SPORTURI  »  HANDBAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dialog incendiar la GSP Live, între Dinamo și FRH: „Ne-ați dat în cap, ați făcut un mare «bullshit». Vă dau soluția să ieșiți din prostia asta”

Articol de , - Publicat marti, 03 martie 2020 11:58

Daniel Georgescu, președintele lui Dinamo, și Petru Ghervan, membru în consiliul de administrație al FRH, au avut un dialog aprins, în direct la GSP Live, ca urmare a ultimelor evenimente din handbalul românesc. 

  • CONTEXT: Federația Română de Handbal a stabilit că nicio echipă din prima ligă masculină nu poate să aibă în lot mai mult de 3 jucători din afara Uniunii Europene.
  • Măsura lovește din plin chiar campioana de la masculin, Dinamo București! Clubul din Ștefan cel Mare, care a avut o prestație excelentă în Liga Campionilor, în acest sezon, are în acest moment 8 jucători extracomunitari. Va trebui să renunțe la 5 dintre ei.

Petru Ghervan a explicat la GSP Live cum s-a luat decizia implementării unei noi reguli, denumită și regula „anti-Dinamo”. Alexandru Dedu, președintele Federației de Handbal, este cel care a avut votul decisiv.

„În ședință nu mi s-a părut că trebuie să votez împotriva a ceva sau că s-a votat împotriva a ceva. Mie mi s-a părut că trebuie să votăm pentru ceva și asta a fost întotdeauna în ceea ce mă privește. Nu știu ce interese ar putea să aibă cineva, nu am informații legate de asta, de aici și decizia pe care am luat-o atunci. 

După pauză s-a pus în discuție notificarea pe care au făcut-o cele două ligi, masculină si feminină. După care au urmat dezbateri, discuții pe tema respectivă, solicitările reprezentaților cluburilor. În urma discuțiilor, la un moment dat președintele a luat cuvântul și a spus că după cele discutate se conturează două propuneri pe care el vrea să le facă”, a spus Petru Ghervan. 

Noua regulă a fost introdusă doar în handbalul masculin

„A făcut acele propuneri, mai întâi separat de băieți și fete, lucru care a fost justificat prin faptul că sunt nivele diferite de performanță internațională. A rămas că la fete criteriile se păstrează, s-a supus la vot. Evident că nu e în regulă că se creează o diferență între băieți și fete, dar și nivelul este diferit. Cu excepția echipei Dinamo, care iată, pătrunde la nivel de cluburi în topul echipelor europene. Faptul că s-ar fi păstrat acele criterii și la băieți nu știu dacă ar fi ajutat handbalul de băieți foarte mult”, a mai explicat Ghervan.

Daniel Georgescu a avut alte propuneri pentru a revitaliza handbalul masculin. Președintele lui Dinamo a explicat la GSP Live care au fost ideile lui, însă este nemulțumit că nu a fost lăsat să și le expună și în fața consiliului de administrație. 

„Noi, reprezentații cluburilor din liga masculină, am venit să ajutăm handbalul românesc. Chiar noi, Dinamo, având 12 străini în lot, ne dădeam peste picioare, dar am zis să ajutăm handbalul românesc. Venim cu o regulă impusă pentru toate echipele: 8 străini pe foaie maxim. Adică 8 români, cel puțin 10 români în lot. Indiferent câți străini ai pentru cei de cupele europene. 

Pe lângă lucrul ăsta am vrut obligativitatea de a face în maxim 2 ani o echipă a doua. M-a deranjat că un reprezentant a spus «Să vină domnul Georgescu să expună ideea», doar că nu am fost lăsat. Cu toate că și asta trebuia supus la vot, dacă suntem un consiliu de administrație transparent. A fost dictatură”, a zis președintele lui Dinamo la GSP Live.

Georgescu: „Ați făcut un mare bullshit!” 

„Noi venim și spunem că facem echipă a doua, cu tineri de 18-23 de ani, numai de români și putem să aducem trei de la prima echipă dacă suntem accidentați. Dumneavoastră, consiliul, veniți și spuneți <nu ne interesează jucătorii români, puteți să transferați oricât, doar să nu fie extracomunitari>. Noi, cluburile, am vrut să ajutăm handbalul românesc, luându-ne angajament că vom face echipa a doua, și asta înseamnă 150-200 de copii de care noi, cluburile, aveam grijă să îi creștem, să îi aducem în marea performanță. Federația vine și ne dă în cap. Am avut o discuție și cu președintele, și cu secretarul general și le-am spus «Ați făcut un mare bullshit». Vă dau soluția să ieșiți din prostia asta, puneți maxim 3 extracomunitari din aceeași țară. Să nu se considere că e împotriva lui Dinamo!”- Daniel Georgescu, președinte Dinamo

 Citește și:

EXCLUSIV / VIDEO Conflict fără sfârșit » Președintele lui Dinamo a dezvăluit la GSP Live mesajul incredibil primit de la Alexandru Dedu: „Hai să nu ne mai... între noi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
106764374246378
Marius-Adrian Crețu  •  03 Martie 2020, 23:01

Alexandru Dedu este un ... DICTATOR!!!

954215071297337
Rosca Stelus  •  03 Martie 2020, 17:40

Si pana la urma, tot ce merge bine , urmeaza a fi stricat ! Asta- i Romania ! Taurul comunal este cel mai tare din judet, in cazul de fata la FRH ! La anu', in sferturi, peste doi ani, in semifinale , pana castigam Liga !

176901212832165
Dan Petnaise  •  03 Martie 2020, 16:53

Nu am ținut niciodată cu Dinamo, dar sunt român și sunt mândru ca România are așa echipă. Dedule du-te la cules de porumb.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close