HANDBAL  ·  CORONAVIRUS

Talant Dușebaev, avertisment înainte de reluarea sportului: „Și în handbal va fi legea junglei!”

Talant Dușebaev are o carieră impresionantă și ca jucător, și ca antrenor FOTO GettyImages
Talant Dușebaev are o carieră impresionantă și ca jucător, și ca antrenor FOTO GettyImages

Articol de — Vineri, 08 Mai, 13:04

Talant Dușebaev, fostul mare jucător, acum antrenorul campioanei Poloniei, Vive Kielce, avertizează: „Cluburile mari, potente financiar, vor lua jucătorii buni ai cluburilor mici!”. „Mi-aș dori să devin un fel de Alex Ferguson la Vive Kielce!”, a spus Dușebaev

Într-un interviu acordat site-ului oficial el echipei pe care o antrenează, spaniolul Talant Dușebaev a spus lucrurilor pe nume vizavi de situația generală din handbalul european, la nivel de club. Unul dintre cei mai titrați tehnicieni, câștigător de patru ori al Ligii Campionilor, e îngrijorat de problemele financiare care vor lovi multe echipe la finalul pandemiei de COVID-19. 

Dușebaev (51 de ani) e din 2014 antrenor la Vive Kielce, echipă cu care a câștigat Liga Campionilor în 2016, dar e gata să plece dacă oficialii îi vor cere, pentru a face economii la club!

Salarii reduse cu 25%

Dușebaev a dezvăluit că toți jucătorii de la Vive Kielce au acceptat diminuări ale contractelor cu 25%. Clubul polonez a pierdut financiar după ce EHF a decis să îl elimine din Liga Campionilor, trimițând în Final Four direct pe Barcelona, PSG, THW Kiel și Veszprem. "Dacă totul mecrge conform planului, ar trebui să ne reunim pe 19 iulie", a anunțat Talant. Au circulat zvonuri că la Kielce, Dușebaev l-ar fi adus ca secund pe Didier Dinart, antrenorul Franței. Ibericul a infirmat știrea. "Sunt doar zvonuri. Am o relație bună cu Didier, am vorbit și am râs împreună când am auzit aceste zvonuri", a declarat Dușebaev.

Ferguson din handbal

Antrenorul e îngrijorat că și-ar putea pierde o parte din jucătorii de bază dacă această criză va continua. Kielce are deja sub contract 19 jucători, dar handbaliștii nu vor putea fi opriți dacă nu-și vor primi contractele integral. "Ar fi posibil să-i vindem sau să-i împrumutăm pe Andy Wolff, Igor Karacici sau Alex Dușebaev. Karacici nu a fost plătit 18 luni la Vardar Skopje, a venit la noi pe un salariu mai mic, așa că nu l-am putea acuza dacă-și va găsi o echipă care să-i ofere condiții mai bune. Clubul a cerut noi economii și aș putea să plec chiar eu. Am multe oferte, dar le-am refuzat până acum. Dacă aș putea să stau la Kielce și să devin un Alex Ferguson al clubului, aș face acest lucru cu ochii închiși, Dar dacă, pe de altă parte, îmi pierd 25 la sută din salariu în fiecare an, voi ajunge să plătesc eu pentru a antrena", a declarat Dușebaev pentru site-ul clubului. 

Un lucru e cert. Kielce va fi atacat din toate părțile de cluburile concurente, cu o situație financiară mai bună. 

"Va fi legea junglei, asta e clar. Cei mai mici vor fi înghițiți de cei mai mari. Așteptăm ajutor din partea orașului și a statului polonez", a încheiat Dușebaev.

7 milioanede euro e bugetul campioanei Poloniei, Vive Kielce, cu mult sub alte cluburi precum PSG, Barcelona, Kiel sau Veszprem

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre handbal:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1