SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Dinamovistul Stefan Vujici promite calificarea contra celor de la Sporting: „Vreau să intrăm în istorie!”

Articol de - Publicat vineri, 28 februarie 2020 12:08

Dinamoviștii numără orele până la meciul decisiv cu Sportig Lisabona. Partida care i-ar putea califica între primele 16 echipe ale Europei se joacă duminică, în sala proprie. Victoria la limită, din tur, nu-i liniștește pe jucători, dar nici pe oficialii "câinilor". Lusitanii sunt periculoși și s-au mai calificat în detrimentul alb-roșiilor și sezonul trecut.

Ștefan Vujici (28 de ani) așteaptă cu nerăbdare meciul cu Sporting. Venit de la Steaua, în vara trecută, Ștefan spune că el a schimbat doar cartierul, sectorul și a ales să joace în Liga Campionilor. Acum visează doar la meciurile cu Paris Saint-Germain, din "optimi".

- Ștefan, se apropie meciul meciurilor! Cresc emoțiile?
- E meciul sezonului, e cea mai importantă partidă într-adevăr. Dar nu am emoții! Îmi doresc doar să facem un joc pentru istorie, să trăim la final o mare bucurie.

- De unde parcursul ăsta incredibil din Ligă, opt victorii, trei egaluri? Ați uitat când ați mai pierdut!
- Echipa asta are un mare plus: chiar echipa! Suntem ca niște frați, o familie. Când am început, în vară, Liga Campionilor, am vorbit că pentru a ajunge la o mare performanță trebuie să jucăm ca o echipă, doar împreună putem. Și asta am făcut.

- Tu ai jucat la marea rivală Steaua. Cum ai fost primit la Dinamo?
- Am jucat doi ani la Steaua, îi cunoșteam pe mulți de la Dinamo. Am fost primit foarte bine, nu am schimbat decât apartamentul și cartierul. M-am mutat mai în centru (râde). Sunt jucător profesionist și oriunde merg încerc să-mi fac treaba.

"Vorbim numai de Sporting de o lună!"

- Poate Dinamo să se considere favorită la calificare acum, după victoria de la Lisabona?
- Poate Dinamo să se considere favorită la calificare acum, după victoria de la Lisabona?- Cum se spune la voi, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Am câștigat o primă repriză, primele 60 de minute. Urmează a doua. Fiecare jucător trebuie să rămână concentrat pe ce are de făcut. Niciodată nu trebuie să zici că ești calificat. Luptăm să facem un cadou tuturor celor care iubesc Dinamo. Noi, jucătorii, visăm să întâlnim PSG.

- Apropo de fani, atmosfera la Dinamo e incredibilă. Cât de mult vă ajută suporterii?
- Apropo de fani, atmosfera la Dinamo e incredibilă. Cât de mult vă ajută suporterii?- Pentru asta jucăm handbal. Când intri pe teren, într-o astfel de atmosferă, simți că ești jucător. Atunci pot spune că ai altă motivație, joci cu inima, cum se spune.

- E Sporting cea mai puternică echipă pe care ați întâlnit-o în acest sezon?
- E Sporting cea mai puternică echipă pe care ați întâlnit-o în acest sezon?- Fiecare echipă a fost tare. Acum diferența e că meciul e unul eliminatoriu, de calificare. E altă școală de handbal decât cele întâlnite până acum. Am jucat cu scandinavi, cu polonezi, cu elvețieni. Oricum, am întâlnit echipe foarte puternice.

"De pierdut va avea doar handbalul românesc"

- Tu vorbește deja foarte bine românește, citești ziarele. Ce părere ai despre interdicția pusă de federație la transferuri pentru jucătorii extracomunitari? Și tu ești în cauză!
- Nu e treaba mea, deși e vorba și despre soarta mea. Eu vreau să ne gândim doar la meci. Ce se va întâmpla apoi cu criteriile, cu federația, vom vedea. Eu respect pe toată lumea, am și eu părerea mea, dar nu e timpul să vorbesc acum despre treaba asta. Eu am învățat că dacă ai făcut un pas în față, să nu te dai apoi înapoi. Să încerci să faci și alți pași înainte. De pierdut va avea numai handbalul românesc și e păcat!

- La Sporting joacă și alți sârbi. Ai prieteni acolo?
- E mult spus prieteni. Am jucat cu Vujin în echipa națională. Dar nu suntem prieteni, vorbim doar ca doi sârbi.

- Ești optimist înainte de retur? Crezi că Dinamo se va califica?
- Sunt foarte optimist. Cred mult în echipa asta, în băieți. Vreau să facem istorie împreună, să jucăm cu sufletul. Avem o șansă și trebuie să profităm de ea. Dacă intrăm cu această mentalitate pe teren, sută la sută la final vom sărbători calificarea. 

17 goluria marcat Ștefan Vujici pentru Dinamo în actuala ediție a Ligii Campionilor. El a mai jucat în Ligă cu RK Zagreb, campioana Croației

Steaua l-a adus în România

Născut în Croația, Ștefan Vujici a jucat pentru naționala Serbiei, cu care a participat la Mondialul din 2019. El a venit în România în 2018, la Steaua, care l-a transferat de la campioana Croației, RK Zagreb. Vujici a jucat în primul sezon finala campionatului cu echipa din Ghencea, pierdută chiar în fața celor de la Dinamo.

Victorie fantastică în Portugalia! „Dulăii” sunt favoriți la calificarea în „optimile” Ligii Campionilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
176901212832165
Dan Petnaise  •  28 Februarie 2020, 15:45

" Tu vorbește" românule? Ăla vorbește mai bine ca tine.

giftuitul.gigist
giftuitul.gigist  •  28 Februarie 2020, 13:48

Victoria! Sa se inegreasca inima lui dedu si mai mult!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează