SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dunărea Brăila, primul pas spre semifinalele EHF European League

Kristina Liscevic în acțiune FOTO Imago Images
Kristina Liscevic în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 11:01 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 11:17

Dunărea Brăila debutează astăzi, de la ora 15:00, în grupele EHF European League, urmând să o întâlnească în sala Romeo Iamandi” din Buzău pe formația franceză Chambray Touraine.

  • Partida va fi transmisă în direct de televiziunile Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Dunărea Brăila s-a calificat în faza grupelor pentru a doua oară în istoria clubului, după ce în 2021 a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut în fața lui Minaur Baia Mare. În acest sezon, Brăila a jucat două tururi preliminare, unde a trecut de formația islandeză Valur și de cea germană Borussia Dortmund. Formația pregătită de danezul Jan Leslie a fost repartizată în grupa B, alături de Thuringer (Germania), deChambray (Franța) și de Lokomotiva Zagreb (Croația).

Una dintre cele mai bune jucătoare ale Dunării Brăila, coordonatoarea Kristina Liscevic abia așteaptă debutul în grupele EHF European League. „Suntem cu toții super-încântați și fericiți că în sfârșit începe faza grupelor. Primul meci este întotdeauna cel mai greu, dar ne dorim să deschidem anul acesta cu o victorie. Chambray are o echipă foarte bună anul acesta. Am mai întâlnit-o și a arătat întotdeauna joc de calitate, atac cu adevărat agresiv, handbal rapid și o apărare puternică, așa că trebuie să fim pregătite pentru tot ce vor încerca”, a declarat Kristina Liscevic pentru site-ul eurohandball.com.

CSM București a zdrobit-o pe Buducnost » Cel mai mare scor din istoria „tigroaicelor” în Liga Campionilor!
CSM BUCUREȘTI - BUDUCNOST
CSM București a zdrobit-o pe Buducnost » Cel mai mare scor din istoria „tigroaicelor” în Liga Campionilor!

Brăila s-a mutat la Buzău!

Dunărea Brăila își va disputa meciurile din grupă la Buzău, deoarece Federația Europeană nu i-a dat drept de joc pentru a organiza partidele în propria sală, aceasta având are o singură tribună. Conducătorii brăileni au făcut un efort logistic considerabil pentru ca totul să fie conform regulamentelor EHF și în colaborare cu gazdele din Buzău s-au pregătit pentru debutul în echipei în grupele EHF European League. 

Ținând cont că distanța între Brăila și Buzău este de aproximativ 100 de kilometri, în jur de  500 de suporteri brăileni și-au anunțat prezența în sala „Romeo Iamandi”, care are o capacitate de 1800 de locuri.

Dunărea Brăila s-a reunit după Revelion pe 2 ianuarie și de ieri s-a mutat la Buzău. Antrenorul Jan Leslie are la dispoziție tot lotul pentru meciul cu Chambray.

  • Un prim „7” posibil pentru Dunărea Brăila: Șerban, Araujo, Kanaval, Liscevic, Gonzales, Udriștoiu, Jezic.

Chambray a venit cu toate vedetele în România!

Chambray Touraine s-a calificat în grupe după ce a trecut în calificări de cehoaicele de la Banik Most cu scorul general de 60-47. Vedetele echipei sunt interii Jovana Stoiljkovic și Laura Van der Hejden, alături de extrema stângă Manon Houette și portarul Agathe Quiniou.

  • Un prim „7” probabil Chambray: Quiniou, Houette, Stoiljkovic, Mielke, Van der Hejden, Le Doux, Danielsson.

Citește și: 

Gloria Bistrița, debut cu victorie în grupele European League
EHF European League
Gloria Bistrița, debut cu victorie în grupele European League
CSM Târgu Jiu și visul european » Debut în grupele European League contra liderului din Ungaria
EHF EUROPEAN LEAGUE
CSM Târgu Jiu și visul european » Debut în grupele European League contra liderului din Ungaria

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează