SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

EXCLUSIV Șicane incredibile la votul decisiv din handbal » Președintele Dedu, acuzat că nu a ținut cont de cluburi: „N-a vrut să dea titlul lui Dinamo!”

Președintele Dedu nu a ținut cont de părerea președinților din handbalul masculin. ”Nu a vrut să dea titlul celor de la Dinamo!”, vin acuzele din Ștefan cel Mare.
Președintele Dedu nu a ținut cont de părerea președinților din handbalul masculin. ”Nu a vrut să dea titlul celor de la Dinamo!”, vin acuzele din Ștefan cel Mare.

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 18:12

Președintele Dedu nu a ținut cont de părerea președinților din handbalul masculin. ”Nu a vrut să dea titlul celor de la Dinamo!”, vin acuzele din Ștefan cel Mare. Replici incredibile în timpului ședinței, șicane între reprezentanții cluburilor

Cinci ore a ținut ședința Consiliului de Administrație de ieri, 18 mai, cea în care s-a votat pentru încheierea sezonului în România, dar și pentru modalitatea în care se vor alcătui ierarhiile finale, cele în baza cărora echipele românești vor participa în cupele europene. Alexandru Dedu, președintele FRH, a luat cuvântul și le-a spus membrilor CA din capul locului. "Eu propun două modalități de a se încheia sezonul. Ori acordăm titluri, medalii, dar atunci și retrogradăm echipe, ori dacă nu acordăm titluri, atunci mergem pe varianta să nici nu retrogradeze nimeni. Sunt măsuri interdependente și trebuie să existe o logică în ceea ce votăm noi", a spus Dedu în ședință. FRH trimisese inițial trei propuneri de înghețare a campionatului. "Hai să nu folosim acest termen de înghețare, că nu înghețăm și nu dezghețăm nimic. Finalizare, terminare, sunt termeni care sună mai bine", au căzut de acord membrii CA.

Dedu a ținut să se voteze la comun: masculin și feminin

Mihai Bocan, fost secretar general al FRH, pe vremea lui Cristian Gațu, acum consilierul președintelui Dedu, a ridicat problema incompatibilității câtorva membri ai CA care reprezentau cluburile lor. "Sunt niște oameni pe aici care nu știu dacă au sau nu voie să voteze? Hotărâți dumneavoastră!". Dedu a intervenit și aici imediat. "Dacă au fost votați să facă parte din Consiliul de Administrație, atunci pot vota. Trebuie să fim unitari", a spus președintele. S-a votat prima dată pentru acordarea sau neacordarea de titlu. Petru Ghervan, reprezentantul CSU Suceava, a cerut ca votul să fie exprimat diferit, la fete și la băieți, dar același Alexandru Dedu a spus: "Nu lucrăm în aceeași societate? De ce să luăm măsuri diferite?", a întrebat Dedu. Argumentul a fost clar. "Pentru că Germania, Franța au făcut-o. Sunt cele mai puternice campionate", a spus Ghervan. "Ele au Ligi profesioniste, de asta au votat diferit", a avut tot Dedu ultimul cuvânt.

Cu titlu sau fără titlu. FĂRĂ: 11-5

S-a trecut la vot. Cu greu, pentru că nu se găsea formularea exactă pe care secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, să o folosească pentru a înțelege toată lumea. "Nu vreau să spuneți apoi că dumneavoastră nu ați votat așa", a zis fosta extremă a echipei naționale. Deși cluburile masculine votaseră în marea lor majoritate pentru acordarea titlului la masculin, FRH nu a ținut cont de acest lucru. Votul a fost comun, fete și băieți, iar diferența a fost clară. 11-5 pentru neacordare de titlu. Petru Ghervan a dorit să se abțină, dar i s-a spus că asta nu se poate, și până la urmă a votat împotrivă. Au fost pentru acordarea titlului doar Daniel Kotecz, Remus Drăgănescu, Vasile Pavel, Doru Manea și Flavius Sâsâeac.

Clasamentul actual versus "modelul norvegian". Vâlcea merge în Liga Campionilor

Mai aprinsă a fost lupta în ceea ce privește modelul de urmat pentru FRH în stabilirea ierarhiei finale, atât în Liga Zimbrilor, cât și în Liga Florilor. "Ce facem noi acum, schimbăm ierarhiile? Ce model norvegian? Schimbăm ierarhiile. Care e clasamentul pe care-l votăm, cel actual sau cel final. Se mai poate juca vreun meci? Atunci ăsta e cel final", a spus șeful arbitrilor, Vasile Pavel. Pentru că nu s-a înțeles prea bine, a intervenit și Cristina Vărzaru. "Clasamentul intermediar e cel de pe site. Intrați acolo și faceți-i o poză!". "Egalitate de meciuri nu vom putea avea decât dacă se joacă toate etapele. În aceste condiții, e clar că nu se poate stabili o ierarhie clară. Dar e o situație de criză, o situație specială și trebuie să votăm cum credem de cuviință", a spus și Veniamin Lupan, antrenorul ieșean de la Centrul Olimpic de Excelență.

Au fost 9 voturi pentru încheierea campionatului după clasamentul la această dată: Veniamin Lupan, Steluța Luca, Sorin Dinu, Doru Manea, Alexandru Teuțan, Gheorghe Tadici, Ali Nurhan, Vasile Pavel și Claudiu Evi. Ceilalți 7 membri au votat pentru "modelul Norvegia", împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri (Daniel Kotecz, Remus Drăgănescu, Mihai Bocan, Flavius Sâsâeac, Gheorghe Bejinariu, Petru Ghervan, Alexandru Dedu) . Două situații diferite, care schimbau ierarhiile la feminin. Pe prima avantajată era SCM Rm. Vâlcea, pe a doua, CSM București. Până la urmă, conform hotărârii CA, SCM Rm. Vâlcea va merge direct în grupele Ligii Campionilor, iar CSM București va trebui să aștepte să vadă dacă primește un wild-card.

EXCLUSIV Șicane incredibile la votul decisiv din handbal » Președintele Dedu, acuzat că nu a ținut cont de cluburi: „N-a vrut să dea titlul lui Dinamo!”

16 echipeva avea Liga Națională, atât la fete, cât și la băieți, în sezonul viitor. S-a stabilit să nu retrogradeze nimeni și să promoveze două echipe la masculin și trei la feminin

Dispută Constanța-CSM București 

Un punct aprins la votul CA l-a reprezentat întocmirea clasamentului la masculin. La finalul campionatului, criteriile de departajare între două echipe aflate la egalitate de puncte sunt, în ordine, meciurile directe și golaverajul în meciurile directe. Locul 4, ultimul care duce în cupele europene, era disputat de Dobrogea Sud Constanța și CSM București. Echipa din Capitală avea avantajul jocurilor directe. Numai că, la vot, cu 10 voturi pentru și 6 împotrivă, membrii CA au decis că federația trebuie să trimită la EHF clasamentul actual, campionatul nefiind terminat. "Domnilor, se fac jocuri de interese. S-au jucat ambele partide, cum se poate așa ceva", a sărit Remus Drăgănescu, reprezentantul CSM în Consiliu. "Remus, eu știu că e greu să te duci mâine dimineață la serviciu și să spui că ai pierdut și la fete, și la băieți, dar așa au votat oamenii", i-a replicat imediat Nurhan ALi, vicepreședintele de la Dobrogea Sud Constanța.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri din handbal:

EXCLUSIV Dan Savenco, dinamovistul-polițist, contrariat de decizia FRH: „E un pumn de KO! Dinamo domină handbalul românesc”

A căzut „Legea Dedu”! Cluburile masculine nu mai sunt obligate să aibă maximum trei handbaliști extracomunitari în lot!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  19 Mai 2020, 21:30
Postat de basistul pe 18 Mai 2020, 23:20

Modelul Norvegian ... Echipa A ... 10 meciuri (1 victorie, 9 meciuri amanate) coeficient 100% ... Echipa B ... 10 meciuri (9 victorii, 1 egal) ... coeficient 95% ... Echipa A Campioana, cu un singur meci jucat ...:)) Eu recomand modelul ... 'Mai Treceti pe la Scoala sau Telescoala' ...:))

Retardatule;du-te si te impusca!

basistul
basistul  •  19 Mai 2020, 01:30

Nu mai ziceti nimic de ... 'modelul norvegian'? Modelul in care chiulangii si trisorii ... sunt premianti? In care echiple ca CSM isi amana meciuri, cand au jumate de echipa accidentata ... ca sa le dispute dupa aia cu toata echipa valida si cand sunt in varf forma? ...:)) Eu zic ca e model bun ... ar trebui sa-l aplicam peste tot! ...:)) Orice meci in plus ... are 2/3 sanse sa-ti scada coeficentul ... cu cat joci mai putine meciuri ... cu atat ai matemamtic mai multe sanse, sa ai un coeficent mai bun, fata de o echipa care a dat mai multe examene! Pe langa coeficient ... se mai adauga si accidentarile, suspendarile, oboseala ... numarului superior de minute jucate! Asa intelegeti voi sportul ... mai 'norvegienilor'? La fel cum au inteles si suedezii ... coronavirusul ... cu creierelor lor ... de vikingi ...:)) Ok ... cel mai lenes ... sa ccastige, atunci! ...:)) Eu vreau sa joc doar un meci ... se poate? ...:))

basistul
basistul  •  18 Mai 2020, 23:20

Modelul Norvegian ... Echipa A ... 10 meciuri (1 victorie, 9 meciuri amanate) coeficient 100% ... Echipa B ... 10 meciuri (9 victorii, 1 egal) ... coeficient 95% ... Echipa A Campioana, cu un singur meci jucat ...:)) Eu recomand modelul ... 'Mai Treceti pe la Scoala sau Telescoala' ...:))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează