SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2022

VIDEO + FOTO S-au aliniat astrele: „tricolorele” sunt la mâna lor! » Calea României spre semifinalele Euro 2022, simplificată de rezultatele perfecte de azi

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 02:20 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 02:20

România a avut parte astăzi de rezultatele ideale la Campionatul European de handbal feminin și stă la mâna ei pentru calificarea în semifinalele competiției. „Tricolorele” trebuie să câștige meciurile cu Muntenegru și Germania pentru a ajunge în careul de ași. Nu mai depind de celelalte rezultate din grupa principală II.

  • România mai are două meciuri în grupa principală: 
            » marți, de la 19:00, cu Muntenegru  
            » miercuri, de la 16:30, cu Germania.

Franța n-a avut emoții cu Muntenegru

Franța, campioana olimpică en-titre, este de neoprit la actuala ediție a Europeanului. Naționala lui Olivier Krumbholz a defilat astăzi în fața Muntenegrului, altă echipă cu victorii pe linie în faza preliminară, scor 27-19. Apărarea agresivă a franțuzuzoaicelor a făcut diferența. 

Delegația României a fost prezentă în sală. Florentin Pera și elevele lui au studiat următorul adversar, Muntenegru, iar la final au sărbătorit rezultatul. Astrele s-au aliniat perfect pentru „tricolore”. Două victorii în ultimele două partide echivalează cu accederea în semifinale!

+2 FOTO

Țările de Jos - Spania, remiză pentru România

Țările de Jos a învins România în grupa preliminară, dar a clacat în faza următoare. Astăzi a remizat dramatic cu Spania, scor 29-29, și mai are doar șanse pur teoretice la semifinale. Remiza a fost una excelentă pentru „tricolore”. 

Clasamentul în grupa României

EchipăMeciuri jucate/PuncteGolaveraj
1. Franța3/6 88-64
2. Muntenegru3/478-75
3. Spania4/3102-108
4. Țările de Jos 4/3110-119
5. Germania3/282-80
6. România3/277-91

VIDEO. Dan Petrescu s-a uitat la meciul de handbal dintre Țările de Jos și România, pierdut de „tricolore”: „Îmi venea să sparg televizorul”

Citește și alte știri din handbal:

VIDEO Probleme pentru naționala României: „Crina Pintea a fost foarte răcită, Lorena Ostase are fisură la deget”

Bianca Bazaliu, copleșită după ce a adus victoria României la European: „Atâtea mesaje și story-uri... le mulțumesc tuturor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
kyil
kyil  •  14 Noiembrie 2022, 16:33

Noi suntem pe ultimul loc, cum sa vorbim de calificare? Urmatorul meci e decisiv, ori termina ultimile ori au sanse mai sus. Si un egal cu muntele negru e bun la ce am jucam in primele meciuri. SA o joace mai mult pe Bianca , pe extreme, si fara Pristavita ,chiar si mai putin de Crina, ca sa avem ceva sanse. Sper ca Neagu sa nu se mai creada antrenor si in meciul asta, sa ramana in teren umila, desi nu cred in asa ceva.

cipinho79
cipinho79  •  14 Noiembrie 2022, 16:12

idea e ca fetele ar trebui sa fie acum foarte motivate fiindca au intrat in grupa principala cu 0 puncte si acum sunt la mana lor. din pacate si muntenegrencele sunt la mana lor si vor lupta cel putin la fel de mult pentru victorie sau un egal (lor le ajung si egal). pentru a putea spera, fetele trebuie sa fie mai agresive in aparare si mai avansate, nu lipite la 7 metri, si mai au nevoie de o viteza in plus in atac + Neagu intr-o zi buna

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Noiembrie 2022, 14:07

dupa o victorie..norocoasa ,ne facem calcule pt ..semifinala(pb cu drobul de sare nu a fost o simpla..poveste)pauza de cateva zile poate sa fie un avantaj,acum tb sa demonstram ca avem o nationala valoroasa

Vezi toate comentariile (31)
Comentează