SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - STEAUA 32-24

GALERIE FOTO Dinamo e Supercampioana României! „Dulăii” au câștigat categoric duelul cu Steaua

Dinamo - Steaua / foto: Cristi Preda +12   FOTO
Dinamo - Steaua / foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 18 august 2022 19:13 / Actualizat joi, 18 august 2022 20:05

Dinamo, campioana României a cucerit joi seara primul trofeu al sezonului, după un duel în care adversara istorică, Steaua, a rezistat doar în prima repriză. „Dulăii” s-au impus cu 32-24, adjudecându-și cea de cincea Supercupă din istorie. 

Primul trofeu al noului sezon, primul derby, vechile rivale Dinamo și Steaua înfruntându-se pentru Supercupă, acolo unde prima a ajuns în calitate de câștigătoare a Ligii Zimbrilor, iar cealaltă pentru că a disputat finala Cupei. 

Pe hârtie părea un duel disproporționat, cu un avantaj clar în favoarea celor din Ștefan cel Mare, și așa au arătat primele minute, urmărite din tribună de foștii mari jucători Gațu, Birtalan, Samungi sau Munteanu. După ce Sorhaindo a deschis scorul într-o Polivalentă apăsată de lipsa de aer, campioana a urcat până la 4-1 în minutul 8. 

Perioada de echilibru

Adversarii au intrat apoi într-o perioadă inspirată de joc și, după o forțare a lui Gurbindo, steliștii au prins curaj. Chiar au egalat, veteranul Georgescu înscriind pentru 3-4, iar Pop interceptând o pasă neglijentă a nou-venitului Bohan.

Cel mai spectaculos moment al reprizei s-a petrecut în minutul 14, când Negru și Humet au desenat o aeriană superbă. Steaua s-a ținut tare până la 10-11, apoi dinamoviștii s-au regrupat și au început să apese pedala de accelerație. 

Defensiva s-a strâns, antrenorul Pascual lăsându-l în poartă pe Bucătaru, pentru a-l vedea cum se comportă într-un meci important, iar tânărul goalkeeper e printre remarcați. La rândul ei, ofensiva a lovit în serie. 

Steaua, cu un sponsor nou înaintea sezonului, Leier, care îi oferă 30.000 de euro, a pierdut contactul cu alb-roșiii, iar la pauză diferența era de 4 goluri, 16-12. Pascual, care are la dispoziție un lot de 24 de jucători, i-a lăsat în tribună pentru Supercupă pe Da Silva, Kasparek, Ghedbane, Dissinger, Dedu, Popa, Munteanu și Bizău, care în total au contracte lunare de 50.000 de euro, aproape cât tot bugetul salarial al Stelei pe aceeași perioadă.

La pauză și-au făcut apariția și aproximativ 60 ultrași ai campioanei, la începutul meciului în tribunele Polivalentei bucureștene aflându-se doar suporteri neînrolați, ceea ce confirmă supărarea galeriei față de conducere. Începutul părții secunde nu a adus refresh-ul pentru roș-albaștri, dimpotrivă. 

Dinamo e Supercampioana României! „Dulăii” au câștigat categoric duelul cu Steaua

Timp de 6 minute și jumătate, nu au înscris niciun gol, iar campionii nu au stat degeaba, urcând vertiginos la 20-12. Pentru 22-14, pătrunderea frumoasă a lui Ali Zein, încheiată cu gol, e ca un preview al importanței pe care o va avea fostul jucător al Barcelonei în angrenajul lui Dinamo. Kukici, de asemenea, s-a înșurubat bine în locul său de coordonator.

Dominație totală

Repriza secundă a continuat în aceeași dominație a dinamoviștilor, oponenții nemaigăsind calea de a le frâna desprinderea. Dimpotrivă, diferența a crescut minut după minut, ajungând la o cotă impresionantă. La final a fost 32-24 pentru campioni, în timp ce de la adversari s-au evidențiat portarul Iancu și Grbici. 

Până la urmă calculul hârtiei s-a respectat. Era greu de crezut că nu va fi așa, Dinamo câștigă primul trofeu din sezon. Iar asta poate că va readuce galeria alb-roșiilor din nou în tribună în număr mare. 

DINAMO 32: Ghionea 5, Kukici 4, Humet 4, Kuduz 3, Racoțea 2, Pascual 2, Mohamed 2, Sorhaindo 2, Negru 1, Akimenko 1, Bohan 1, Shebib 1
Antrenor: Xavier Pascual

STEAUA 28: Irimia 4, Pop 3, Georgescu 3, Grbovici 3, Constantina 2, Ilie 2, Milosevici 2, Burlacu 1, Mihalcea 1, Johansson 1
Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
+8 FOTO

Au respectat cota

Dinamo a avut pe foaie 6 români din totalul de 16, Bucătaru, Ghionea, Humet, Negru, Militaru și Racoțea, iar pe teren au fost mereu 3, respectându-se cota de 40% jucători autohtoni prevăzută de regulamentul FRH. 

La Steaua, în schimb, au fost doar patru handbaliști străini, Milosevici, Popovici, Grbovici și Johansson, azi urmând să semneze Alireza Mousavi, care vine de la Dinamo.

Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
+8 FOTO

Am dorit să ne luăm o revanșă față de anul trecut, când am pierdut în fața Constanței la un singur gol. Anul acesta cred că rezultatul a fost unul mai normal pentru Dinamo. Achizițiile care s-au făcut sunt foarte bune, jucători de calitate, au venit cu un plus.

- Vali Ghionea, extremă Dinamo

Ne bucurăm de această Supercupă, e primul trofeu. Sper să le luăm și pe celelalte. Ne-am pregătit foarte bine și s-a văzut. Sincer să fiu, nu cred că au fost emoții. Pe final ne-am distanțat și am jucat mai lejer.

- Nicușor Negru, extremă Dinamo

Din păcate, în ultimii ani am întâlnit o echipă mai bună, care a profitat de orice greșeală a noastră. Dinamo e o echipă care emite pretenții, dar nu cred că există adversar de neînvins. Importantă este atitudinea cu care intri în teren. Eu zic că am avut-o, dar nu am ținut-o 60 de minute.

- Ionuț Georgescu, extremă Steaua

Sper ca într-o zi să câștig și eu acest trofeu, Supercupa. Trebuie să mergem înainte, mă așteptam, e normal să fie greu pentru că este o diferență care vine din investițiile făcute. Reflectă realitatea din teren.

- Ovidiu Mihăilă, antrenor Steaua

Dinamo - Steaua 32-24

  • FINAL. S-a terminat Supercupa României! „Dulăii” își adjudecă un nou trofeu, după o victorie autoritară reușită în fața marii rivale.  
  • min.52: Dinamo o domină autoritar pe Steaua. „Dulăii” au un avans de 9 goluri, cu mai puțin de 10 minute înainte de final. 
  • min.38: Formația antrenată de Xavier Pascual defilează în aceste momente. Dinamo are un avantaj de 7 goluri și e cu o mână pe trofeu. 21-14.
  • min.35: Au trecut deja 5 minute din repriza secundă, dar roș-albaștrii n-au scuturat plasa „dulăilor” nici măcar o dată. E momentul unui time-out în tabăra stelistă, dezorientată și fără repere în această repriză. 
  • min.31: Repriza a doua începe tot pe coordonatele dictate de „dulăi”. O execuție spectaculoasă a lui Ali Zein duce scorul la 17-12.
  • min.31: A început partea secundă. 
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
Dinamo - Steaua, supercupa României // foto: Cristi Preda, GSP
+8 FOTO
  • min.30. E pauză în Supercupa României. Dinamo intră în avantaj la cabine, 16-12. Valentin Ghionea transformă o lovitură de la șapte metri chiar în ultima secundă a reprizei. 
  • min.24: Dinamo revine la cârma partidei și are acum un avans de două goluri. 12-10. Roș-albii cedaseră inițiativa, dar trupa lui Xavier Pascual pune din nou stăpânire pe joc în „Polivalentă”. 
  • min.19: Trupa lui Ovidiu Mihăilă preia conducerea pentru prima oară în această partidă, spre satisfacția gălăgioasei galerii steliste 7-8. „Dulăii” restabilesc egalitatea la următoarea acțiune ofensivă. 8-8.
  • min.14: „Dulăii” preiau conducerea printr-o „aeriană” de excepție, prin care nu punctează doar pe tabelă, ci și la capitolul artistic. 6-5, însă „militarii” egalează numaidecât. 6-6.
  • min.10: Steaua reintră în meci, ajutată și de intervențiile salvatoare ale portarului Iancu. 4-4. Atmosfera din Sala Polivalentă e asigurată de cei aproximativ 200 de ultrași din Peluza Sud Steaua, care cântă neîncetat pentru „militari”. 
  • min.7: Time-out solicitat de antrenorul roș-albaștrilor. „Dulăii” sunt în continuare în avantaj, 4-1. 
  • min.6: Trupa lui Xavier Pascual înscrie de două ori și se instalează la conducerea partidei. 3-1 
  • min.3: Abordări precaute din partea ambelor echipe în acest început de meci. „Dulăii” marchează primii și se instalează la conducere. 1-0.
  • min.1. Start în duelul din „Polivalentă”. Roș-albaștrii au primul atac. 

Citește și alte știri din sport: 

Mesajul premierului Nicolae Ciucă, după aurul european cucerit de Bianca Ghelber: „România a strălucit la Munchen!”

Câți bani a primit David Popovici pentru doborârea recordului mondial, la Campionatul European

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
cdba3133
cdba3133  •  19 August 2022, 11:43

Si cand te gandesti ca Dinamo a jucat cu franade mana trasa. Nu cred ca exista o echipa in Romania la ora actuala care are pretentia sa castige un punct in meciurile cu Dinamo. Sa vedem acum cum se prezinta si in CCE.

parintele.gurgui
parintele.gurgui  •  18 August 2022, 23:20

Simplu. I-au ciuruit!

creeperno807
creeperno807  •  18 August 2022, 22:40

Aceasta echipa trebuie sustinuta intotdeauna!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează