HANDBAL  ·  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

EXCLUSIV // Convocări de ultimă oră la naționala de handbal? Patricia Vizitiu, Elena Dache, Laura Chiper și Anca Plocoșer merg la Mondiale!

Articol de — Luni, 18 Noiembrie 2019

Dacă federația decide să le lase acasă pe toate handbalistele de la Brașov, atunci soluțiile sunt foarte puține pentru antrenorul Tomas Ryde

Naționala României va fi complet afectată la Mondialul din Japonia de eventuala lipsă a jucătoarelor brașovene. Laslo era considerată jucătoare de bază, iar Bazaliu o soluție pentru Cristina Neagu. Daria Bucur e singurul inter dreapta autentic din lot, singura jucătoare de mână stângă de la linia de 9 metri!

Eliza Buceschi, centrul titular al României, e și ea în aceeași situație, din moment ce toată echipa Coronei e suspectată că a folosit acel tratament interzis, de laseroterapie intravenoasă. 

Elena Dache, centrul de la Dunărea Brăila, și Patricia Vizitiu (SCM Craiova), inter dreapta, le vor lua mai mult ca sigur locul brașovencelor. Există și varianta să meargă Laura Chiper (CSM București), extremă dreapta, iar Aneta Udriștoiu să treacă în inter dreapta, acolo unde a mai jucat. Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare) va fi probabil al patrulea nume, soluție pentru faza de apărare. 

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov, dintre care două componente ale naționalei de handbal feminin a României, pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21). 

O decizie se va lua marți, pentru că miercuri, echipa națională are deja anunțată plecarea în Japonia.

Citește și:

EXCLUSIV // CUTREMUR ÎN SPORTUL ROMÂNESC: handbalul feminin acuzat de dopaj! Trei jucătoare din lotul de Mondiale au fost notificate că au apelat la o terapie interzisă!

Prima reacție a Federației după scandalul de dopaj: „Nu știu acum dacă jucătoarele în cauză merg la Mondiale!”

Cristi Balaj confirmă GSP.RO! Președintele ANAD a fost notificat despre scandalul de dopaj din handbalul românescAlina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Libertatea

Comentarii (5)

bulletproof  •  21 Noiembrie 2019, 09:09

Fetele au pățit exact același lucru ca Maria Sharapova, doar că, de data asta "tehnologia" a evoluat !

Stoian Radu  •  19 Noiembrie 2019, 08:31

Noroc că ne mai ajuta WADA sa corectăm lotul...

red77  •  19 Noiembrie 2019, 05:46

Da nu înțeleg ceva în toată speță asta și vad ca nimeni nu explica. A lăsat urme terapia asta se observa în sange? Dacă da la buceschi nu s a găsit? Care este treaba. Aia cu schimbarea sângelui practicata de spanioli atunci când dominau tenisul baschetul handbalul și fotbalul de ce nu era detectata? Sau nu s a vrut?

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
07:30 Tenis, WTA

Turneul din Hobart

Digi 2
10:00 Tenis, WTA

Turneul din Adelaide

Digi 2
21:00 Fotbal, Portugalia

FC Porto - Sporting Braga

Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Schalke 04 - Borussia Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga

Leganes - Getafe

Digi 4
23:15 Fotbal, Portugalia

Sporting - Benfica

Look Sport
Program TV complet

Liga 1