SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

EXCLUSIV Două echipe nu vor participa la turneul feminin de la Ploiești! Altă formaţie are doar 8 jucătoare

Jucătoarele de la Activ Ploiești nu știu dacă pot debuta în Liga Florilor
Jucătoarele de la Activ Ploiești nu știu dacă pot debuta în Liga Florilor

Articol de - Publicat marti, 13 octombrie 2020 14:09 / Actualizat marti, 13 octombrie 2020 15:42

Nici nu a debutat Liga Florilor, că echipele au început să-și anunțe forfoait-ul. HC Zalău și Crișul Chișineu Criș nu se pot prezenta la Ploiești din cauza infectărilor cu coronavirus. Activ Ploiești are 9 jucătoare pozitive și 8 negative. Vrea să joace în prima etapă!

Handbalul românesc este dat peste cap de infectările cu virusul SARS CoV-2. Federația insistă însă pe turneele de sală, deși e clar că doar creează focare de îmbolnăvire pentru sportivi!

Ministerul Tineretului și Sportului persistă cu acel ordin de ministru prin care obligă federațiile să joace campionatele în sistem turneu, deși în toată Europa partidele au loc, în mod firesc, tur-retur. Oamenii de sport au făcut apel la o logică firească a lucrurilor, dar ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe nu a dat niciun răspuns. 

”E incredibil. Am explicat că acolo unde sunt două echipe riscul de îmbolnăvire este mult mai mic decât acolo unde sunt 16 formații!”, a fost principalul argument al cluburilor. În plus, jocurile din cupele europene se joacă tur-retur, pentru că se pot respecta mult mai bine normele sanitare.

Cluburile din Liga Florilor au trimis o scrisoare la Ministerul Tineretului și Sportului prin care cer imperativ trecerea la sistemul tur-retur, dar de două săptămâni nu au primit niciun răspuns. Probabil că se așteaptă termenul de 30 de zile, obligatoriu pentru o poziție!

5 jucătoare infectate, fără aviz DSP

Crișul Chișineu Criș este nou-promovată în Liga Florilor. Echipa arădeană, pentru prima dată în Liga Națională, ar fi trebuit să debuteze joi, de la ora 10.15, contra Universității Cluj. A trimis însă înștiințate la FRH că nu se poate prezenta. ”Avem cinci jucătoare infectate cu coronavirus și nu avem avizul DSP Arad pentru a participa cu celelalte jucătoare. DSP nu poate să finalizeze ancheta epidemiologică în timp util. Trebuie să facem teste cu 48 de ore înainte de joc, nu există timpul necesar. Și atunci nu are rost să riscăm o îmbolnăvire în masă. Și amenzi enorme din partea federației”, a declarat Florica Boldor, membru în Consiliul de Administrație al clubului arădean. 

Zalăul a anunțat prima că nu poate juca

Situația de la HC zalău este arhicunoscută. Cu antrenorii Gheorghe Tadici și Elena Tadici internați în spital, cu 10 jucătoare testate pozitiv, echipa ardeleană nu se poate prezenta la turneul de la Ploiești. Gheorghe Tadici, membru în Consiliul de Administrație al FRH, a fost cel mai aprig contestatar al sistemului tip turnee. Managerul HC Zalău a declarat că ”este inuman, inacceptabil, peste normele sănătății ca federația să te sancționeze că te-ai îmbolnăvit, că nu poți merge să joci un meci. Nu este numai cazul nostru, ci în această situație au fost deja CSM Bacău, CSM Botoșani și CSM Focșani. În loc să te ajute, federația te apasă și te scufundă!”, a declarat Tadici. 

9 pozitive, 8 negative

Și la Activ Ploiești, o altă nou-promovată, situația este cât se poate de gravă. ”Noi avem 9 jucătoare testate pozitiv. Am anunțat federația, DSP Ploiești. Intrăm în turneu cu cele 8 handbaliste testate negativ”, a anunțat directorul clubului prahovean, Bianca Radu. 

”DSP Ploiești ne-a transmis că nu ne poate da un răspuns, că nu are cine face ancheta epidemiologică. Federația ne-a răspuns că ne putem prezenta la turneu cu cele 8 fete, dar să avem avizul DSP. M-am dat peste cap, am făcut ce este omenește posibil și am primit avizul. Putem juca”, a anunțat oficialul prahovean. ”Noi vrem să jucăm, e debutul nostru în prima ligă. Avem un singur portar, avem două picioare stângi, cum se spune, dar vom juca. Nu vreau să încurcăm pe nimeni, vrem ca toată lumea să fie sănătoasă!”, a subliniat doamna Radu. 

Programul turneului de la Ploiești

Miercuri, 14 octombrie
10:15 Rapid București-CSM Slatina
13:00 CSM Galați-Gloria Bistrița
15:45 HC Zalău-Minaur Baia Mare (nu se dispută)
18:30 Gloria Buzău-CSM București (TVR1)
Joi, 15 octombrie
10:15 Crișul Chișineu Criș-CSU Cluj Napoca (nu se dispută)
13:00 Dacia Mioveni-Măgura Cisnădie
15:45 Activ Ploiești-Dunărea Brăila 
18:30 SCM Craiova-SCM Rm. Vâlcea (TVR1)

MTS întâlnire cu handbalul baschetul, poloul și voleiul?

Se vorbește că miercuri dimineață, la Ministerul Tineretului și Sportului au fost convocați președinții federațiilor de jocuri sportive: FR Handbal, Volei, Baschet și Polo. În afară de handbal, celelalte federații susțin trecerea la programul săptămânal de jocuri, cu partide tur-retur. Riscul de îmbolnăvire ar fi mai redus. Ministrul Ionuț Stroe ar putea da un alt ordin în acest caz. 

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Meci de handbal jucat cu mască în Spania! „Nu am văzut ceva mai absurd în viața mea!”

Brăila a tremurat serios pentru o calificare incredibilă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează