SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI

Echipă stelară » Oana Manea şi Talida Tolnai şi-au reziliat contractul cu Krim Ljubljana şi vin la CSM Bucureşti

Articol de - Publicat sambata, 22 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 februarie 2014 22:38

Formaţia susţinută de Primăria Capitalei a obţinut deja semnătura a 11 jucătoare de top. Patru campioane mondiale, medaliate olimpice şi mondiale. 3 milioane de euro e bugetul echipei.

CSM Bucureşti vrea să-şi facă echipă de Liga Campionilor pentru sezonul viitor. Deja 11 jucătoare de top, toate componente ale echipelor lor naţionale, şi-au pus deja semnătura pe contractul cu echipa din capitala României.

Alarmă: echipa nu prinde play-off-ul!
CSM Bucureşti e pe locul 7 în momentul de faţă, cu 24 de puncte, la patru puncte distanţă de HC Zalău, locul 6, ultima echipă calificată în play-off. Programul bucureştencelor e unul foarte greu, azi lunid meci direct cu echipa lui Gheorghe Tadici, iar apoi deplasări la locul 2, Corona Braşov, şi locul 5, Jolidon Cluj.

În aceste condiţii, dacă CSM nu va învinge azi Zalăul, e foarte greu de crezut că va mai prinde locul 6, pentru a-şi păstra şansele la un loc de cupă europeană.

Conducerea clubului a încercat să ia cîteva jucătoare în timpul sezonului, ca să încerce realizarea obiectivului, dar nu a reuşit foarte mult. A sosit doar Patricia Vizitiu, fostul inter dreapta de la Oltchim.

Ieri, CSM a anunţat că de săptămîna viitoare alte două componente ale "naţionalei" României, pivotul Oana Manea şi portarul Talida Tolnai , se vor alătura echipei.

"Ambele au semnat pe cîte două sezoane. Erau neplătite de mai multe luni la Krim Ljubljana şi şi-au reziliat contractele", a declarat preşedintele CSM, Constantin Căliman. Manea şi Tolnai vor putea debuta împotriva Braşovului, în etapa a 20-a.

Patru campioane mondiale
După românce, la echipa pregătită de daneza Mette Klit vor domina braziliencele. CSM a reuşit deja achiziţionarea a patru campioane mondiale, care vor semna pe cîte doi ani.

Portarul Mayssa Pessoa vine de la Dinamo Volgograd, celelalte trei sînt coechipiere şi acum, la Hypo Viena: centrul Ana Paula Rodrigues, interul Deonise Cavalleiro şi extrema stînga Franca da Silva.

Pe lîngă sud-americance, alte nume mari vor sosi la Bucureşti. Suedeza Linnea Thorstensson, golgeterul Euro 2010, o jucătoare foarte experimentată, dar şi spaniola Carmen Martin, medaliată cu bronz la Olimpiada de la Londra, vor juca în sezonul viitor pentru CSM.

Pentru postul de pivot, CSM mai propune un nume, fosta jucătoare a Oltchimului, rusoaica Ekaterina Vetkova. Aceasta evoluează la Astrahanocika Astrahan, în liga rusă. Plus Iulia Curea, extrema care după ce Oltchimul s-a desfiinţat a ales să facă un copil şi nu a mai jucat nicăieri.

Cupa României, o nouă şansă
CSM Bucureşti nu concepe să nu meargă în sezonul viitor în cupele europene, pentru a nu fi nevoită să joace doar în campionat cu noua echipă "galactică". "Mizăm şi pe meciurile de Cupa României. Acolo se va începe de la zero şi avem şanse mari", spune Constantin Căliman.

Obiective: campionatul şi finala Ligii
CSM Bucureşti şi-a propus ca pentru sezonul viitor echipa să evolueze într-o cupă europeană (EHF sau Cupa Cupelor) pe care să o şi cîştige. Apoi, din ediţia 2015-2016, formaţia din Capitală are drept obiectiv cîştigarea campionatului, a Cupei României, dar şi ajungerea în finala Ligii Campionilor.

606457-echipa-csm-bucuresti.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Februarie 2014, 16:07

greu de format o echipa noua(indiferent cine e antrenorul)e dificil cand adunci 2-3jucatoare daramite o echipa...asa suna frumos ,primaria unui mare oras formeaza o echipa,contractele nu ar tb sa fie o pb(ce jucatoare nu ar semna cu un asemenea sponsor)ci jucatoarele aduse,daca nu se obtin rezultate din prima..dezamagirea va fi imensa

un_ardelean
un_ardelean  •  23 Februarie 2014, 23:10
Postat de razvyyc pe 23 Februarie 2014, 18:56

Care rezultat? Cel de la Buducnost, unde gazdele au scos o remiza in extremis? Am uitat de Breivang, la 34 ani este de de netrecut in aparare.

La Podgorica a fost 1 meci. Dar nu cred ca Larvik sa ajunga in FF. Anul trecut a ajuns in finala doar din cauza ca Valcea a jucat prost in grupele principale. Daca Valcea isi castiga grupa principala (si trebuia s-o castige!), in semifinala trecea lejer peste Larvik.

razvyyc
razvyyc  •  23 Februarie 2014, 18:56
Postat de un_ardelean pe 23 Februarie 2014, 10:04

Asa este. Si peste Larvik a cam trecut timpul. Am si vazut rezultatul...

Care rezultat? Cel de la Buducnost, unde gazdele au scos o remiza in extremis? Am uitat de Breivang, la 34 ani este de de netrecut in aparare.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează