SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORȚI EHF

Echipele din România își află adversarele din Cupa EHF » SCM Craiova e în urna favoritelor, iar debutantele SCM Rm. Vâlcea și Măgura Cisnădie vor fi în cea a outsiderilor

Articol de GSP - Publicat luni, 22 octombrie 2018 15:00

Trei echipe din România visează să ajungă în grupele Cupei EHF. SCM Craiova, deținătoarea trofeului, va fi în urna capilor de serie. Debutantele SCM Rm. Vâlcea și Măgura Cisnădie vor fi în cea a outsiderilor

Tragerea la sorți pentru turul trei al Cupei EHF, la feminin, va avea loc marți, de la ora 12:00, la sediul Federației Europene de Handbal (EHF) de la Viena.

România va avea în urne trei echipe, singura formație care nu a reușit să ajungă în turul 3 fiind HC Zalău, eliminată de Borussia Dortmund. Între cele 24 de formații rămase în cursă, sunt câteva nume mari ale handbalului european, foste câștigătoare ale Ligii Campionilor, precum Viborg și Zvezda Zvenigorod, câștigătoare ale Cupei EHF (SCM Craiova, Dunaujvarosi, IKast Herning, Lada Togliatti).

Danemarca are cele mai multe reprezentante în urne (4), urmată de România, Ungaria și Rusia cu câte 3. Ca și România, și Ungaria și Rusia au pierdut pe drum a patra echipă, eliminată în turul 2.

Conform listei capilor de serie înaintată de EHF la începutul sezonului, SCM Craiova urmează să intre azi în urna favoritelor, în timp ce debutantele SCM Rm. Vâlcea și Măgura Cisnădie vor ajunge în urna outsiderilor. Cum nu există măsura "protecției de țară", ca două echipe din aceeași țară să se întâlnească între ele, ne-am putea aștepta ca sibiencele sau vâlcencele să dea peste Craiova.

"Să fie cu noroc!"

Alexandru Weber, tehnicianul Măgurei Cisnădie, nu are preferințe în privința tragerii. "Indiferent de echipă, ne vom juca șansa. Suntem bucuroși că am ajuns aici, că echipa orașului nostru este pe lista europeană", a declarat Weber. Tehnicianul sibian nu ar spune nu nici măcar unui duel românesc în Europa. "Luăm partea bună atunci, măcar o echipă va ajunge în grupe!", glumește tehnicianul. "Sunt echipe tari, vom vedea ce va fi, eu zic doar atât, să fie cu noroc", a încheiat Weber.

Bogdan Burcea, antrenorul care a dus Craiova la câștigarea trofeului, sezonul trecut, are și el speranțe că echipa sa nu va nimeri peste cei mai tari adversari. "Sunt de evitat echipele din Ungaria și Rusia. Anul trecut am nimerit cu unguroaice și le-am eliminat. Nu va fi ușor cu nicio echipă", crede Burcea.

"Să avem și noi noroc să picăm cu Jagodina, campioana Serbiei. Ne-am întâlnit cu ele în această vară, în turneul din Ungaria, și le-am bătut la 18 goluri diferență! Nu am zice nu nici la o dispută cu Perla Lublin, Bera Bera sau Banik Most", a declarat Petre Berbecaru, președintele de onoare al vâlcencelor.

Vin locurile 4 din Ligă

Câștigătoarelor celor 12 meciuri, tur-retur, care vor fi stabilite azi, la Viena, li se vor adăuga în faza grupelor cele patru locuri 4 din grupele Ligii Campionilor. Cele 16 echipe rezultate vor fi împărțite apoi în patru grupe de 4! 

12 țări mai au reprezentante în Cupa EHF în acest sezon

Urnele pentru tragerea la sorți

Urna favoritelor

Banik Most (Cehia)
Team Esbjerg (Danemarca)
Herning Ikast (Danemarca)
Super Amara Bera Bera (Spania)
Mecalia Atletico Guardes (Spania)
Erd HC (Ungaria)
Perla Lublin (Polonia)
SCM Craiova (România)
Lada Togliatti (Rusia)
ZORK Jagodina (Serbia)
Zvezda Zvenigorod (Rusia)
H 65 Hoors (Suedia)

Urna outsiderelor

SCM Rm. Vâlcea (România)
Măgura Cisnădie (România)
Dunaujvarosi KA (Ungaria)
ES Besancon (Franța)
Storhamar Elite (Norvegia)
Nykobing Falster (Danemarca)
Kuban Krasnodar (Rusia)
Borussia Dortmund (Germania)
Siofok KC (Ungaria)
Viborg HK (Danemarca)
TUSS Metzingen (Germania)
Issy Paris (Franța)

Citește și: Crina Pintea e categorică înainte de tragerea la sorți pentru grupele EHF: "Asta nu vreau" + ce spune despre meciurile României la Campionatul European

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  22 Octombrie 2018, 23:35

Cum numai in handbal se poate intampla, echipele din urna a doua sunt net superioare celor din prima urna.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close