SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Din nou emoții europene la Viena! Echipele românești își vor afla mâine adversarii din primul tur preliminar al European League

Ciprian Sandru, Steaua/ Foto: Imago Images
Ciprian Sandru, Steaua/ Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2022 15:30 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 15:30

Minaur, Dobrogea Sud și Potaissa Turda își vor afla mâine adversarii din primul tur preliminar al European League. A patra reprezentantă a României, Steaua, este calificată în turul al doilea preliminar.

  • Marți, de la ora 12:00, la sediul EHF de la Viena, Minaur Baia Mare, CSM Constanța și Potaissa Turda își vor afla adversarii din primul tur preliminar al European League
  • Cele trei vor juca turul în 27/28 august și returul în 3/4 septembrie. Steaua intră în competiție un tur mai târziu
  • În cea mai tare competiție intercluburi din Europa, România e reprezentată de Dinamo București, care va evolua în grupa A alături de PSG, Veszprem Magdeburg, GOG, Porto, Wisla și Zagreb.

Patruzeci și șase de formații vor participa în acest sezon în European League, a doua competiție ca valoare din handbalul masculin european intercluburi. Echipe de mare valoare și tradiție se vor bate pentru trofeu: Flensburg, Montpellier, Fuchse Berlin, Goppingen, Lemgo, Benfica, Sporting, Motor. 

România are patru reprezentante, care vor juca tururi preliminare pentru a accede în una dintre cele patru grupe de câte șase echipe.

Echipele românești și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al Conference League
PRELIMINARII
Echipele românești și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al Conference League

Steaua București așteaptă buget european

Steaua București va juca un singur tur preliminar, după ce sezonul trecut a pierdut finala Cupei României cu Dinamo. Militarii revin după o pauză de 3 ani în cupele europene, dar antrenorul lor, Ovidiu Mihăilă, este sceptic cu privire la o participare onorabilă în Europa. 

4 echipeare România în European League

Formația nu are o sală proprie și din acest motiv steliștii nu știu încă unde vor juca în sezonul viitor, iar bugetul nu le permite momentan să-și întărească echipa, chiar dacă militarii au reușit să-l țină la echipă pe portarul numărul 1 al României, Ionuț Iancu.

Nici relația cu suporterii nu este ideală, deoarece echipa nu știe în ce sală va juca. 

Am văzut tabloul cu echipele participante și nu cred că este vreo echipă accesibilă. Sunt formații din țări foarte dezvoltate în handbal, dar jocurile din cupele europene reprezintă pentru fiecare dintre noi cea mai bună oportunitate pentru a ne crea o carte de vizită și a arăta că și handbalul românesc are potențial”, a spus pentru Gazeta Sporturilor antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă.

Transferuri Steaua pentru sezonul viitor

  • Alexandru Tărâță – extremă dreapta de la CSM București 
  • Alexandru Pașca – portar de la CSM București 
  • Alireza Mousavi – pivot, fost la Dinamo, liber de contract, negocieri
Din nou emoții europene la Viena! Echipele românești își vor afla mâine adversarii din primul tur preliminar al European League
Alireza Mousavi va schimba tricoul lui Dinamo cu cel al Stelei în sezonul următor, FOTO: Imago Images

Minaur Baia Mare, mai puternică decât sezonul trecut

Minaur Baia Mare, unul dintre cele mai puternice branduri din handbalul românesc, va juca și în acest an în cupele europene. După ce sezonul trecut au pierdut finala European Cup în fața norvegienilor de la Naerbo, handbaliștii pregătiți de fostul internațional Alexandru Sabou își doresc accederea în grupele European League, chiar dacă au de trecut două tururi preliminare.

5 transferuria făcut Minaur pentru noul sezon

Față de sezonul trecut, Minaur și-a pierdut una dintre vedete, interul stânga Andrei Buzle, care va juca în Spania, la Puente Genil. 

„Am încercat să ne păstrăm cât de mult am putut nucleul de anul trecut și împreună cu transferurile făcute sper să ridicăm nivelul de joc. Suntem dispuși să muncim foarte mult pentru a ne bate cu echipele de top în grupele competiției”, a subliniat pentru Gazetă antrenorul lui Minaur, Alexandru Sabou.

Din nou emoții europene la Viena! Echipele românești își vor afla mâine adversarii din primul tur preliminar al European League
Alexandru Sabou atent la joc într-un meci din sezonul trecut, FOTO: Imago Images

Transferuri Minaur Baia Mare

  • Viorel Fotache– inter stânga, vine de la Tatabanya 
  • Bogdan Mănescu – inter dreapta, vine de la CSM Focșani 
  • Eduard Iordachi – inter dreapta, vine de la CSM Bacău 
  • Nemanja Ratkovic – pivot, vine de la Vojvodina Novi Sad / Serbia 
  • Artem Kozakevych - extremă dreapta, vine de la Motor Zaporoje / Ucraina

Dobrogea Sud Constanța = CSM Constanța

Moștenitoarea fostei campioane, HCM Constanța, Dobrogea Sud va fi preluată de primăria orașului și se va numi din noul sezon CSM Constanța. Cu un buget de aproximativ 1,6 milioane de euro, dobrogenii vor încerca să ajungă și ei în grupele European League, fiind cap de serie în primul tur preliminar. 

2 români și 2 străiniși-a adus Constanța pentru noul sezon

Sperăm să aducem cât mai multe puncte pentru România în European League, jucând cât mai multe partide în competiție. Doar așa pot crește românii tineri din echipă și în perspectivă pentru reprezentativa națională”, a declarat antrenorul Constanței, fostul internațional George Buricea, pentru Gazeta Sporturilor.

Transferuri CSM Constanța

  • Vlăduț Rusu – portar, vine de la CSM Bacău 
  • Andrei Drăgan – extremă stânga, vine de la CSM Focșani 
  • Valentino Ravnic – extremă stânga, vine de la PPD Zagreb / Croația 
  • Micke Brasseleur – inter dreapta, vine de la PAUC / Franța
Din nou emoții europene la Viena! Echipele românești își vor afla mâine adversarii din primul tur preliminar al European League
Micke Brasseleur speră să se integreze cât mai bine în echipa celor de la Constanța, FOTO: Imago Images

Potaissa Turda, sală nouă și echipă cu valențe europene

Potaissa Turda a avut mari emoții la finalul sezonului, fiind în afara locurilor de cupă europeană rezervate României. Federația europeană a acordat clubului ardelean invitație și Turda va juca pentru a opta oară în Europa, în scurta sa istorie cu 11 sezoane în Liga Națională.

3 jucători noiare Turda în lot

Clubul clujean s-a întărit pentru sezonul viitor, prin transferurile a trei jucători de valoare, surpriza cea mare fiind sosirea portarului Mihai Popescu. Dacă se va califica în grupele European League, Turda își va primi oaspeții europeni în noua sală polivalentă de 3320 de locuri, care a costat 18 milioane de euro și care va fi gata în toamnă. 

„Cu transferurile realizate avem un lot mai valoros, omogen, experimentat și cred că avem o șansă bună pentru a face o figură frumoasă în European League. Vrem să ne calificăm în grupe și să jucăm în noua sală polivalentă a orașului”, a declarat pentru cititorii Gazetei Flaviu Sâsâseac, președintele clubului Potaissa Turda.

Transferuri Potaissa Turda

  • Mihai Popescu – portar, vine de la Saint Raphael / Franța 
  • Luka Groff – inter stânga sloven, vine de la Nancy/ Franța 
  • Janja Vojvodic – coordonator sârb, fost la Vardar, vine de la Gloria Buzău
Din nou emoții europene la Viena! Echipele românești își vor afla mâine adversarii din primul tur preliminar al European League
Luka Groff e unul dintre cele mai tari transferuri pentru Turda, FOTO: Imago Images

Citește și:

Rugină și uitare în „Parcul cu platani” » Au rămas doar amintirile și o palidă imagine a unui stadion care pare gata să se prăvălească peste gazon

Singurul jucător lăudat de Becali după meciul cu U Cluj: „Mă felicit pentru transfer, l-am luat pe cel mai bun din România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mihneailie030
mihneailie030  •  18 Iulie 2022, 20:50

Nu avem emoții, nu câștigăm nimic. Deci, fără emoții ????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează