HANDBAL  ·  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

EXCLUSIV // Prima reacție a Federației Române de Handbal! Alexandru Dedu: "Nu știu acum dacă jucătoarele în cauză merg la Mondiale!"

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 22:15

Președintele FR Handbal a vorbit despre cazul de dopaj dezvăluit de GSP și spune că vor fi măsuri greu de suportat dacă totul este adevărat.

Alexandru Dedu a participat în această seară la o cină la care a invitat toată echipa națională de handbal feminin, aflată pe picior de plecare la Campionatul Mondial din Japonia. Întâlnirea nu a căzut deloc într-un moment prielnic, având în vedere cazul de dopaj fără precedent care zguduie handbalul românesc.

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov, dintre care două componente și ale naționalei de handbal feminin a României, pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22 de ani) și Daciana Hosu (21 de ani). 

- Domnule Dedu, v-am sunat...
- Știu, știu. Am văzut că ați dat deja pe site. 

- Ce s-a întâmplat? Ați reușit să aflați ceva?
- Am fost înștiințați printr-o notificare că trei sportive, cele pe care voi le-ați anunțat deja, au folosit o procedură nepermisă de către WADA. Am rămas ca la Nufărul și trebuie să vedem care sunt consecințele și ce putem să facem noi în această situație.

- Să vedeți dacă Laslo, Bazaliu și Bucur vor face deplasarea la Mondiale?
- Exact. Aici nu este vorba de a glumi sau a căuta soluții. Oamenii sunt necruțători și nu putem să riscăm imaginea României în așa ceva. 
 

- Problema este că toată echipa Coronei Brașov e suspectă, nu sunt doar cele trei jucătoare în cauză!
- Despre asta e vorba și asta este partea legată de echipa națională. Eu întrevăd mari probleme și dinspre federația europeană. Dacă se adeverește, vor fi decizii greu de suportat, nu ale federației, ci ale WADA! Agenția Națională Antidoping va trebui să pună în practică lucrurile și să ia măsurile care se cuvin.

- Ați discutat și cu fetele? Au făcut acel tratament de care se vorbește?
- Am avut o discuție cu fetele, în momentul de față nu pot să spun mai multe.

Vezi și:

EXCLUSIV // CUTREMUR ÎN SPORTUL ROMÂNESC: handbalul feminin acuzat de dopaj! Trei jucătoare din lotul de Mondiale au fost notificate că au apelat la o terapie interzisă!

Cristi Balaj confirmă GSP.RO! Președintele ANAD a fost notificat despre scandalul de dopaj din handbalul românesc

Convocări de ultimă oră la naționala de handbal? Patricia Vizitiu, Elena Dache, Laura Chiper și Anca Plocoșer merg la Mondiale!Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
Libertatea
Comentarii (2)
vladutz13  •  18 Noiembrie 2019, 23:07

Pai daca nu poate spune mai multe este clar, au facut-o si cel mai probabil in necunostinta de cauza. Din cauza unor incompetenti cariera fetelor astea este afectata profund. Doctor, manager, director, patron ar trebui declarati persona non-grata in handbalul romanesc definitiv.

bazinga  •  18 Noiembrie 2019, 22:41

Ce asteptati de la *** asta penibila de Dedu?Sa imi fie cu iertare,omul asta este rusinea handbalului romanersc la nivel de conducere...un ZERO din toate punctele de vedere...Numai ciuda pentru fata lui Tarca,ambitii marunte....in rest...e omul PSD-ului si *** asta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:30 BARAJ L1
Mioveni - Chindia
Look Plus, Telekom și Digi
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 UCL
Atalanta - PSG
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×