SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Duel românesc pentru intrarea în grupele Cupei EHF: Bistrița a dat peste Brașov » Cisnădie merge în Gran Canaria

Articol de GSP - Publicat marti, 22 octombrie 2019 13:05

Tragerea la sorți a meciurilor din turul 3 preliminar al Cupei EHF, la feminin, a adus față în față patru dueluri între echipe din aceeași țară. Între acestea, și disputa românească dintre Gloria Bistrița și Corona Brașov. 

Debutantă într-o cupă europeană, echipa pregătită de Horațiu Pașca a fost singura echipă „tricoloră" aflată în urna capilor de serie, în timp ce Corona Brașov și Măgura Cisnădie au fost în urna outsiderilor.  

Deși a terminat pe podium ediția trecută de campionat, Bistrița a pierdut în Liga Florilor ambele dispute cu Corona. Mai mult, echipa antrenată de Ion Crăciun s-a impus și în acest sezon, chiar pe terenul bistrițencelor. 

În etapa a 3-a, Corona a câștigat cu 24-19 la Bistrița. De altfel, în ultimele cinci dispute directe, Brașovul a câștigat de fiecare dată, ceea ce o pune în postura de favorită și în Cupa EHF.  

Gloria nu a început sezonul așa cum și-a dorit, suferind patru înfrângeri în primele 8 etape, dar ardelencele au câteva jucătoare cu mare experiență, care pot face diferența într-o astfel de dublă. Valentina Elisei Ardean, Zoqbi de Paula, Mariana Costa, Nicoleta Dincă au multe meciuri bifate în cupele europene. 

De partea cealaltă, Brașovul are o echipă mai tânără, lipsită de experiență, dar care are un start de sezon excelent. Brașovencele au trecut în turul 2 al Cupei EHF de vicecampioana Spaniei, Super Amara Bera Bera. După 35-30 la Brașov, ibericele s-au impus în retur doar cu 33-32. În istoria sa, Corona a ajuns de două ori în semifinalele Cupei EHF, în 2009 și 2016. 

La plajă, în noiembrie 

Măgura Cisnădie a dat în turul 3 al Cupei EHF peste campioana Spaniei, Rocasa Gran Canaria. Va fi o deplasare frumoasă în Insulele Canare pentru echipa pregătită de Alexandru Weber, dar nu și o deplasare ușoară. 
Rocasa a jucat în turul preliminar al Ligii Campionilor, pentru intrarea în grupă, dar au pierdut în fața campioanei Cehiei, Banik Most. 

Silvia Navarro, portarul naționalei Spaniei, este cea mai cunoscută jucătoare a catalanelor, care în sezonul trecut au câștigat Challenge Cup. Cisnădie, pe de altă parte, se află în fața celei de-a doua calificări consecutive în grupele Cupei EHF, o performanță excelentă pentru echipa sibiană. 

„Ne dorim calificarea în grupe. Nu știm mare lucru despre ele în acest moment, dar avem timp să ne pregătim. Important e că până la dubla cu Gran Canaria vor reveni pe teren și Roxana Gatzel și Jaquelin Anastacio”
Alexandru Weber, antrenor Măgura Cisnădie 

„Prin prisma ultimelor rezultate, Corona pornește clar favorită. Brașovul ne-a bătut în ultimele confruntări, dar am mai jucat un meci eliminatoriu, pentru Cupa României, acum două sezoane, și atunci am avut noi câștig de cauză. O să fie interesant, măcar România va avea sigur o echipă în grupele Cupei EHF”  
Horațiu Pașca, antrenor Gloria Bistrița

„Nu mi-aș fi dorit chiar cu Bistrița, pentru că erau câteva echipe mai slab cotate. Dar, asta a ieșit. I-am bătut noi în ultimul timp, dar nu seamănă un joc cu altul. Sunt mulțumit că jucăm primul meci în deplasare. Va fi o dublă interesantă, dar și foarte grea. Ne-am dorit cupe europene, le avem. Așa cum am mai spus, eu vreau să ajungem în faza grupelor pentru că va fi foarte bine pentru jucătoarele tinere, se vor «coace» cum se spune, mai rapid” 
Ion Crăciun, antrenor Corona

Celelalte dueluri din trurul 3 

Odense (DAN) - Besancon (FRA) 
Bergen (NOR) - Storhamar (NOR) 
Astrahan (RUS) - Thuringer (GER) 
Erd HC (UNG) - Kuban Krasnodar (RUS) 
Kastamonu (TUR) - Vac (UNG) 
Debrecen (UNG) - Jagodina (SER) 
Nantes (FRA) - Siofok (UNG) 
Zvezda Zvenigorod (RUS) - Lada Togliatti (RUS) 
Nykobing (DAN) - Herning Ikast (DAN) 
Copenhaga (DAN) - OGC Nice (FRA)

Vezi și:

WISLA PLOCK - DINAMO 26-26 // Cât de agonizant! Dinamo a pierdut victoria în ultimul minut cu Wisla Plock, favorita grupei de Liga Campionilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
180190845824463
Mihnea Iorga  •  22 Octombrie 2019, 18:50

"Silvia Navarro, portarul naționalei Spaniei, este cea mai cunoscută jucătoare a catalanelor", bossilor, Catalonia e aia din Nordul Spaniei, Insulele Canare sunt alea din Sudul Marocului :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează