SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Sezon închis în România! Federația Europeană de Handbal a dat peste cap planul Federației din România: nu se mai joacă niciun meci

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 13:25

Federația Europeană de Handbal (EHF) a demontat, practic, toate scenariile futuriste ale Federației Române de Handbal, de a mai juca handbal în iulie și august!

  • Nu se va mai juca niciun meci în actualul sezon, nici în Liga Florilor, nici în Liga Zimbrilor!  
  • EHF a anunțat FRH că trebuie să trimită numele formațiilor participante în sezonul viitor al Ligii Campionilor până cel târziu la 1 iunie! 

Această decizie pune practic punct tuturor scenariilor pe care Federația Română de Handbal le-a dezbătut în ultimele ședințe ale Consiliilor de Administrație.

Și în privința celorlalte formații participante în cupele europene, în cazul României locurile 3 și 4, există un termen limită, data de 13 iulie. Și acest aspect duce clar la concluzia că Final Four-ul Cupei României nu se poate disputa până acum. Astfel, campionatul este singurul care va conta pentru desemnarea echipelor care vor merge în Europa, în sezonul 2020/2021.

Consiliul de Administrație al FRH va trebui însă să găsească modalitatea prin care va încheia sezonul, și în funcție de aceasta se vor ști echipele participante în cupele europene.

În momentul de față, la feminin, România are dreptul să înscrie o echipă în Liga Campionilor și trei în European Handball League, noua denumire a Cupei EHF. Challenge Cup va deveni acum Cupa EHF, dar acolo România nu are dreptul să înscrie nicio echipă. 

La masculin, România are dreptul la două formații în  European Handball League și două în Cupa EHF. 


FRH, prin vocea președintelui Alexandru Dedu, a anunțat însă că România va face toate demersurile pentru ca la feminin să mai primească wild-card în Liga Campionilor încă o echipă. Și Dinamo, la masculin, speră să poată participa în viitorul sezon tot în Liga Campionilor. 

”Vom face toate demersurile pentru a avea cât mai multe echipe în cupele europene. Vom face lobby la EHF nu doar pentru echipele de Liga Campionilor, ci și pentru formațiile care doresc să participe în celelalte competiții europene”
Alexandru Dedu la videoconferința pe care a avut-o cu președinții cluburilor feminine luni dimineață

VIDEO Cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile după 15 mai 

Citește mai multe știri din handbal: 

Talant Dușebaev, avertisment înainte de reluarea sportului: „Și în handbal va fi legea junglei!”

România în urna 1 la Euro 2020 » Ce adversare pot avea fetele

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
juv3ntin
juv3ntin  •  11 Mai 2020, 20:17

citez: "Și acest aspect duce clar la concluzia că Final Four-ul Cupei României nu se poate disputa până acum. " tare. Bravo Marean.

charlie.chaplin
charlie.chaplin  •  11 Mai 2020, 16:31
Postat de dora pe 11 Mai 2020, 15:41

Sa inteleg ca CSMul este campioana la feminin, dupa decizia de astazi a EHF.

Asa ar trebui. Si Dinamo la baieti! Va dati seama ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dora
dora  •  11 Mai 2020, 15:41

Sa inteleg ca CSMul este campioana la feminin, dupa decizia de astazi a EHF.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează