SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

Euro 2020 din decembrie în mare pericol! România e calificată și plasată în urna 1

Naționala României de handbal FOTO Dan Potor
Naționala României de handbal FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 14 mai 2020 11:28

Lipsa spectatorilor de la meciuri ar duce la mari pierderi financiare. Țările organizatoare ale Euro 2020, Danemarca și Norvegia dau înapoi și întreabă ce e de făcut?

Campionatul European feminin de handbal ar trebui să aibă loc între 3 și 20 decembrie în Norvegia și Danemarca. În contextul crizei mondiale din cauza Covid-19, organizatorii pun la îndoială desfășurarea competiției. 

Norvegienii sunt cei care au atras atenția Federației Europene de Handbal (EHF) că sunt lucruri grave, care cu greu pot fi rezolvate. Norvegia a luat niște măsuri drastice pentru organizarea spectacolelor sportive și culturale, pe teritoriul ei, din dorința de a estompa răspândirea virusului. Astfel, până în 15 septembrie, la evenimente nu pot participa decât maximum 200 de persoane, iar în perioada turneului final din decembrie 2020, restricțiile impuse sunt la 500 de spectatori. 

Ori, în aceste condiții, Norvegia a anunțat că nu-și poate permite pierderile economice semnificative. Din totalul de 47 de meciuri programate la Euro 2020, în Norvegia ar trebui să se desfășoare 26, iar 21 în Danemarca. Orașele norvegiene gazde ale turneului final sunt Stavanger, Trondheim și Oslo.

România e calificată

EHF a anunțat că echipele participante la Europeanul precedent, cel din 2018, sunt calificate și la turneul final din acest an. Forul european a anulat calificările. România, locul 4 la Euro 2008, a obținut normal calificarea. "Tricolorele" au fost plasate în prima urnă valorică pentru tragerea la sorți. Neagu și compania își vor afla grupa pe 18 iunie, în urma tragerii la sorți de la Viena, dar până atunci rămâne întrebarea ce se va întâmpla cu organizarea Campionatului European. Norvegia și Danemarca au mai găzduit împreună și Euro 2010, la feminin.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri din handbal:

Cluburile din Liga Zimbrilor au decis ce se întâmplă cu acest sezon. Vot clar: 11-3 » „Legea Dedu” a fost desființată

Mikkel Hansen s-a căsătorit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează