SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

Dinamoviștii au pe cine susține la Final Four-ul Ligii Campionilor: pe Xavier Pascual, viitorul antrenor din Ștefan cel Mare!

Xavier Pascual cu steagul României, în Sala Dinamo, la precedentul său mandat la naționala României
Xavier Pascual cu steagul României, în Sala Dinamo, la precedentul său mandat la naționala României

Articol de - Publicat joi, 10 iunie 2021 18:57 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 19:07

Xavier Pascual, viitorul antrenor al lui Dinamo, a declarat într-un interviu pentru federația europeană că plecarea de la Barcelona nu înseamnă și finalul perioadei de succes din cariera sa: ”Nu e primul Final Four din carieră, dar nici ultimul!”

La Koln, în acest week-end, se va disputa al 12-lea Final Four al Ligii Campionilor, la masculin. Cele mai bune patru formații de club, Barcelona, Aalborg, Paris Saint Germain și Nantes își dispută trofeul. Pentru Barcelona, este al 9-lea Final Four în ultimii 12 ani, un record greu de egalat. 

Toate turneele au fost realizate cu un singur antrenor: Xavier Pascual. Catalanul de 53 de ani care o va antrena în sezonul viitor pe Dinamo București! Aflat la ultimele meciuri din carieră pe banca ibericelor, Xavier Pascual are un obiectiv clar: câștigarea pentru a treia oară cu Barca a Ligii Campionilor.

"A fi din nou, la Koln, în Final Four este o realizare remarcabilă. Sunt cu adevărat emoționat în legătură cu asta. Vreau să mai câștigăm o dată și să ducem trofeul acasă. Pentru club este un obiectiv foarte important. E dificil însă, ca de fiecare dată, să câștigi un astfel de trofeu", a declarat Xavier Pascual pentru site-ul Federației Europene de Handbal.

Record după record

Dinamoviștii au pe cine susține la Final Four-ul Ligii Campionilor: pe Xavier Pascual, viitorul antrenor din Ștefan cel Mare!
Pascual e un antrenor "cu schemele la el"

Barcelona a ajuns în Final Four, la actuala ediție, fără să cunoască înfrângerea. Au fost 18 victorii consecutive! Dacă va reuși să câștige trofeul, atunci Barcelona va deveni prima formație care într-un sezon nu cunoaște înfrângerea. Atacul catalanilor este unul stelar. Spaniolii au marcat 654 de goluri în 18 partide! O medie impresionantă de peste 36 de goluri pe meci.

Xavier Pascual și-a luat la revedere de la fanii catalani după 12 ani petrecuți la Barcelona. Antrenorul care a câștigat 60 de trofee cu formația blau-grana și-l dorește acum pe al 61-lea. "A uitat Barca să piardă?" a fost întrebat Pascual, dar răspunsul catalanului a fost categoric. 

"Nu, nu există așa ceva! Trebuie să rămânem umili. Am pierdut finala Ligii Campionilor în fața celor de la Kiel, în decembrie, anul trecut. În mintea mea acel meci este încă proaspăt. Sper că am învățat din acea înfrângere", a subliniat Xavier Pascual.

Sezonul perfect, o dată în viață!

Viitorul antrenor al lui Dinamo știe că toți adversarii i-au pus gând rău Barcelonei. Cu Nantes, adversara din semifinale, s-a întâlnit de două ori și în faza grupelor. Au câștigat catalanii: 30-29 și 35-27. 

Nantes e antrenată de Alberto Entrerrios (44 de ani), fratele mai mare al lui Raul Entrerrios (40 de ani), căpitanul Barcelonei, aflat și el la ultimul Final Four din carieră. 

Cu Aalborg a reușit tot două victorii: 42-33 și 35-32. Doar cu francezii de la PSG nu s-au întâlnit în actualul sezon. Dar i-au învins sezonul trecut, în semifinalele Final Four-ului de la Koln: 37-32.

"Dacă voi câștiga trofeul numai cu victorii? Ar fi sezonul perfect, realizabil probabil o dată în viață", spune Xavi Pascual. Catalanul a lăsat însă să se înțeleagă că, și după plecarea de la Barca, va ținti tot sus. "Nu e prima mea participare la un Final Four, dar nici ultima. Mereu mă gândesc la câștig", încheie Pascual.

"Am învățat multe lucruri la edițiile din EHF Champions League. Am învățat din înfrângeri, am învățat din victorii. Un singur lucru e clar: niciodată nu trebuie să te consideri învingător înainte de ultimul fluier al arbitrului" 
Xavier Pascual, antrenor Barcelona

5 finalede Liga Campionilor a jucat Barcelona cu Pascual pe bancă. A câștigat două (2011, 2015) și a pierdut 3 (2010, 2013, 2020)

36,33 goluriîn medie pe meci a marcat Barcelona în actuala ediție a Ligii Campionilor. Într-un singur meci din cele 18 a înscris mai puțin de 30 de goluri

15 cluburis-au calificat de-a lungul timpului la cele 11 ediții de Final Four. Al 16-lea va fi Aalborg, echipa debutantă, la Koln, în acest sezon

Program Final Four Koln

Sâmbătă 12 iunie 
16:15 PSG-Aalborg 
19:00 Barcelona-Nantes 
Duminică 13 iunie 
16:15 finala mică 
19:00 finala mare
* FINAL FOUR-UL va fi în direct la DigiSport, Look Sport și Telekom Sport

Revine și pe banca României

Pe lângă Dinamo, Xavier Pascual va reveni și pe banca naționalei masculine a României. El i-a mai pregătit pe "tricolori" între 2016 și 2018, dar nu a reușit calificarea la Euro 2018. Ca antrenor la echipa României, Xavier Pascual a susținut 15 partide, a câștigat 5 și a pierdut 10. 

A fost antrenorul care s-a implicat însă foarte mult la toate loturile naționale, interesându-se și de juniori sau de tineret. A încercat, de asemenea, să învețe, pe cât posibil, limba română pentru a putea să le dea sfaturi jucătorilor în limba lor.

9 participăriîn Final 4 va bifa Barca în acest an. Urmează într-un top al participărilor Kiel, cu 7, Veszprem, cu 6, și Vive Kielce, cu 4

4 antrenori spanioliau câștigat până acum Liga Campionilor. Pe lângă Pascual, au mai fost Talant Dushebaev (2016) cu Vive Kielce, Raul Gonzalez (2017) și Roberto Parrondo Garcia (2019), ambii cu Vardar Skopje

Dinamo dă lovitura! Echipa de handbal va fi pregătită de un antrenor uriaș + preia și naționala?

Ultimele noutăți din handbal » Trei jucători importanți pleacă de la Dinamo + Cea mai bună junioară din România a ajuns la Slatina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează