SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE TINERET

După 10 ani » Actuala generație de tineret a naționalei de handbal e considerată una foarte valoroasă, capabilă chiar să se bată la medalii

Articol de - Publicat luni, 20 iulie 2015 00:00

Azi debutează în Brazilia Campionatul Mondial de tineret, acolo unde ”tricolorii” au obținut biletele după un deceniu de absență

Naționala de tineret a României, handbaliști sub 21 de ani, va debuta azi la Campionatul Mondial din Brazilia. "Tricolorii" au revenit în handbalul mare după o pauză de zece ani, la ultimele patru ediții România ratînd de fiecare dată calificarea!

Reprezentativa României a reușit în calificări o mare surpriză, eliminînd două nume grele ale handbalului mondial la acest nivel: Slovenia, dar mai ales Croația. Eliminarea Croației a surprins pe toată lumea, mai cu seamă că adversarii fuseseră în 2013 vicecampioni ai lumii la această categorie, la juniori! În aceste condiții, specialiștii văd România ca o amenințare la podiumul turneului brazilian, chiar dacă grupa în care vor evolua "tricolorii" este una dificilă, alături de Spania, locul 4 la CM de juniori, de acum doi ani, Serbia, locul 7 la aceeași competiție, Qatar, Portugalia și Angola.

România a fost a 11-a națiune la Mondialul de juniori disputat în Ungaria, acum doi ani.

Sală de 8.000 de locuri

Meciurile din grupa B, în care evoluează România, se vor disputa în Ginásio Municipal Tancredo Neves din Uberlândia, un oraș brazilian situat în sud-estul statului sud-american, în provincia Minas Gerais. E o sală de 8.000 de locuri, care va găzdui și jocurile preliminare din grupa A. "Tricolorii" vor debuta azi contra Portugaliei, primele patru clasate în grupă calificîndu-se mai departe. România se va lupta pentru primele locuri cu Spania și Serbia.

Programul României în Brazilia

  • azi, ora 0:30 România-Portugalia
  • 22.07, ora 22:15 România-Qatar
  • 23.07, ora 0:30 România-Serbia
  • 25.07, ora 21:30 România-Angola
  • 27.07, ora 2:45 România-Spania

Playtech: Ce a făcut fiul lui Petrică Cercel la cimitir. Momente tulburătoare înainte de înmormântare


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează