SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYÖR 35-31 (13-17), RETUR 7 APRILIE, ORA 17:00, LIVETEXT PE GSP.RO

Eroina fără vîrstă » La 40 de ani, Huţupan a apărat fabulos în meciul cu Gyor!

Luminiţa Huţupan Dinu bucurîndu-se după o minge apărată // Foto: Raed Krishan
Luminiţa Huţupan Dinu bucurîndu-se după o minge apărată // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 aprilie 2012 20:33

Oltchim a fost condusă duminică seară cu 4 goluri la pauză de Györ. A întors meciul şi datorită celei care a închis poarta.

Luminiţa Huţupan Dinu. Cînd îi rosteşti numele, adversarele tresar. Cînd intră în poartă, impune respect. La 40 de ani, apără fabulos!

Managerul Constantin Roibu a ştiut bine ce a făcut cînd, în luna ianuarie, a convins-o pe Luminiţa Huţupan Dinu să se întoarcă între buturi. La 40 de ani, după mai bine de doi ani de pauză, nimeni nu credea că Huţu poate să mai fie cine a fost pînă în 2010: cel mai bun goal-keeper din lume. A început mai greu, parcă genunchii refuzau s-o asculte! A strîns din dinţi însă şi nu a ascultat în stînga şi-n dreapta ceea ce spuneau unii despre ea.

Duminică seara, în meciul contra Györului, din semifinalele Ligii Campionilor, a făcut un meci senzaţional. O partidă în urma căreia nimeni nu o să mai spună că ar fi trebuit să stea acasă să-şi crească fetiţa, nimeni nu o să mai aibă curajul să afirme că nu se poate face performanţă şi la 40 de ani. "Cînd îţi doreşti ceva cu adevărat, îl poţi realiza" e dictonul pe care Huţu l-a urmat întotdeauna în viaţă.

"Hu-ţu-pan! Hu-ţu-pan!"
A intrat în poartă în minutul 9. A limitat proporţiile scorului în repriza întîi. S-a simţit umilită cînd prietena ei, Lekici, i-a dat gol printre picioare în ultimele secunde ale primei părţi sau cînd Radicevici s-a întors ostentativ să se bucure pentru prima reuşită a celei de-a doua reprize înscrise, culmea, din "aeriană". A înghiţit în sec şi a arătat apoi de ce e în stare. Huţupan şi-a început recitalul. Görbicz, Amorim, Lekici, Loke nu au mai părut decît nişte simple şcolăriţe care acum deprind tainele handbalului. Au făcut tot ceea ce au putut, şi-au dat toată silinţa ca să o învingă pe Huţupan.

A fost însă încă o zi magică pentru Huţu, aşa cum au fost zeci, poate sute, în întreaga ei carieră. În sala de la Vîlcea, scandările "Hu-ţu-pan! Hu-ţu-pan!" au prins iarăşi viaţă. "Fără Luminiţa nu puteam întoarce niciodată rezultatul în partea a doua. Ea ne-a dat încredere, în vestiar, la pauză, a ţipat la noi şi ne-a spus că nu trebuie să ne fie frică, să jucăm, să ne apărăm şi vom învinge! Aşa a fost", a declarat Iulia Curea, colega de cameră a Luminiţei, golgeterul Oltchimului cu 7 reuşite.

Nu vrea să vorbească
Luminiţa a făcut un pact cu ea cînd a acceptat să revină în poartă la Oltchim: să nu mai vorbească în afara terenului. Să arate ce poate doar prin evoluţiile ei. "Oamenii mă iubesc pentru ceea ce am făcut. Aşa sînt eu, îmi pun sufletul pe tavă doar ca echipa să cîştige. Aşa am fost şi aşa o să rămîn. Cît timp va fi nevoie de mine, cît timp se va considera că pot ajuta, o fac cu mare plăcere. Nu mă interesează banii, nu vreau trofee, vreau să arăt doar că mai pot juca handbal!", a declarat Luminiţa.

Suferă cînd ştie că aproape nimeni nu mai avea încredere în ea. "Credeţi că eu nu ştiu că marea majoritate mă consideră o babă, că mă fac bucătăreasă, grasă şi mai ştiu eu cum? Dar eu joc pentru oamenii simpli, care meci de meci vin la sală şi ne susţin, care cred în noi şi se roagă pentru binele nostru", a încheiat Huţu.

16 parade a avut Luminiţa Huţupan Dinu în meciul cu Györ, procentajul ei fiind unul fabulos: 53 la sută

"Oltchim a cîştigat acest meci cred că în primul rînd datorită Luminiţei Dinu. A arătat încă o dată că rămîne un portar de legendă, cum rar se mai poate vedea" (Karl Erik Bøhn, antrenor Györ)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gabrielaj
gabrielaj  •  03 Aprilie 2012, 19:24

LUMINITA ESTE PENTRU NOI O ADEVARATA PRINTESA RAZBOINICA,O LUPTATOARE FARA EGAL.CEI CARE O JIGNESC SUNT NISTE RATATI FARA PERSPECTIVE . CE AI FACUT TU IN MECIUL CU GYOR NU REUSESC PORTARI DE 20 DE ANI SI NICI NU O SA REUSEASCA.NOI FANII TI MULTUMIM PT ONOAREA DE A TE AVEA IN POARTA SI TE IUBIM PT MODESTIA DE CARE DAI DOVADA SI PT PUTEREA DE A LUPTA ATUNCI CAND ALTII NU MAI SPERA.ESTI UN MODEL PT TINERELE DE AZI SI ITI MULTUMIM PT BUCURIA CARE NE-AI FACUT-O IN MECIUL CU GYOR.AI INVINS AROGANTA GYORULUI INCLUSIV PE AMORIM SI GORBICZ SI NU E LUCRU USOR. BRAVO LUMINITA ,,REGINA PORTII,, ABIA ASTEPTAM SA TE REVEDEM SAMBATA.PT NOI ESTI PERFECTA SI ASA VEI RAMANE . TOT RESPECTUL!

dexter71
dexter71  •  03 Aprilie 2012, 10:57

Daca Jovanovici va reveni... Din pacate Ozel nu prea se regaseste dupa ce in prima faza a competitiei a facut niste meciuri nebune. Meciul se va castiga clar cu apararea. Daca reusim sa ne aparam sus la Amorim si Gorbicz si aglomeram jocul pe centru, atunci ele vor deschide extremele si avem o sansa buna. Extremele lor nu sunt top class si Luminita nu prea ia gol de pe extrema. Am vazut si in tur o faza cand a certat-o pe nechita ca a faultat extrema si s-a dat 7m. A strigat Hutu la ea: las-o sa arunce ca a mea e :)) Si e important cat de repede ne repliem ca sa eliminam contraatacurile. Si mai conteaza sa avem parte de o brigada de arbitrii decenta, nu ca cea din tur :)

dexter71
dexter71  •  03 Aprilie 2012, 10:51

O gluma fara intentia de rautate: sa reuseasca sa apere un 7 metri la Gorbicz si apoi se poate retrage, cand o veni vremea :)) Al naibii bate Gorbicz 7m, exceptionala jucatoare. In rest Hutu a noastra a fost realmente magnifica! Sper sa repete isprava dar va fi foarte greu. Sper din tot sufletul sa se termine cu calificare, mi-ar parea rau ca minunata repriza secunda sa fi fost degeaba. Sunt de aparat 3 goluri pt ca e greu de dat acolo mai mult de 30 de goluri. Inutil sa mai speram ca Haraldsen va mai prinde o zi atat de proasta si greu de crezut ca duetul Curea-Nechita va intra din nou in stare de gratie. Trebuie pus pivotul mai mult in valoare. Si asteptam aportul major al lui Jovanovici

Vezi toate comentariile (4)
Comentează