SPORTURI  »  HANDBAL  »  UCRAINA - ROMÂNIA 31-26

VIDEO Discurs acid al lui Xavi Pascual, după calificarea la EURO: „Nu pot să înțeleg asta la români”

Xavi Pascual
Xavi Pascual

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 08:57 / Actualizat marti, 02 mai 2023 10:40

Naționala României a obținut calificarea la Campionatul European de handbal masculin după o pauză de 28 de de ani, chiar dacă a pierdut în fața Ucrainei la ultima partidă, scor 26-31. La sosirea în țară, antrenorul Xavi Pascual (55 de ani) a ținut un discurs dur referitor la criticii tricolorilor.

Pascual a punctat că nu înțelege cum românii nu sunt bucuroși că echipa națională s-a calificat la un turneu final după o pauză de 28 ani. În plus, pentru a-și face mesajul cât mai bine înțeles a vorbit în spaniolă și l-a pus translator pe Marius Pintea. 

Xavi Pascual, după calificarea naționalei masculine a României la EURO: „E foarte ușor să câștigi meciurile din fotoliu”

„În primul rând am obținut obiectivul care era calificarea pentru campionatul european și ceea ce văd este că toată lumea este foarte supărată. Și atunci nu înțeleg ceea ce se întâmplă în această țară. Dacă nu ne calificăm este greșit, iar acum că ne-am calificat tot este rău. Lumea ar vrea să ne calificăm câștigând fiecare meci la 10 goluri diferență, dar să nu uităm că în ultimii 20 de ani jucăm toate fazele finale pentru competițiile majore.

Sunt jucători care au jucat ambele partide accidentați și acum probabil vor avea probleme să joace și pentru propriul lor club. Acești jucători se află la Campionatul European pentru că-și iubesc țara și handbalul. 

Dacă nu dau mai mult este vina mea. Este foarte ușor să câștigi meciurile din fotoliu, uitându-te la televizor și să ne dăm cu părerea fără a ști ce se întâmplă în interior”, a spus Xavi Pascual.

Ionuț Iancu, portarul naționalei României de handbal masculin: „Nu ne-a ajutat Austria la această calificare la EURO”

Portarul echipei naționale, Ionuț Iancu, a explicat la sosirea în țară că își dorește niște adversari puternici la Campionatul European pentru ca echipa să crească mai mult.

„Sunt mândru de echipa mea, și după atâția ani am reușit să obținem o performanță uriașă. Chiar dacă la ultima partidă am fost înfrânți, ne-am calificat pe merit după ce am reușit să-i batem acasă la o diferență de 8 goluri pe ucraineni. Toți românii ar trebui să fie mândri că am realizat această calificare. 

Nu vreau să dau apă la moară criticilor care vorbesc despre echipa națională. Eu sunt fericit că am reușit să ne calificăm după 28 de ani. Nu cred că ne-a ajutat Austria prin victoria cu Feroe. 

Scopul lor a fost să se califice de pe primul loc și să câștige toate jocurile. Ei s-au ajutat pe ei. Ar fi frumos ca la acest campionat european să luptăm cu echipe tari ca Germania sau Suedia. Dacă vom juca cu cei mai buni, atunci vom crește și noi”, a spus Ionuț Iancu la sosirea în țară.

Citește și alte știri din handbal:

Moment istoric! România profită de jocul rezultatelor și revine la EURO după 28 de ani » Austriecii ne-au interzis în Schengen, dar ne-au calificat la turneul final

Imaginea sezonului în handbalul european » Adversarele de la Vipers au rămas în Polivalentă și au privit fascinate galeria Rapidului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
ZacanLian
ZacanLian  •  02 Mai 2023, 17:10
Postat de blackseacoast pe 02 Mai 2023, 11:32

Calificare de conjunctură,după prestații jalnice,penibil de slabe și voi vreți să vă mulțumim sau să fim mulțumim?! Decât asemenea rușini "reprezentative" mai bine fără națională masculină românească!!! JALNICILOR !!!

Mai bine continuã-ți siesta în canapea!Handbalul e prea greu de înțeles pt.unii ca tine!

ZacanLian
ZacanLian  •  02 Mai 2023, 17:07

Cine nu înțelege mesajul lui Pasky,sã se abținã!A fost f.clar și la subiect!Moltes gracies Pasky per el treball fet y sobretot aguantar la gentuza “coneixedora”d’handbol a Romania!

Cormiz
Cormiz  •  02 Mai 2023, 14:30

Trebuie sa ne bucuram. Este un succes, chiar. dacă veteranii strâmbă din nas. Avem și alți jucători buni pentru europene. Nu am înțeles. Dece nu au jucat Sinicu și Demis Grigoraș. Știe cineva?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close