GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Culise neștiute după arestarea lui Gică Popescu: „M-au întrebat dacă le dau voturile! Mă gândeam că Burleanu e altul care bate câmpii”

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 decembrie 2020 18:40 / Actualizat sambata, 26 decembrie 2020 18:40

Momit cu funcția de secretar general al FRF, Marcel Pușcaș a fost mințit de Răzvan Burleanu, cel care i-a fost șef timp de 4 ani. Acum acesta vorbește deschis despre alegerile din 2014, despre arestarea lui Gică Popescu și despre momentele decisive până la alegerile din martie.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Marcel, vreau să vorbim și despre alegerile FRF din 2014.
- Au fost interesante. Într-o zi de noiembrie 2013 mă sună prietenul Alin Buzărin. „Uite, l-am avut în emisiune pe unu', Burleanu, și vrea să vorbească cu tine”. Sincer, eu nu auzisem de el! Mă gândeam că e altul care bate câmpii. Dar dacă venea din partea lui Alin... M-a sunat într-o joi și duminică ne-am văzut, am stat vreo două, trei ore. El știa destule lucruri și mi-a plăcut la prima întâlnire.

- Așa...
- Ovidiu, el nu avea identitate, n-avea istorie. Istorie avea doar taică-su. Veneau alegerile și îmi zice: „Ce facem cu Gică Popescu, cu Mircea Sandu? Aparatul ăsta pus la punct al Federației”. „Păi, uite ce fac. Eu candidez și voturile mele ți le dau ție!”. Asta a fost discuția preliminară.

- Și după?
- Ne-am mai întâlnit în ianuarie, moment în care au apărut și Avram, și Chivorchian în cursă. Eram patru contra lui Gică Popescu. Toți cei patru făceam vreo 40%. 30% sunt mereu cei nemulțumiți care au fost și împotriva lui Mircea Sandu, restul de 20 la sută le este frică și nu știu ce să facă, iar 50% sunt cu puterea. Este foarte greu să demontezi reprezentantul puterii când are pârghiile mereu în mână. Pe principiul ăsta, Gică Popescu nu avea cum să nu ajungă președinte.

- Doar că n-a mai apucat.
- Și a existat bulversarea electoratului. Și-atunci niște nebuni, rebeli, puteau să-l voteze pe Pușcaș. Chivorchian se baza pe Liga 1 și Liga a 2-a, Avram pe AJF-uri. Burleanu era plăcut de tinerii care aveau școli private, 30-35 de ani, studenți, dar nepracticanți, fotbalul feminin și futsalul. Cui puteam să-i dau eu voturile?

- Te-ai ținut de cuvânt și te-ai retras.
- Am spus să voteze lumea cu Burleanu. Nu știu cât aveam, 20-30, plus nehotărâții ăia au migrat spre Burleanu. Așa au rămas Chivorchian și Avram pe-afară. Nu știu dacă ieșea Burleanu fără voturile mele. Am avut o întâlnire cu o seară înainte cu el și cu Gabi Bodescu, când Popescu era deja arestat. M-au chemat la 9:00 seara să mă întrebe dacă le mai dau voturile. Bodescu era artizanul. I-am dat voturile și mi-au promis că mă fac secretar general. Toți primeau funcții.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Gigi Becali și legătura lui cu partidul AUR: „Îmi zicea mama să-i votez, știa despre ei de la oamenii din biserică. Eu le-am dat sediul” + ce spune despre USR, Iohannis și Cioloș

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  28 Decembrie 2020, 13:29

Pentru toți "cunoscătorii "de pe aci,Gică Popescu nu a furat NIMIC(cu atât mai puțin pe "bogații " de la rapid),el a fost condamnat pentru evaziune fiscală, deși returnase TOATĂ suma datorata,pentru că dancu bacsi și securiștii lui burleanu trebuiau să-l instaleze presedinte FRF.Urmarea ???De atunci echipa lu' dancu bacsi(chefere) a câștigat mai mereu titlul cu arbitrii,cu japca,oricum...Daca Gică Popescu nu era arestat aiurea-n tramvai NICI O DATĂ nu câștiga no-name ăla președinția. Mai mult,lângă G.P ar fi venit Hagi,Iordănescu, probabil Dan Petrescu antrenor,iar fotbalul românesc ar fi fost probabil mult mai sus.Dar,hei!!! așa trebuie la cei care îi inchid aiurea pe cei care au valoare sau ceva de zis ori făcut. LA MULTI ANI tuturor.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  27 Decembrie 2020, 10:00

Marcel- vezi ca te cheama la FRF de la 1 ianuarie sa iti dea functia ! Au uitat ce au promis...de ce nu ai vorbit pana acum ! Ei isi respecta cuvantul dat !

mordi
mordi  •  27 Decembrie 2020, 03:31
Postat de Costel Tudor pe 26 Decembrie 2020, 21:51

Dle. Popescu , CIOCUL MIC !!! Ai furat banii fotbaliștilor de la Rapid , fapta pt . care ai primit o pedeapsa minora , așa ca îți propun încă o data CIOCUL MIC !!!

Tu ciocul mic, nu Gica Popescu. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează