SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

EXCLUSIV Luptă strânsă în birouri! Cum au votat cluburile din liga feminină de handbal pentru încheierea sezonului: 2 echipe vor acordarea titlului, 5 nu sunt de acord

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 14:08

Situație foarte strânsă pentru acordarea sau nu a titlului în handbalul românesc. Consiliul de Administrație va avea o situație ingrată pe 18 mai.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, și secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, au discutat luni dimineață cu reprezentanții cluburilor feminine despre modul în care se va încheia actualul sezon competițional. FRH intenționa să întrebe cluburile dacă vor să joace în lunile iulie și august, dar cerințele EHF, de a desemna rapid echipele de cupe europene, au dat peste cap planurile federației. 


În ordinea locului în clasament, conducătorii de cluburi ți-au exprima opțiunile, și nu de puține ori acestea au fost total diferite. Sigur că, fiecare și-a urmărit interesul clubului pe care-l reprezintă. „Opțiunile dumneavoastră au rol consultativ și nu deliberativ", a anunțat Dedu, înainte de ședință, cei care vor avea drept de vot fiind doar membrii Consiliului de Administrație.

5 fără titlu, 2 cu titlu, 6 indeciși

Reprezentanții echipei campioane, Florin Verigeanu și Gabriel Băjan, au marșat pe ideea că sezonul actual ar trebui înghețat, că nu ar fi fair-play să fie desemnată o echipă campioană. „O echipă campioană, conform regulamentului, se desemnează la finalul competiției. Ori mai sunt 7 etape de jucat. E greu de spus în aceste condiții, cine va termina pe primul loc, noi sau CSM București", a punctat Gabriel Băjan. Vâlcea a mai propus să nu se retrogradeze și din sezonul viitor Liga Florilor să aibă 16 formații.

 În antiteză, Vlad Enăchescu, șeful secției de handbal de la CSM București, a spus că, în opinia sa, ar trebui acordat titlul. "„Dacă stabilim o ierarhie la liga a doua și conformă acesteia se promovează, atunci trebuie să dăm titlul și la prima ligă. Federația trebuie să găsească soluția cea mai aproape față de realitatea din teren", a spus Enăchescu.

Direct interesată de acordarea medaliilor, pentru că ocupă locul 3 în Ligă, Daniel Kotecz, team-managerul de la Minaur Baia Mare, a votat și el pentru desemnarea titlului. CSM și Minaur au fost, de altfel, singurele cluburi care au mers pe această variantă. 
„Aliații" Vâlcii au fost reprezentanții echipelor HC Zalău, U. Cluj Napoca și Rapid. Tot fără titlu a pledat și președintele Gloriei Bistrița, care dorește însă modelul Ungaria sau Croația, cu anularea actualului sezon. 

Acordă credit Consiliului de Administrație 

Reprezentanții cluburilor Măgura Cisnădie și SCM Craiova nu și-au exprimat opțiunea în privința acordării titlului, în timp ce cluburile Gloria Buzău, Bunărea Brăila, CSM Slatina și AHCM Slobozia au transmis că membrii Consiliului de Administrație ar trebui să ia o decizie. A fost mai mult consens la retrogradare, acolo unde președinții sunt de acord că nu trebuie să retrogradeze nimeni și că Liga Florilor să aibă din sezonul viitor 16 formații.

Cum au votat cluburile din Liga Florilor

  • Să nu se acorde titlul: SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistrița, HC Zalău, U Cluj Napoca, Rapid București
  • Să se acorde titlul: CSM București, Minaur Baia Mare
  • Să decidă Consiliul de Administrație: Gloria Buzău, Dunărea Brăila, CSM Slatina, AHCM Slobozia
  • Nu s-au exprimat: Măgura Cisnădie, SCM Craiova

Cupa României în august? 

Cele șase formații rămase în competiție în Cupa României au decis ca, în condițiile în care se va putea juca, cu o săptămână înainte de startul viitorului sezon, să se dispute și Final Four-ul Cupei României. Rapid și Gloria Buzău sunt calificate în Final Four, în timp ce din "sferturi" au mai rămas de jucat partidele SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila și CSM București-CSM Slatina.

Fără turnee de promovare

Toți cei 13 reprezentanți din Liga Florilor au votat ca echipele aflate în subsolul clasamentului să nu mai participe la turneele de baraj pentru promovare cu formațiile din liga a doua. Tot Consiliul de Administrație trebuie să decidă cum se va promova și câte echipe va avea liga feminină în sezonul viitor. Președintele FRH, Alexandru Dedu a lăsat de înțeles că el ar fi pentru 14 echipe doarece calendarul competițional e unul foarte încărcat.

Citește mai multe știri din handbal: 

Sezon închis în România! Federația Europeană de Handbal a dat peste cap planul Federației din România: nu se mai joacă niciun meci

România în urna 1 la Euro 2020 » Ce adversare pot avea fetele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  11 Mai 2020, 20:12

Domnul Ursescu, știți protejatul domnului Geambașu, eminența cenușie a GSP, vine cu un nou material despre handbal. Neutru ca întotdeauna, dânsul(despre care între colegi rămâne doar noaptea petrecută în așteptarea Cristinei Neagu și nu idolatria pentru Tadici sau articolele romanțate cu Pera pe moarte), cu cine credeți că începe prezentarea părerilor? Cu echipa penalului primar PSD de la Vâlcea, cel care a făcut cel mai ciudat cadou cetățenilor de Paști...A pus candele aprinse în cimitir

ceaiuri
ceaiuri  •  11 Mai 2020, 15:10

daca e consultativ de ce au mai intrebat..daca tot C.A.hotareste

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close