SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Cluburile din Liga Zimbrilor au decis ce se întâmplă cu acest sezon. Vot clar: 11-3 » „Legea Dedu” a fost desființată

Articol de - Publicat marti, 12 mai 2020 14:38

Spre deosebire de competiția feminină, cluburile din Liga Zimbrilor își doresc toate să se încheie campionatul cu stabilirea unui podium. Dinamo e campioană, iar pe locurile doi și trei sunt Potaissa Turda și Minaur Baia Mare

Întâlnirea președintelui FRH cu reprezentanții cluburilor masculine, care a avut loc azi, în jurul prânzului, s-a încheiat cu un vot în marea majoritate în privința desemnării titlului de campioană; 11 voturi pentru și trei împotrivă (Turda, Steaua, Constanța). 

Pentru că nu se mai poate juca, Liga Zimbrilor pune punct după 23 de etape, Dinamo urmând să fie desemnată campioană, Potaissa Turda vicecampioană, iar Minaur va încheia pe treapta a treia. Ultimul loc care merge în cupele europene, locul 4, ar urma să fie ocupat de CSM București, echipă aflată la egalitate de puncte cu HC Dobrogea Sud Constanța. Formația din Capitală stă mai bine însă la meciurile directe.

Cluburile nu vor criterii cu extracomunitari

Un punct mult mai dezbătut în cadrul videoconferinței a fost cel al criteriilor de transfer.  Fiecare propunere a fost votată separat. Astfel, „legea Dedu", cea în care FRH a propus ca fiecare club să aibă maximum trei jucători extracomunitari în lot, a fost desființată prin vot de cluburi. În unanimitate, cele 14 grupări au cerut ca această restricție să fie eliminată. 

Apoi, a existat propunerea ca fiecare echipă să aibă pe foaia oficială de joc minimum 8 români. 11 cluburi au votat pentru, iar alte trei grupări au propus ca pe foaia de joc să se regăsească minimum 10 jucători români și practic doar 6 străini.

S-a luat în discuție și obligativitatea echipelor din Liga Zimbrilor de a înființa echipe secunde, cu jucători între 18 și 23 de ani. Aici votul a fost perfect egal: 7-7. Au votat și cele 8 cluburi din liga a doua, cu aspirații la promovare, iar aici balanța a fost de 5-3 în favoarea neobligativității înființării echipelor. 

Ședința a avut un caracter consultativ, măsurile definitive urmând să fie luate în Consiliul de Administrație din 18 mai.

Citește mai multe știri din handbal: 

EXCLUSIV Luptă strânsă în birouri! Cum au votat cluburile din liga feminină de handbal pentru încheierea sezonului: 2 echipe vor acordarea titlului, 5 nu sunt de acord

Sezon închis în România! Federația Europeană de Handbal a dat peste cap planul Federației din România: nu se mai joacă niciun meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  12 Mai 2020, 21:53

@ceaiuri perfect de acord...respect

ceaiuri
ceaiuri  •  12 Mai 2020, 14:50

barbatii au pus piciorul in prag(pana la urma actorii principali ei sunt...)acum sa vedem ce zic secretarul si dedu(sedinta a avut un rol consultativ)daca la baieti se poate cred ca la fete o sa vedem si al treilea meci..decisiv pt titlu(pe teren neutru )

Vezi toate comentariile (2)
Comentează