SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV Haos TOTAL la CSM București! 4 informații din culise: fără salarii în 2019, amenințări cu greva, „o rablă de rată” și un colaps și la juniori!

CSM București +1   FOTO
CSM București

Articol de - Publicat duminica, 05 mai 2019 18:14

CSM București a pierdut surprinzător titlul național la handbal feminin. În afară de ghinioane și accidentări, un alt factor a contat enorm în lupta pierdută cu SCM Rm. Vâlcea: neplata jucătoarelor!

Gloria Buzău a reușit sâmbătă seara surpriza campionatului trecând pe teren propriu de campioana CSM București cu 29-21!

Buzoiencele au trimis practic titlu la Vâlcea, pentru că oltencele mai au acum nevoie de doar 3 puncte în ultimele două etape pentru a fi matematic campioane!

Prestația jucătoarelor antrenate de Dragan Djukic a fost una lamentabilă. Buzăul a condus cu 18-9 la pauză și a avut pe toată durata celei de-a doua reprize zece goluri avantaj!

Multinaționala CSM București, cu Grubisic, Ungureanu, Radicevic, Mehmedovic, Lazovic, Constantinescu, Curea, Bazaliu sau Udriștoiu, a fost spulberată de o echipă care a arătat mult mai multă dorință, determinare, dăruire.

La un pas de grevă?

Pe lângă marile absențe din rândul echipei - CSM are parcă o echipă mai valoroasă pe margine decât cea din teren, printre accidentate fiind Neagu, Kurtovic, Cvijic, Manea, Lekic - au mai fost și alți factori care au tras mult în jos campioana României.

Cel mai important a fost, se pare, neplata salariilor sportivilor! Echipa sponsorizată de Primăria Capitalei, cu un buget de aproximativ 4,5 milioane de euro, nu a primit în 2019 niciun ban!

Sunt practic 4 luni de neplată pentru Lekic, Neagu și compania. Au fost inclusiv informații că „stranierele" nu au vrut să se mai antreneze la un moment dat, cerând explicații despre situația financiară.

csm bucuresti2

Totul a plecat de la faptul că bugetul a fost aprobat foarte târziu, iar în conturile clubului, dinspre Primărie, nu au apărut banii! Jucătoarelor li s-au dat totuși, asigurări, că vor fi plătite toate drepturile salariale din urmă. În plan mental însă, acest lucru nu a contat foarte mult. De aici și dezinteresul arătat de unele dintre handbaliste la ultimele partide!

Cu mașinile la Buzău!

O întâmplare hilară a avut loc înaintea meciului de la Buzău, cu Gloria.CSM București a plecat spre Buzău în ziua meciului, dar când handbalistele au ajuns la autocar li s-a transmis că aerul condiționat al mașinii nu funcționează. S-a căutat o altă soluție, s-a găsit un alt autocar.

E mult spus autocar, era o rablă de rată, atârnau tablele pe ea”, au spus câteva dintre jucătoare. Fetele au refuzat să meragă cu așa ceva, iar cineva din club a venit cu propunerea să se meargă cu mașinile jucătoarelor date de club!

„O să mă interesez cine a luat această decizie. Nu știu cum s-a ajuns în această situație. Cel mai bine ar fi să-l întrebați pe team managerul echipei, Andrei Luca”, a declarat Gabriela Szabo, directorul general al CSM București. Culmea e că în timp ce echipa pierdea la Buzău, Luca se afla la un botez, la Rm. Vâlcea!

Încă un incident care vorbește despre managementul defectuos de care clubul bucureștean s-a „bucurat” în acest sezon!

După patru ani au ratat titlul la junioare 1!

CSM București are cel mai puternic centru de copii și juniori la nivel de handbal, din România. În ultimii ani, CSM a câștigat, la feminin, aproape toate titlurile, de la junioare 3 și junioare 2 la junioare 1. Ieri însă, echipa pregătită de Gavril Kozma a pierdut finala la turneul final de la Turda.

CSM Tg. Mureș a reușit să se impună cu 30-28, deși echipa pregătită de Mihaela și Claudiu Evi pornea din postura de outsideră.

Încă un rateu neașteptat pentru clubul Primăriei Capitalei, în condițiile în care echipa de junioare 1 are cel mai valoros lot, cu 6-7 componente ale naționalei de junioare!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Mai 2019, 16:22

daca se pierdea jocul la 1 gol,doua,sau era egal se putea invoca ghinionul..arbitrii,smd ,dar cand pierzi categoric la asemenea lot...sigur a fost ceva necurat(numai daca fetele pariaza si ele....)banuiesc nici antrenorul nu a avut idei...si se produce cea mai mare surpriza din ultimii ani(nici valcea nu a invins la asemenea diferenta)interesant urmatorul meci si...cotele

kaizersoze
kaizersoze  •  06 Mai 2019, 13:58

In privinta salariilor un manager competent, ceea ce nu exista nu doar la CSM dar cam prin 95% din handbalul romanesc, in momentul in care bugetul este virat in conturile clubului ar separa fondul de salarizare pe intreg sezonul, si acesti bani folositi doar pentru plata salariilor. In acest fel nu ai avea probleme cu plata salariilor. Daca ai probleme cu banii, ceea ce la un club cu asemenea buget este ridicol, aratind inca o data incompetenta managerilor, mai poti amina plata vreunei facturi sau alta (dar in timp iti pierzi credibilitatea oricum) dar niciodata nu lasi sportivii neplatiti.

kaizersoze
kaizersoze  •  05 Mai 2019, 23:43
Postat de sibelius pe 05 Mai 2019, 19:45

Biletele, abonamentele si drepturile TV sunt surse de venit SF, iar sponsori nu exista.

In handbal veniturile din drepturile tv, marketing, vinzare bilete sunt extrem de mici. De exemplu in Germania la masculin vinzarea de bilete reprezinta cam 27% din bugetul unui club iar media doar vreo 2%. Grosul vine de la sponsori, cam 69%, restul din alte surse Si este liga cu cei mai multi spectatori din lume in handbal.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează