SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Vasile Stângă, omul care a adus Bingo în România, dezvăluie câți bani a făcut cu jocul: „Am ajuns pe CNN, ne făceau bandiți și hoți!”

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2023 21:00 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 21:43

Vasile Stângă, unul dintre cei mai mari handbaliști români, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu" în ianuarie 2020.

Campion al României de 10 ori, medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Olimpice, câștigător al Supercupei Mondiale, cel mai bun inter stânga din lume și golgeter al Campionatului Mondial, Stângă și-a spus poveștile. Selecționat de 4 ori în echipa lumii, acesta a marcat 1.414 goluri pentru echipa României fiind pe locul 1 în clasamentul all-time.

„Fac ravagii cum făcea cu stângu’ Hagi”. Animatoarea care a dat pe spate Liga 1
MEDIA
„Fac ravagii cum făcea cu stângu’ Hagi”. Animatoarea care a dat pe spate Liga 1

Finalul carierei l-a prins pe Stângă în Spania, acolo unde juca pentru Valencia. „Spania pentru mine a fost a doua casă. Poporul ălă iubește sportul. M-am simțit apreciat, am fost un idol. Valencia este un oraș fantastic, superb. Țin minte că la 35 de ani m-am accidentat la un meci în Germania. 

Meciul care mi-a pus capăt carierei. Mi-au pus piciorul în ghips, iar președintele echipei nu știa cum să mă scoată din casă să facă o masă mare. Nevastă-mea îmi tot spunea să ieșim, să nu știu ce. Am acceptat până la urmă și-am mers pe malul mării, la restaurantul La Marcelina", a spus Stângă în 2020 pentru GSP.

În Spania, pe vremea aia, în 1989, aveam salariu de 100.000 de dolari pe an. În al doilea an, 110.000, și în al treilea, 120.000!
Vasile Stângă

Vasile Stângă povestește cât a făcut cu jocul de Bingo în România

Vasile Stângă a dezvăluit cum a reușit să aducă jocul de Bingo în România: 

„La masa de adio au venit 200 de persoane, a fost o despărțire fantastică, dar n-am vrut să rămân în Spania. România e țara mea aici vreau să trăiesc. 

Când le-am zis că mă întorc acasă, președintele lor de-atunci mi-a zis: «OK, hai să te duc undeva». Și m-a dus într-un Bingo. «Uite, am putea deschide unul în România!». La noi nu exista așa ceva. Când am văzut despre ce e vorba... Să vinzi cartoane, să joci și să iei bani. Domne, românul e jucător și merge! Așa am adus Bingo în România".

Vasile Stângă: „Guvernanții s-au speriat și ne-au interzis"

Jocul a prins, dar fostul handbalist Vasile Stângă a avut și probleme: 

„Am făcut inclusiv televizat la Antena 1. A durat vreo doi ani, pentru că nu ne-a mai lăsat Loteria Națională. Era o concurență mare! A fost o perioadă de boom. Am ajuns inclusiv la CNN, pentru că loteria ne sabota, nu ne mai dădea biletele care se tipăreau doar la ei. A venit lumea în față la Bingo, cozi imense, un fel de grevă. 
 

Ne-au făcut bandiți și hoți, dar era treaba Loteriei. Guvernanții s-au speriat și ne-au interzis. Eu eram doar asociat aici și aveam zece la sută din acțiunile firmei. Cam vreo 500.000 de euro am luat eu!".

VIDEO | AICI INTEGRAL EMISIUNEA CU VASILE STÂNGĂ:

Dan Negru a povestit o întâmplare șocantă cu Gheorghe Hagi: „Omul stătea și mă aștepta în parcare! Lucrul ăsta...”

EXCLUSIV Culise neștiute după arestarea lui Gică Popescu: „M-au întrebat dacă le dau voturile! Mă gândeam că Burleanu e altul care bate câmpii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
Grandy58
Grandy58  •  13 Februarie 2023, 19:28

Precum domnul GINTONIC asa gandesc toti constantenii , a desfiintat un templu al sportului constantean (de parca aveam prea multe bazine olimpice ) si a deschis mizeria lui ptr buzunarul propriu . Cam cate lumanari vin la juma de milion de Euro ?

GINTONIC23
GINTONIC23  •  13 Februarie 2023, 11:19

Daca dansul a luat 500 000 euro reprezentand 10%, inseamna ca profitul total a fost de 5 milioane de euro, bani luati din buzunarele romanilor naivi! Ce m-a deranjat pe mine mai mult, este ca in Constanta-Mamaia s-a renuntat la bazinul olimpic de la Hotel Parc, pt a se juca Bingo in interiorul lui. Ce stupid !! Si nu l-au mai repus in functiune de atunci! Ok, fa-ti d-le Stanga damblaua, profitul, dar nu distruge o locatie importanta de sport unde invatau inotul cei mici sau faceau antrenamente cei mari, dar si cu scop de agrement pt cetateni (intre anumite ore). Ce politicieni slabi si corupti am avut si atunci, daca au acceptat acest compromis!

adrian.7
adrian.7  •  12 Februarie 2023, 19:18

Unii cred că toți trăiesc din false povești și amintiri fabricate pe internet...uită că vremurile alea unii le-am trăit...așa ajung diverși să aibă o aură de sfinți iar afacerilor lor o imagine de colectă pentru sinistrați de râd și protagoniștii cu lacrimi când citesc...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează