Numai că, în prima repriză, tunisianul Makrem Missaoui a făcut minuni între buturi. Veteranul de 39 de ani a avut aproape 50 la sută procentaj la mingile apărate, iar Dinamo a avut mult noroc cu el. A intrat la pauză în avantaj 11-10, în condițiile în care linia de 9 metri nu a funcționat ca de obicei.

Emoții până în ultima secundă

În partea a doua, gazdele s-au desprins, au avut și patru lungimi avans, 21-17, dar Steaua nu a cedat niciun moment. Ante Kuduz a dat drumul la braț, Negru a făcut și el un meci excelent, dar Steaua a răspuns prin reușitele lui Florea sau Humet. Militarii au crezut că pot reveni, dar le-a lipsit un pic și șansa. Bosniacul Zulfici a marcat din 7 metri pentru 23-21, iar golul înscris în ultimele secunde de Javier Humet a contat doar pentru statistică.

Dinamo s-a impus cu 23-22 în derby, Steaua arătând că dacă ar juca numai în fața marii rivale, ar fi mult mai sus de locul 6 în clasament, acolo unde se află după 21 de partide.

Dinamo - Steaua 23-22 

Dinamo: Kuduz 7, Negru 5, Bannour 4, Zulfici 3, Alouini 1, Gavriloaia 1, Vrankovici 1, Mamdouh 1
Antrenor: Constantin Ștefan

Steaua: 22 Florea 5, Humet 4, Johansson 4, Milosevici 2, Da Silva 2, Mihalcea 2, Gama 2, Constantina 1
Antrenor: Sandu Iacob

Protest imedit împotriva „Legii Dedu”

Jucătorii au ales să protesteze într-un mod inedit împotriva „Legii Dedu”, cea care nu le mai dă voie echipelor din prima ligă să transfere mai mult de trei jucători extracomunitari. Steaua a avut primul atac, dar militarii au plimbat mingea de la unul la altul, fără să atace poarta. Cei doi arbitri i-au sancționat cu joc pasiv. Numai că și dinamoviștii au făcut același lucru, după un minut, căpitanul Dan Savenco oferindu-le mingea rivalilor. „Să ne suspende pe toți acum, că am făcut grevă”, au glumit jucătorii celor două formații. Fanii dinamoviști l-au taxat din nou pe șeful FRH, Alexandru Dedu, cel care este acuzat că va distruge handbalul cu această reglementare absurdă.

Dinamo este lider în Liga Națională, cu 49 de puncte. Are 2 peste Potaissa Turda și un meci în minus. Steaua e peste pe 6, cu 35 de puncte.

Vezi și: 

EXCLUSIV VIDEO Dialog incendiar la GSP Live, între Dinamo și FRH: „Ne-ați dat în cap, ați făcut un mare «bullshit». Vă dau soluția să ieșiți din prostia asta”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
giftuitul.gigist
giftuitul.gigist  •  06 Martie 2020, 08:25
Postat de vendredi13 pe 06 Martie 2020, 02:34

Respect pentru Steaua! Dinamo a jucat cu rezervele meciul din tur. Asta e, în CL au jucat cu ce au mai bun și au ajuns în optimi. Oricum dacă bat PSG, niciun jucător de la Dinamo nu va rămâne, dar măcar să fie ocazia să se refacă această echipă entuziasmantă. ***

Missaoui a facut un meci excelent! Steaua a jucat peste asteptari! Multe faulturi date impotriva lui Dinamo pe simulari evidente! Pe final, arbitrele nu au vazut greseli evidente (picior, faulturi cu agatare de tricou) care au tinut steaua in meci! Dinamo trebuia sa castige mai clar!

vendredi13
vendredi13  •  06 Martie 2020, 02:34

Respect pentru Steaua! Dinamo a jucat cu rezervele meciul din tur. Asta e, în CL au jucat cu ce au mai bun și au ajuns în optimi. Oricum dacă bat PSG, niciun jucător de la Dinamo nu va rămâne, dar măcar să fie ocazia să se refacă această echipă entuziasmantă. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno999
creeperno999  •  05 Martie 2020, 22:47

Hah ce titlu au pus astia. Daca aveam miza uriasa ca in meciul cu sporting ii nimiceam pe steaua la scor

Vezi toate comentariile (22)
Comentează